August 1, 2021

Yli 200 pitkään covidiin liittyvää oireita

Covid-infektio aiheuttaa lukemattomia pitkäaikaisia ​​oireita, joista osa jatkuu selvästi yli kuuden kuukauden. Mutta ovatko ne todella Covidin takia?

Suurin tutkimus ihmisistä, joilla on pitkä Covid (oireet kestävät yli neljä viikkoa alkuperäisen infektion jälkeen), paljastaa erittäin monimutkaisen patologian, jolla on lukemattomia oireita, jotka ovat yhtä erilaisia ​​kuin muistin menetys, vapina, tinnitus, kutina, kuukautiskierron häiriöt, sydämentykytys tai jopa näön hämärtyminen. näkö ja ripuli. Yhteensä 203 erilaista oireita on raportoitu.

Lehdessä julkaistu tutkimus Kliininen lääke alkaen Lancet, haastatteli 3762 henkilöä, joilla oli vahvistettu tai epäilty pitkäaikainen Covid 56 maassa. 2445 potilaalla, joilla oli edelleen oireita yli kuuden kuukauden (65% näytteestä), oli keskimäärin 13,8 oireita ja vain 233 potilasta (6%) oli täysin toipunut.

« Monet post-Covid-palvelut ovat keskittyneet hengityskuntoutukseen. On totta, että monet potilaat kärsivät hengenahdistuksesta, mutta heillä on myös monia muita oireita, joita lääkäreiden on tarjottava kattavampi lähestymistapa. Vaatii Athena Akramia, neurotieteilijääYliopisto Lontoosta ja tutkimuksen johtava kirjoittaja.

Hengenahdistus, yksi pitkän Covidin oireista. © RFBSIP, Adobe Stock

Ei kiireisiä johtopäätöksiä

Varo kuitenkin kiireellisiä johtopäätöksiä: Aivan kuten niin kutsutut sivuvaikutukset, jotka väärin syyllistyvät anti-Covid-rokotteisiin, monilla oireilla voi olla muita syitä kuin Covid. Lisäksi, koska tutkimus tehtiin käyttämällä online-kyselylomaketta, se voi kärsiä valintahäiriöistä (eniten kärsivät ihmiset ovat nopeampia vastaamaan).

> Lue lisää Futurasta

Saatat myös olla kiinnostunut tästä sisällöstä:

Lue myös Futurasta

Katso tätä