August 2, 2021

yli 91 000 ehdokasta odottaa edelleen paikkoja

Muutama tunti ennen keskiyöllä päättyvän Parcoursupin päävaiheen loppua yli 91 000 ehdokasta odottaa edelleen perjantaina 16. heinäkuuta ehdotusta korkeakouluopetuksen suorittamiseksi seuraavalle lukuvuodelle.

Korkeakouluministeriön viimeisimmän laskelman mukaan 91178 ehdokkaalla, yhteensä 841518: lla, ei ollut toimeksiantotarjousta torstai-iltana: 45683 lukiolaista, 33770 ehdokasta, jotka tarvitsevat uudelleensuuntautumista ja 11725 ovat koulutettuja ulkomailla. Korkeakouluministeriö ja kansallinen opetusministeriö olivat yhteisessä lausunnossaan tyytyväisiä siihen, että “Tähän mennessä 568 000 lukion valmistunutta on saanut vähintään yhden pääsyehdotuksen eli 89,5% niistä” :

”Tämä osuus on yli 1,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuonna. Nämä paremmat tulokset, jotka konkreettisesti tarkoittavat sitä, että melkein yhdeksän kymmenestä lukiolaisista on jo löytänyt vastauksen toiveisiinsa jatko-opintojen suorittamiseksi, pitävät paikkansa myös suuntautuvien opiskelijoiden kohdalla, vaikka Parcoursupiin ilmoittautuneiden lukumäärä on tänä vuonna suurempi (77% eli 1,3 lisäpistettä vuoteen 2020 verrattuna). “

“Parcoursup-alusta sujui nopeammin, teki enemmän ehdotuksia lukiolaisille ja ehdokkaille, koska viime vuonna vain kahdeksan kymmenestä lukiolaisesta oli saanut vähintään yhden pääsyehdotuksen”, toteaa Jérôme Teillard, Parcoursupin projektipäällikkö Ranskan korkeakouluministeriöltä. “Ensisijainen tavoitteemme on tällä hetkellä se, että ne, joilla on ehdotuksia, voivat mennä ilmoittautumaan ja että niille, joilla ei ole ollut ehdotuksia, voimme käynnistää henkilökohtaisen laitteen löytääkseen heille ratkaisun lukuvuoden alkuun mennessä”, hän jatkoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Frédérique Vidal lupaa uusia paikkoja ilman maisterin tutkintoa omaavien opiskelijoiden ahdingosta

“Se ei ole hyväksyttävää”

Yli Carcel, ylioppilaskunnan FAGE: n varapuheenjohtaja, huomautus “Pieni parannus” verrattuna viime vuoteen, mutta “Yli 91 000 ehdokasta odottaa paikkoja, se on paljon ja aina liikaa”, hän vaatii. Hänen mukaansa, “Sama suuri huolenaihe on aina olemassa, se, ettei ehdokkailla ole tyytyväisyyttä: ovatko he todella tyytyväisiä saamiinsa ehdotuksiin vai ovatko ne turvautumiskysymyksiä? Onko tänä vuonna enemmän hakijoita, jotka hyväksyvät kolmannen tai neljännen toiveen? “, hän ihmettelee.

Sama koskee Mélanie Lucea, UNEF: n presidenttiä, joka on Parcoursupia vastustava ylioppilaskunta. ”Meillä on aina sama ongelma: kuinka monta nuorta ei pääse valitsemaansa kenttään? “, hän sanoo ja lisää, että yli 91 000 ihmistä ilman ehdotusta, “Se ei ole hyväksyttävää”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Parcoursup ja “ei-valikoivien” kurssien koulu yliopistossa

Anne Roger, Snesup-liiton apulaispääsihteeri (korkeakouluopettajat), herättää kiihtymyksiä, jotka koetaan erittäin voimakkaasti jännittyneillä aloilla. ”Olemme lähes samanlaisessa tilanteessa kuin viime vuonna Parcoursupia koskevien ehdotusten suhteen. Mutta sektorit, kuten Staps, Rennesissä tai Grenoblessa, ovat antaneet hälytyksen, ja tämä on vasta alkua pitkälle listalle., hän pelkää. “Tarvitsemme poliittisen projektin, jotta kaikki nuoret, jotka haluavat pääsyn korkeakoulutukseen, voivat tehdä niin, se on niin yksinkertaista”, hän vasaraa.

Viime viikolla Stapsin opettajat Rennes-II -yliopistossa, joka on yksi tämän urheilukentän kahdesta suurimmasta yksiköstä Ranskassa ja jossa on 2 500 opiskelijaa, keskeyttivät hallinnolliset tehtävänsä tuomitakseen henkilöstön puutteen. Stenin opettajat Grenoblen yliopistossa seurasivat esimerkkiä.

“Vähemmän ammattimaista bacia laatassa”

Toiset ovat tyytyväisiä siihen, että BTS-paikkoja jaetaan enemmän ylioppilastutkinto-opiskelijoille tänä vuonna. “Lattialla on vähemmän ammattitaitoista ylioppilastutkintoa, se oli haaste ja se on hyvä asia”, totesi uudistusta kannattavan liiton SGEN-CFDT: n kansallinen sihteeri Françoise Lambert. “Tämä on vasta alkua, mutta on erittäin tärkeää antaa eniten tarvitseville paikkoja valvotuimmilla aloilla”, hän lisäsi.

Heinäkuun alusta lähtien – Lukion oppilaita ja opiskelijoita, jotka eivät ole saaneet pääsyehdotusta, on pyydetty [qu’ils soient informés] – täydentävän vaiheen mahdollisuuksista ja [invités] pyytää korkeakoulujen pääsykomissioiden (CAES) tukea ”, kirjoitetaanko kahden ministeriön lehdistötiedotteessa, jossa täsmennetään, että 4979 lukion valmistunutta on jo pyytänyt akatemiansa CAES: n tukea ja heitä tuetaan tällä hetkellä.

Viime vuonna Parcoursup-menettelyn samassa vaiheessa 53 892 lukiolaista (yhteensä 662 363: sta) ja 39 243 ehdokasta, jotka etsivät suuntaviivaa tai opiskelivat ulkomailla (yhteensä 194 853: sta), eivät olleet ehdotusta uudelleen suuntaamiseksi. tehtävä. Yhteensä Parcoursup-menettelyn loppuun, syyskuun loppuun mennessä, jäi 591 lukiota.

Kaikille niille, joille perjantai-iltana ei löydy vastausta, on suositeltavaa tarkastella ns. ”Täydentävän” vaiheen avoimia paikkoja, joka kestää 16. syyskuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kuinka Parcoursup muokkaa valintaa grandes écolesin sisäänkäynnillä

Maailma AFP: n kanssa

fantastinen luettu