July 28, 2021

Tieteellinen neuvosto hyväksyy viimeisen annoksen jälkeen terveydentilaportin saamisen ajan lyhentämisen 7 päivään

Nykyisten tutkimusten mukaan “korkea kliinisen suojan taso havaitaan 7 päivää viimeisen rokoteannoksen jälkeen Pfizer / BioNTech-, Moderna- tai AstraZeneca-rokotteilla”, kirjoittaa tieteellinen neuvosto.

Ensi viikosta pääsy kulttuuri- tai vapaa-ajan paikkoihin voidaan tehdä vain esittämällä terveystodistus: alle 48 tunnin negatiivinen testi, Covid-19: stä toipumista osoittava testi tai täydellinen rokotusohjelma . Terveysministeri Olivier Véran ilmoitti tiistaina, että tämän viimeisen kohdan osalta rokotusohjelma katsotaan nyt täydelliseksi viikon kuluttua toisen annoksen pistämisestä.

Tieteellisen neuvoston hyväksymä päätös, joka kirjoitti torstaina julkistetussa lausunnossa, jonka mukaan “rokotusohjelma voidaan hyväksyä täydelliseksi seitsemännestä päivästä viimeisen annoksen jälkeen mRNA- tai AstraZeneca-rokotteille”.

“Havaittu korkea kliinisen suojan taso” 7 päivänä

Siihen asti rokotuksen katsottiin olevan täydellinen kaksi viikkoa toisen injektion jälkeen – Pfizer-, Moderna- ja AstraZeneca-rokotteille – ja kaksi viikkoa yhden injektion jälkeen ihmisille, jotka ovat jo saaneet Covid-19-tartunnan. Näissä kahdessa tapauksessa tieteellinen neuvosto suostuu siirtymään kahdesta viikkoon.

Lausunto ei kuitenkaan koske Janssen-rokotteen injektiota. Tänään sinun on odotettava neljä viikkoa yhden pistoksen jälkeen, jotta voit hyötyä terveydentilasta.

Tämän lausunnon antamiseksi tieteellinen neuvosto selittää tukeutuneensa tutkimuksiin, jotka osoittavat, että “korkea kliinisen suojan taso saavutetaan seitsemän päivää viimeisen rokotusinjektion jälkeen Pfizer / BioNTech-, Moderna- tai AstraZeneca-rokotteilla”. Näiden tulosten mukaan “suoja seitsemän päivän kuluttua on totta suojautumiselta infektioita vastaan, vakavan muodon esiintymisriskiltä ja todennäköisesti (mutta vähemmän varmalla) tartuntariskiltä.

Tehokkuuden “seitsemän päivän kuluttua toisesta mRNA-rokoteannoksesta arvioitiin olevan 88% (81% – 92%) COVID-19: tä vastaan ​​alkuperäisellä viruksella, 86% (81% – 90%) variantilla B 1.1.7. [variant alpha]ja 77% (63% -86%) linjoilla B.1.351 / P.1 [variants beta et gamma]”, Kertoo ranskalaisten tutkijoiden tutkimus, joka julkaistiin 13. heinäkuuta Lancet.

Rokotestrategian suuntausneuvosto antoi myös tänä torstaina lausunnon, jossa se hyväksyi myös keston lyhentämisen 14 päivästä seitsemään päivään. Hän kirjoittaa, että “rokotettujen kohteiden saavuttamat anti-S (piikki) vasta-ainetiitterit ovat erittäin suuria D7: stä toisen annoksen jälkeen”. Tieteellisen neuvoston tavoin se kuitenkin korostaa, että “tähän mennessä kliinisen suojan ja vasta-ainetiitterin välillä ei ole todettu muodollista korrelaatiota”.

toinen