August 3, 2021

Vedenpinta nousee, tilanne on jännittynyt – SWR-uutiset

Yli 80 ihmistä kuoli myrskyissä Länsi-Saksassa. Baden-Württembergin tilanne on kireä, paikallisten ukkosmyrskyjen jälkeen palokuntia oli paljon.

Tulvat vaikuttavat erityisesti Nordrhein-Westfaleniin ja Rheinland-Pfalziin. Pelkästään Ahrweilerin alueella viranomaiset ilmoittavat nyt yli 50 kuolemantapauksesta. Monet muut puuttuvat edelleen. Myös joillakin Baden-Württembergin alueilla tilanne saattaa jälleen vaikeutua. Esimerkiksi tulvien ennustekeskus (HVZ) varoittaa myös maamme vesitasojen noususta.

Runsaan sateen jälkeen monet palokunnat Heilbronnin alueella

Heilbronnin alueella palokunnan täytyi muuttua uudestaan ​​ja uudestaan ​​iltaisen rankan sateen jälkeen. Painopiste oli Fleinissä ja Heilbronnissa. Lyhyen, mutta väkivaltaisen ukkosmyrskyn jälkeen torstai-iltapäivällä palokunta kutsuttiin yli 40 kertaa pelkästään Fleinissä, tiedottajan mukaan. Heilbronnin eteläpuolella oli myös pahoja vaikutuksia. Siellä oleva autoliike oli täynnä mutaista vettä. Toisessa autoliikkeessä viemärijärjestelmän vesi painui takaisin rakennukseen. Puut ryöstettiin myös, oksat putosivat autojen päälle ja vesi valui kellareihin ja huoneistoihin.

Heilbronn

Heilbronnin alueella palokunnan täytyi muuttua uudestaan ​​ja uudestaan ​​torstai-illan rankan sateen jälkeen. Painopiste oli Fleinissä ja Heilbronnissa.
lisää…

Tulva-asuinalue Wangen im Allgäussa

Wangen im Allgäussa (Ravensburgin alue) asuinalue tulvi torstai-illan rankkasateiden takia. Kuten Ravensburgin poliisikeskus ilmoitti, roskat estivät alun perin kaksi Epplingser Bachin sillan virtausta. Tämän seurauksena pankki ylitettiin ja tulvi viereisen asuinalueen Epplingser Halde. Hätäpalvelujen mukaan osa asuinalueen vedestä oli polvikorkeutta – lukuisat kellarit ja autotallit olivat täynnä vettä. Lohkotyyppisessä lämpövoimalassa vesi oli korkeintaan 1,60 metriä.


Palomiehet asettivat letkun pumpatakseen vedestä tulvan kellarin. Yöllä Epplingser Halde -asuinalue Wangenissa Allgäussa tulvi rankan sateen vuoksi.dpa Bildfunkdpa / Kuva: Felix Kästle


Tulvat myös Etelä-Badenissa ja Bodenjärvellä

Etelä-Badenissa oli myös tulvia yön aikana. Waldshutin ja Lörrachin alueella useita teitä oli suljettava. Poliisi ilmoitti perjantaiaamuna, että jotkut kellarit täytettiin uudelleen, mutta ihmiset eivät loukkaantuneet nykyisen tilan mukaan. Schwarzwald-Baarin alueella liittotie 314 Blumbergin ja Stühlingenin välillä oli suljettava tulvien vuoksi.

Konstanzin alueella Stockachin alueella on myös tulvia katuja ja täysiä kellareita. Klo 4.30 jälkeen virta on katkennut myös Stockachissa, Bodman-Ludwigshafenissa, Orsingen-Nenzingenissä, Radolfzellissa, Allensbachissa ja Reichenaussa. Syy on vika sähköasemassa poliisin mukaan. Ei ole vielä selvää, onko sateisiin yhteyttä.Lataa video (8.6 MB | MP4)

Ylä- ja Ylä-Reinin tulvavaroitustasot ylittivät

Reinin vedenpinta Maxaun lähellä oli 8,40 metriä perjantaiaamuna, kuten tulvien ennustekeskuksen (HVZ) tiedottaja ilmoitti. Kuljetus Karlsruhen lähellä lopetettiin tiistai-iltana 7,50 metrin rajan ylittyessä. HVZ: n mukaan Reinin tulva lisääntyy päivän aikana ja vakiintuu noin 8,50 metrin vesitasolla. Tämä vastaa melkein tulvaa, joka tapahtuu tilastollisesti kymmenen vuoden välein. Koska Sveitsistä on edelleen tulossa vesimassoja, huippu tulisi saavuttaa lauantaina. Sen jälkeen tilanteen pitäisi rauhoittua, koska sen ei pitäisi enää sataa.

Usean päivän erittäin tuottava jatkuva sade johtaa voimakkaisiin tulviin NRW- ja RLP-alueilla, huippuarvot: Lüdenscheid 114,4mm / 24 (19,9mm / 1h); Aachen-Orsbach 98,7 mm / 24 h (16,0 mm / 1 h); jälleen korkeat #palautumisajat; Kartta, jossa arvioitu keston taso 2 päivää, sateet tutkamittauksista! B https://t.co/zfP0JT1skj

Ennuste: vedenkorkeus Bodenjärvellä nousee

Vedenpinnan taso Bodenjärvi Konstanz-radalla on tällä hetkellä kaksivuotisen tulvan alueella, jolla on kasvava taipumus HVZ: n mukaan. Ennusteiden mukaan sade laskee kuitenkin merkittävästi sunnuntaihin mennessä.

Varoitus ukkosmyrskyistä Karlsruhessa ja Freiburgissa

Saksan sääpalvelu on ilmoittanut perjantaiaamuna voimakkaista ukkosmyrskyistä Karlsruhen ja Freiburgin hallintoalueille. Salama voi siis tapahtua paikallisesti. Toisinaan puita voidaan myös juurruttaa tai katot vahingoittua, kuten sääpalvelun viestissä todetaan. Asukkaita kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota putoaviin oksiin, kattotiiliin ja muihin esineisiin.

BW: n pelastustyöntekijät auttavat Rheinland-Pfalzissa

Baden-Württembergin Malteser-avustuspalvelun hätäpalvelut tukevat tällä välin Reinin-Pfalzin Ahrweiler-alueen pelastuspalveluja, joita tulvat ovat erityisen kärsineet. Baden-Württembergin sisäministeriön puolesta maltalaiset tekivät torstaina katastrofialueelle yksitoista ambulanssiautoa hätäapuviestin mukaan. Siksi auttajat auttavat pelastustyöntekijöitä sairaaloiden, hoitokodien ja vanhusten kodeissa. Calwin piirin katastrofiavun juna “Flood” lähetetään myös Rheinland-Pfalzille auttamaan siellä. Palokunnat ja ensihoitajat ovat muuttaneet Rein-Neckarin alueelta Trieriin, Ahrweilerin alueelle ja Kölniin.

Rheinland-Pfalz

Voi olla viikkoja, ennen kuin kadulla olevat velat ovat taas vapaat.  (Kuva: dpa Bildfunk, Picture Alliance)

Jatkuva sade on aiheuttanut tulvia ja tulvia etenkin Rheinland-Pfalzin pohjoisosassa. Ihmiset kuolivat, monet ovat kadonneita. Sääpalvelu varoittaa jatkuvasta sateesta. Tässä on nykytilanne.
lisää…

Liittovaltion toimisto tukee tulvialueita satelliittikuvilla

Liittovaltion pelastuspalvelu- ja katastrofiavun toimisto (BBK) tukee myös tulvista ja myrskyistä kärsiviä alueita muun muassa satelliittikuvilla. “Rheinland-Pfalzin, Baden-Württembergin, Hessenin ja Nordrhein-Westfalenin osavaltioiden pyynnöstä BBK laukaisi Copernicus-palvelun katastrofien ja kriisinhallinnassa”, sanoi Saksan toimituksellisen verkoston varapuheenjohtaja Thomas Herzog (perjantai). Copernicus on eurooppalainen maanhavainnointiohjelma. Ensimmäiset satelliittikuvat myrskyn kärsineiltä alueilta on nauhoitettu tänä aamuna. Nämä kuvat asetetaan kriisinhallintaan osallistuvien käyttöön heti, kun ne ovat saatavilla ”, Herzog sanoi.

Maa näkee itsensä hyvin valmistautuneena

Baden-Württembergin osavaltion hallitus näkee olevansa hyvin valmistautunut mahdollisiin myrskyihin ja niihin liittyviin hätätilanteisiin. Kuten sisäministeriön tiedottaja sanoi, maassa on noin 112 000 palokuntaa. Myös teknisen avustusjärjestön ja Saksan Punaisen Ristin joukot osallistuvat mahdollisten hätäoperaatioiden suunnitteluun.

“Baden-Württemberg on valmistautunut hyvin äärimmäisiin sääolosuhteisiin ja tietysti antaa joukkueen ja laitteet muiden maiden saataville hätätilanteissa.”

Ympäristöministeri pitää kunnat velvoitteena

Muiden maiden ministerit ja myös liittokansleri Angela Merkel (CDU) ilmoittavat taloudellisesta tuesta tulvien kärsineille alueille, mutta Baden-Württembergin ympäristöministeri Thekla Walker (vihreät) pitää kuntia velvollisena tarjoamaan enemmän suojaa. Braunsbachin tulvakatastrofin jälkeen osavaltion hallitus perusti miljoonien dollarien tukiohjelmia rankkasateiden hallintaan, joihin “monien muiden kuntien on kuitenkin puututtava”, hän sanoi torstai-iltana SWR-lehdessä “On Baden-Württembergin asia ”. Maa on sijoittunut hyvin, Walker sanoi..Kokeile tätä