July 31, 2021

Washingtonissa Joe Biden ja Angela Merkel kääntävät sivua Trump-vuosista

”Hyvien ystävien ei tarvitse sopia kaikesta. “ Joe Biden pudotti Angela Merkelin kanssa pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa torstaina 15. heinäkuuta Valkoisessa talossa, tämä pieni lause ei voinut paremmin tiivistää Yhdysvaltojen ja Saksan suhteiden nykytilaa, jota leimautuu näennäinen halu lämmittää Donald Trumpin toimeksiannosta, mutta sävy kuitenkin eroista yhtä perustavanlaatuisissa aiheissa kuin Venäjä ja Kiina.

” Hyviä ystäviä “, ensimmäinen. Kaava saattaa tuntua sovitulta. Se oli ymmärrettävä kirjaimellisesti. Kaikista eurooppalaisista johtajista Joe Biden otti ensimmäisen kerran vastaan ​​Saksan liittokanslerin tammikuussa virkaanastumisensa jälkeen. Yksi tapa Yhdysvaltain presidentille vahvistaa, mitä hänen ulkoministeri Antony Blinken sanoi 23. kesäkuuta Berliinissä: “Mielestäni on oikeudenmukaista sanoa, että Yhdysvalloilla ei ole parempaa kumppania eikä parempaa ystävää maailmassa kuin Saksa. “

Mutta Joe Bidenille oli kyse myös edeltäjänsä rikkomien kappaleiden poimimisesta. Kun Donald Trump sai Mminä Merkel oli ovaalitoimistossa maaliskuussa 2017 jyrkästi huomiotta kättä, jonka hän ojensi hänelle. Myöhemmin hän teki siitä yhden etuoikeutetuista kohteistaan, epäröimättä luennoida sitä nöyryyttävällä tavalla Nato-kumppaniensa edessä vuonna 2018 tai jättää julkisesti tyhjäksi sen politiikan, joka koskee pakolaisten vastaanottamista. Saksassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Angela Merkel pelaa turvallisesti Donald Trumpin iskujen edessä

Kysyttiin torstaina suhteestaan ​​Donald Trumpiin, Mminä Merkel vastasi diplomaattisesti, että hänellä on aina ollut “Työskennellyt kaikkien Yhdysvaltojen presidenttien kanssa”. Ennen lisäämistä suurella hymyllä: “Mutta tänään vaihto oli erittäin sydämellinen. ” Hänen ei tarvinnut sanoa enempää.

Erimielisyydet Nord Stream 2: sta

Hänen vieressään Joe Biden ei ollut niukka superlatiivien kanssa “Saksaa ja koko maailmaa palvelevan Angela Merkelin esimerkillinen elämä”. Viitaten välittömään poistumiseen kansliasta 26. syyskuuta pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen, hän jopa meni niin pitkälle, että vakuutti, että ”Yläosat [avec elle] hän kaipaa ”. Jotta kuva olisi täydellinen, puuttui vain illallinen illalla Valkoisessa talossa Biden-pariskunnan kutsusta ja useiden amerikkalaisen poliittisen elämän henkilöiden, kuten entisten ulkoministerien Colin Powellin läsnäollessa. ja Hillary Clinton. Tätä varten on tarpeeksi harvinaista raportoida, Mminä Merkelin mukana oli jopa aviomies Joachim Sauer, jolla tiedetään olevan vain vähän makua tämäntyyppiseen yhteiskuntaelämään.

Sinulla on jäljellä 50,71% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lisätietoja