August 1, 2021

Yhdysvaltain voimakkain kenraali pelkäsi, että Trump toteuttaa Telemundon vallankaappauksen

Kun Donald Trump toisti vääriä argumentteja olemattomista petoksista vuoden 2020 vaaleissa, esikunnan päälliköiden puheenjohtaja kenraali Mark A.Milley muuttui yhä hermostuneemmaksi.

Siihen asti, että hän ihmetteli, kuinka pitkälle silloinen presidentti pystyy menemään pysyäkseen vallassa huolimatta siitä, että hän on hävinnyt vaalit puhtaasti, koska hänen puheensa he muistuttivat häntä natsidiktaattorista Adolf Hitleristä.

Itse asiassa kenraali jopa mietti, tekisikö Trump vallankaappauksen.

Tämä kirja ainakin paljastaa Minä yksin pystyn korjaamaan sen: Donald J. Trumpin katastrofaalinen viimeinen vuosi, jossa kaksi The Washington Postin toimittajaa rekonstruoi Trumpin viimeiset viikot.

Milley hänen vatsa kääntyiToimittajien mukaan, kun hän kuuli Trumpin väärät syytökset olemattomista vaalipetoksista, jotka muistuttivat häntä hyökkäyksestä Saksan parlamenttiin, jota Hitler käytti tekosyynä perustamaan natsidiktatuurin.

”Tämä on hetki kuin Reichstag [nombre en alemán del Parlamento que está en Berlín]”Milley kertoi avustajilleen kirjan mukaan. Se on “Führerin evankeliumi”, hän totesi viitaten Hitlerin lempinimeen natsi-Saksassa 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

Milleyn tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta tätä viestiä.

Trump kielsi torstaina, että hän olisi koskaan puhunut vallankaappauksen toteuttamisesta, mutta jos hän olisi suunnitellut sen, esikuntien päälliköiden päällikkö olisi ollut viimeinen henkilö, jonka kanssa hän olisi liittoutunut toteuttamaan sen.

En koskaan uhannut eikä puhunut kenellekään yhdellä iskulla hallituksellemme “, Trump sanoi sähköpostitse lehdistölle.

”Kuinka naurettavaa! Anteeksi, että ilmoitan sinulle, mutta vaalit ovat minun muotoni ‘vallankaappaukselle’, ja jos aion tehdä vallankaappauksen, yksi viimeisistä ihmisistä, jonka kanssa haluaisin tehdä sen, on kenraali Mark Milley “, Trump totesi.

[Las imágenes más perturbadoras del asalto al Capitolio por manifestantes pro-Trump]

Kirjan Milleyyn liittyvät osat kuvaavat Amerikan korkeimman sotilashenkilön ajattelutapaa, joka piti itseään yksi viimeisimmistä demokratian puolustajista voimalla maan lähihistorian pimeimpinä päivinä.

Kirjassa kerrotut tapahtumat perustuvat yli 140 ihmisen haastatteluihin, mukaan lukien Trumpin hallinnon vanhemmat virkamiehet, entisen presidentin ystävät ja neuvonantajat, kirjoittajien mukaan, Carol Leonnig ja Philip Rucker.

Suurin osa suostui puhumaan avoimesti, vaikkakin nimettömänä, ja kerrotut kohtaukset rekonstruoitiin ensimmäisen persoonan tileille ja vahvistettiin muista lähteistä mahdollisuuksien mukaan, sanovat arvostetun sanomalehden toimittajat.

Trumpin kannattajat hyökkäsivät Yhdysvaltain Capitoliin Washingtonissa 6. tammikuuta 2021.REUTERS / Shannon Stapleton

Milley – joka joutui tuleen vuonna 2020 esiintyessään Trumpin rinnalla Washington DC: n Lafayette-aukiolla mielenosoittajien pakotetun häätöjen jälkeen – oli ollut sitoutunut takaamaan vapaat presidentinvaalit ja ilman sotilaallista väliintuloa.

Mutta tapahtumien edetessä ja jännitteiden laajuus koko maassa, Trumpin kommenttien tukemana, hänen huolensa kasvoi fasismin kaltaisista rinnakkaisuuksista 1900-luvun Euroopassa.

[¿Fue sedición lo que pasó en el Capitolio? Verificamos lo que ocurrió y se dijo el día del asalto]

Osallistuessaan 10. marraskuuta pidettyyn turvallisuuskokoukseen “Million MAGA March” -tapahtumassa, joka koski Trumpia kannattavaa mielenosoitusta, Milley sanoi pelkäävänsä “ruskean paidan” vastaavaa amerikkalaista viitaten miliisit, jotka suojelivat natsikokouksia ja antoivat Hitlerin nousun.

Kirjan mukaan myöhään illalla ystävä soitti Milleylle ilmaisemaan huolensa siitä, yrittääkö Trumpin ympäristö “kaataa hallituksen”.

“Olet yksi harvoista kavereista, jotka tulevat meidän välillämme ja todella pahoja asioita”, ystävä kertoi Milleylle avustajilleen välitetyn tarinan mukaan. Milley räikeä Leonnigin ja Ruckerin mukaan ja soitti entiselle kansallisen turvallisuuden neuvonantajalle HR McMasterille kysyäkseen, onko vallankaappaus todella välitön.

“Mitä helvettiä olen tekemisissä?” Milley kysyi häneltä.

Neuvottelut asettivat Milleyn etureunaan, joten hän aloitti epävirallisen suunnittelun muiden sotilasjohtajien kanssa. strategiat mahdollisen Trump-tilauksen estämiseksi käyttää sotilaita tavalla, jota he pitävät vaarallisena tai laittomana.

Jos joku haluaa ottaa haltuunsa, Milley ajatteli, että heillä on oltava valta FBI: n, CIA: n ja puolustusministeriön suhteen, joihin Trump on jo asettanut vankkumaton liittolaiset. “He saattavat yrittää, mutta he eivät vittu onnistu”, hän kertoi lähimmille avustajilleen kirjan mukaan.

Seuraavina viikkoina Milley yritti rauhoittaa useita kongressin ja hallinnon virkamiehiä, huolissaan mahdollisuudesta, että Trump yrittäisi käyttää armeijaa pysyäkseen virassa.

”Kaikki tulee olemaan hyvin. Meillä on rauhanomainen vallansiirto. Aiomme laskeutua tälle koneelle turvallisesti. Tämä on Amerikka. [El país] on vahva. Laitokset antavat periksi, mutta ne eivät hajoa”Hän kertoi heille kirjan mukaan.

Joulukuussa, kun levisi huhuja siitä, että presidentti valmistautui erottamaan silloisen CIA: n johtajan Gina Haspelin ja korvaamaan hänet Trumpille erittäin uskollisella Kash Patelilla, Milley yritti puuttua asiaan, kirjassa kerrotaan. Hän kohtasi Valkoisen talon silloisen esikuntapäällikkö Mark Meadowsin vuotuisessa ottelussa jalkapallo armeijan ja laivaston välillä, johon osallistuu Trump ja muut korkean tason vieraat.

Presidentti Donald Trumpin kannattajat protestoivat Washingtonissa Capitolin edessä keskiviikkona 6. tammikuuta 2021.AP

“Mitä helvettiä täällä tapahtuu?” Milley kysyi Meadowsilta kirjan kertomuksen mukaan, “mitä he tekevät?”

“Älä huoli”, Meadows vastasi. Milley varoitti häntä: “Ole varovainen.”

6. tammikuuta epäonnistuneen kapinan jälkeen parlamentin puhemies Nancy Pelosi soitti Milleylle pyytääkseen hänen vakuutustaan ​​siitä, että Trump ei aloita ydiniskua ja aloita sotaa.

Tämä kaveri on hullu. Se on vaarallista. Hän on hullu”Pelosi sanoi Trumpista. Jälleen kerran Milley yritti rauhoittaa häntä: “Takaan, että meillä on järjestelmässä tarkastuksia ja saldoja”, hän toisti kirjan mukaan.

[Demócratas buscan apartar a Trump de la Casa Blanca… y de los códigos nucleares]

Alle viikkoa myöhemmin, kun armeijan ja lainvalvontaviranomaisten johtajat järjestivät Joe Bidenin virkaanastumisen, Milley sanoi olevansa päättänyt estää Capitolin toistuvan piirityksen.

“Jokainen tässä huoneessa, olipa poliisi tai sotilas, pidätämme nämä kaverit varmistaaksemme, että tapahtuu rauhallinen luovutus”, hän ilmoitti. “Aiomme perustaa teräsrenkaan tämän kaupungin ja natsien ympärille. tulla sisään. “

Bidenin virkaanastujaisissa 20. tammikuuta Milley istui entisen presidentin Barack Obaman ja entisen ensimmäisen rouvan Michelle Obaman takana, jotka kysyivät kenraalilta miltä hänestä tuntuu.

”Kenelläkään ei ole tänään suurempaa hymyä kuin minulla. Et näe sitä naamioni alla, mutta minä näen ”, Milley vastasi.

Sisältää tietoja Washington Postilta

Katso tätä