August 2, 2021

Toimittaja Peter R. de Vriesin kuoleman jälkeen Alankomailla on järjestäytyneen rikollisuuden haaste

Yhdeksän päivän kuluttua ammuskelijan ammutusta Amsterdamin keskustassa kuuluisa hollantilainen tutkiva toimittaja Peter R. de Vries, 64, kuoli torstaina 15. heinäkuuta. Hänen perheensä, joka sanoi “Uskomattoman ylpeä” tunnetessaan tällaisen miehen, uutiset rikkoivat aiheuttaen toisen shokin maassa, jossa toimittaja esiintyi “Kansallinen sankari”, Amsterdamin pormestarin Femke Halseman sanoin.

Monet muut henkilöt reagoivat, mukaan lukien Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, joka sanoi olevansa “Hyvin liikuttunut”. Alankomaiden pääministeri Mark Rutte väitti olevansa “Syvästi vaikuttanut” tähän tapahtumaan “Lähes käsittämätön”. Toimittajat ilman rajoja -johtaja Christophe Deloire sanoi, että de Vriesin kuolema vahvisti tämän “Järjestäytynyt rikollisuus on suuri uhka journalismille Euroopan unionissa” (MINÄ).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Alankomaissa tunnetuin tutkiva toimittaja, johon hyökkäys kohdistui

Kaksi tällä hetkellä vangittua miestä – 21-vuotias räppäri ja 35-vuotias puolalainen työntekijä – pidätettiin nopeasti rikoksen jälkeen televisiostudion ulkopuolella, jossa Peter R. de Vries – joka käytti ”R. erottautua nimimiehistään – oli osallistunut kuuluisaan ohjelmaan ”RTL Boulevard”. Hän oli juuri maininnut lokakuussa 2019 tapetun nuoren kampaajan salamurhan hänen 14 kuukauden ikäisen tyttärensä silmissä, joka oli asennettu auton takaistuimelle. Yksi niistä verisistä tulospalveluista, joka on vaivannut hollantilaisia ​​uutisia useita vuosia.

Erityisesti “kylmätapauksista”, poliisin päättämistä tapauksista, de Vries oli auttanut ratkaisemaan useita niistä, mukaan lukien nuoren amerikkalaisen katoaminen Aruban saarella Karibialla vuonna 2005, mikä oli saanut hänet palkinnon ja kansainvälinen maine. Äskettäin hän oli jälleen esittänyt vetoomuksen lahjoituksista selvittääkseen toisen nuoren naisen katoamisen.

Hollantilainen toimittaja Peter R. de Vries, ennen kuin hän kävi suorassa televisio-ohjelmassa Amsterdamissa vuonna 2008.

Epäillään mokomaffiaa

Toimittaja oli kuitenkin tunnetuin auttaessaan tuomitsemaan Willem Holleederin, joka on yksi maan tunnetuimmista roistoista. Viiden salamurhan sponsori ja pomon Alfred Heinekenin sieppaaminen 1980-luvulla, “Nenä” -kastetulle tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 2019. Hän oli arvioinut itsensä “Petti” de Vries, yksi oikeudenkäynnin keskeisistä todistajista.

Sinulla on jäljellä 64,07% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Opi tämä täällä nyt