August 1, 2021

Tappavat tulvat osuivat Länsi-Saksaan

Varhain aamulla, torstaina, puhuttiin neljästä kuolemasta. 24 tuntia myöhemmin oli kahdeksankymmentäyksi. Perjantaina 16. heinäkuuta Länsi-Saksaa kohdanneiden kauheiden tulvien määrä kasvoi edelleen. Ja silti tämä on vain alustava määrä, kun taas useita kymmeniä ihmisiä puuttui silti ja yli 200 000 kodeissa ei ollut sähköä illan lopussa.

Vuodesta 1962 lähtien, jolloin Hampurissa oli kuollut 315 kuollutta, Saksa ei ollut tiennyt tällaisia ​​tappavia tulvia. Tällä kertaa se vaikutti Rheinlandiin ja erityisesti Bonnista lounaaseen länteen, jossa viime päivien rankkasateet ovat joskus nostaneet useiden pienten jokien tasoa lähes kahdeksalla metrillä. Kuten Ahrweilerissa ja Euskirchenissä, kaksi viinintuotantokantonia niitti kirjaimellisesti vettä ja keskittyi yksin yli puolet torstai-iltana maassa lasketuista kuolemista.

Lue myös Voimakkaat tulvat Saksassa ja Belgiassa, ainakin 68 kuollutta ja monet kadonneita

Poikkeuksellisen tilanne jopa pakotti Angela Merkelin poikkeamaan periaatteesta, joka on hänelle kuitenkin rakas: koskaan puhumatta siitä, mitä Saksassa tapahtuu, kun hän on ulkomailla. Torstaina Washingtoniin matkustava liittokansleri rikkoi tämän säännön puhumalla juhlallisesti hieman yli kolmen minuutin ajan Saksan suurlähetystöstä. “Se on katastrofi, voisi jopa sanoa tragedian. Minut hämmästyttävät minulle saapuvat uutiset. (…) Voit olla varma, että kaikki hallinnot liittovaltion, alueellisella ja paikallisella tasolla yhdistää voimansa pelastaakseen ihmishenkiä ja tehdä tilanteesta vähemmän vaarallisen ja tuskallisen. “

Tulvat tuhottujen talojen roskat Schuldissa, lähellä Bad Neuenahria, Länsi-Saksassa, 15. heinäkuuta 2021.
Palomiehet pelastusoperaatiossa Ehrangin alueella Trierissä Länsi-Saksassa 15. heinäkuuta 2021.

Kaksi kuukautta ennen 26. syyskuuta pidettyjä parlamenttivaaleja saksalaiset tiedotusvälineet ovat kuitenkin keskittyneet vähemmän lähtevään Angela Merkeliin kuin potentiaalisiin seuraajiinsa. Ja sitäkin enemmän, koska torstain kuvat herättivät muistoja: tulvat, jotka olivat osuneet maan itään elokuussa 2002, jolloin Elbe oli tulvinut. Tuolloin Saksa oli keskellä vaalikampanjaa, ja kaikkien tarkkailijoiden mielestä lähtemällä sosiaalikansleri-Demokraatti (SPD), menemällä sinne nopeasti, saappaat, valvomaan pelastustoimia, Gerhard Schröder oli taittanut uudelleenvalintansa ottelun Baijerin konservatiivin (CSU) Edmund Stoiberia vastaan, joka oli vaikuttanut tapahtumien olevan täysin hukkua.

Sinulla on 58,47% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

uutinen