August 2, 2021

tyhmä peli senaatin ja hallituksen välillä “3DS” -lain ympärillä

Se on hienovarainen peli, jota parhaillaan pelataan oikeanpuoleisen senaattorienenemmistön ja hallituksen välillä 3DS-lakiehdotuksen ympärillä – eriyttämistä, hajauttamista, hajauttamista ja yksinkertaistamista varten -, jonka keskustelu alkoi senaatissa 7. päivänä. Heinäkuu. Parlamentin kalenteri, joka jättää vähän liikkumavaraa ennen helmikuuhun 2022 suunnitellun työn keskeyttämistä presidentinvaalikampanjan takia, rajoittaa toimeenpanovallan toivoa tekstin nopean hyväksymisen, jonka perusteella se on aloittanut nopeutetun menettelyn.

Sen tarkastelu on määrä järjestää syyskuun toisella puoliskolla kansalliskokouksessa. Yhteisen sekakomitean (CMP), joka koostuu seitsemästä senaattorista ja seitsemästä varajäsenestä, on sitten yritettävä laatia yhteinen teksti, jonka ehdotetaan hyväksyttäväksi kahdessa jaostossa. Jos CMP epäonnistuu, toinen käsittely on tarpeen ilman mitään takeita siitä, että se mahtuu esityslistalle.

Lue myös salauksen purku: ”3DS” -lailla hajauttaminen yrittää keksiä itsensä uudelleen

Hallitus luottaa lopulliseen CMP: hen, ja senaatti on täysin tietoinen tästä kohdasta. Hän aikoo käyttää tilaisuuttaan vaikuttaa lakiesityksen uudelleenkirjoittamiseen, mistä hän ei riistänyt itseään valiokuntakäsittelyn aikana hyväksymällä noin 383 tarkistusta ja välittämällä tekstin 83: sta 158: een artikkeliin. Oletetun paineen muoto. “Odotimme vahvaa tekstiä, se ei ole niin kuin on. Meillä on vahvoja ehdotuksia, joista emme aio luopua ”, jyrsi senaatin presidentti (Les Républicains, LR) Gérard Larcher puheessaan perjantaina 9. heinäkuuta ennen Ranskan kaupunkikongressia.

Senaatti väitti olevansa “alueiden jaosto”, ja se oli julkaissut heinäkuussa 2020 asiakirjan “50 ehdotusta paikallisten vapauksien täysimääräiseksi toteuttamiseksi”. Tulos oli työryhmässä, johon osallistui kaikki parlamentaariset ryhmät ja jonka puheenjohtajana toimi Larcher itse. . Tähän materiaaliin hän luottaa edistääkseen sotilaitaan. Laittamalla hallitus seinälle: se toimii tai se hajoaa.

Pitkä ja katkera keskustelu

Itse asiassa suhteet ovat vähemmän äkillisiä kuin Palais du Luxembourg -alustalla annetut pakolliset ilmoitukset saattavat ehdottaa. Jo suuri määrä senaatin ehdotuksia, joista neuvoteltiin ylävirtaan valittujen virkamiesten järjestöjen kanssa, sisältyi hallituksen esittämään tekstiin. Koska senaatin lakikomissio on muuttanut sitä laajasti, keskustelut ovat olleet pysyviä esittelijöiden ja alueellisen yhteenkuuluvuuden ministerin Jacqueline Gouraultin, joka kantaa tätä lakia, sekä muiden ministereiden välillä, joita asia koskee.

Sinulla on jäljellä 70,45% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllinen sivusto