August 1, 2021

Miksi vuoden 2021 Tour de France oli yksi vaikeimmista historiassa? – Länsi-Ranskan iltapainos

Kolmen viikon kilpailun jälkeen sloveeni Tadej Pogacar voitti toisensa Tour de Francessa 18. heinäkuuta. Ylivoimainen menestys, suuren silmukan lopussa, matkusti infernal vauhdilla, toisinaan äärimmäisissä sääolosuhteissa ja kaskadilla. Tarpeeksi tehdä siitä yksi historian kaikkein kokeilevimmista painoksista.

108e Tour de France päättyi sunnuntai-iltana Champs-Élysées -kadulla. 3414 km kilpailun lopussa slovenialainen Tadej Pogacar voitti Grande Bouclen toisen kerran urallaan, vain 22-vuotiaana. Helvetti suorituskyky, varsinkin yhden kaikkein kokeillun juoksijoille suunnatun kiertueen lopussa useita vuosikymmeniä. Tässä ovat tärkeimmät syyt.

Peloton ei ollut (melkein) koskaan ajanut niin nopeasti

Keskinopeus on aina yksi tutkituimmista luvuista, kun juoksijat ylittävät maaliviivan viimeisen kerran Champs-Élysées’llä.

Jos tätä ei voida tulkita erikseen – sääolosuhteilla, useiden aikakokeiden läsnäololla tai vuoristovaiheiden määrällä on myös suuri vaikutus loppunopeuteen – se osoittaa kuitenkin yleistä suuntausta. . Kuitenkin vuonna 2021 on selvää, että Tour de France ajettiin huikealla nopeudella.

Raakaluvuista: Tadej Pogacar kulki 3414 kilometriä reittiä 82 tunnissa, 56 minuutissa ja 36 sekunnissa. Se on keskinopeus 41,165 km / h. Vuoden 2021 kiertue oli siis historian toiseksi nopein vuoden 2005 jälkeen (määrittelemätön painos Lance Armstrongin alentamisen jälkeen).

Tadej Pogacar ratsasti keskimääräisellä nopeudella 41,165 km / h tämän Tour de Francen aikana (Kuva: Anne-Christine Poujoulat / AFP)

Itse kuljettajien mukaan tällä Tour de Francella ajettiin “Sata tunnissa”. Jopa ns «Siirtyminen», taistelu on usein ollut kauan irtautumisen alkamiseksi. Tämä lisäsi merkittävästi vauhtia päivittäin ensimmäisen tunnin kilpailun aikana. Lopuksi, ensimmäinen viikko, jossa useita mäkisiä vaiheita, jotka suosivat liikekilpailuja, kuten Vierzonin ja Le Creusotin välinen, yritti erityisesti. Voittaja sinä päivänä Matej Mohoric suoritti 249 kilometriä 45,5 km / h. Ilman seisokkeja! Tajunnanräjäyttävä.

Ensimmäisen viikon kaatuminen on jättänyt jälkensä

Ne olivat erityisesti kilpailun ensimmäisten päivien etuoikeus, ennen kuin ne kuivuivat Bretagnen ohi. Putoukset ovat yksi tämän vuoden 2021 suuren silmukan kohokohdista. Yhteensä 42 vetäytymistä – mikä voidaan selittää myös viivästyksillä ja joillakin vapaaehtoisilla vetäytymisillä valmistautua olympialaisiin – vuoden 2021 kiertue oli myös valikoivampi vuodesta 2012 (45 vetäytymistä).

Jos kaatumiset ovat aiheuttaneet niin paljon puhetta tänä kesänä, tämä selitetään niiden suuruudella ja vakavuudella. Ensimmäisen vaiheen aikana Brestin ja Landerneaun välillä nyt liian kuuluisa merkillä varustettu kannattaja tasapainotti saksalaista ratsastajaa Tony Martinia ja loi valtavan kaaoksen, jossa yli viisikymmentä ratsastajaa astui maahan. Hieman kauemmin avajaisvaiheessa putosi myös useita kymmeniä muita juoksijoita.

Kaksi päivää myöhemmin Lorientin ja Pontivyn välistä vaihetta leimasivat myös CSS-kulhot. Primoz Roglic, suosikki ja lopulta eläkkeelle pakotettu, Geraint Thomas tai jopa Caleb Ewan ja Arnaud Démare, sprinterien puolella, olivat mustelmia lihassaan. Mukana upeassa pudotuksessa 200 metrin päässä linjasta, Ewan lähti kilpailusta kolmantena päivänä. Kerääntyminen, joka myös työnsi pelotonin ratsastajia tekemään protestiliikkeen 4: n alussae vaihe Redonin ja Fougèresin välillä.

Peloton laskeutui Redonin ja Fougèresin välisen 4. vaiheen alkaessa ilmaisemaan tyytymättömyytensä kuljettajien turvallisuuteen liittyvistä toimenpiteistä. (Kuva: Benoit Tessier / Reuters)

Jos kaikkia maihin menneitä juoksijoita ei pakotettu jäämään eläkkeelle, jotkut kärsivät pysyvästi ja joutuivat käsittelemään kipujaan Pariisiin saapumiseen saakka.

Sade, jäädyttävä kylmä ja äärimmäinen kuumuus

Tuskin 4 ° C maalilinjalla Tignesissa, kuuluisassa Alppien lomakohteessa, kyydissä yli 2000 metrin korkeudessa. 9: n lopussae vaiheessa, josta kiistettiin päivää ennen kilpailun ensimmäistä lepopäivää, ratsastajat leikkaivat linjan jäätyneenä, kasvot leimasivat päivän vaikeissa olosuhteissa. Ajosade koko reitin varrella, talven lopun arvoiset lämpötilat. Peloton, kokonaisuudessaan, suoritti tämän ensimmäisen kiertueen täysin loppuun.

Kymmenen päivän kuluttua, jolloin elohopea ei ole koskaan ylittänyt 20 ° C -merkkiä, juoksijat suuntasivat etelään ja lähestyivät Välimeren kaarta ja siihen liittyviä kesälämpötiloja. Kiertueen toinen osa tapahtui erittäin kuumalla säällä. Useita vaiheita ajettiin lämpötilojen ollessa lähellä 35 ° C, erityisesti tietyissä Pyreneiden laaksoissa. Radikaali muutos, jota juoksijoilla ei ole aina helppo ymmärtää.

Viimeinen kerta, kun Wourne van Aert (kuva) voitti Libournen ja Saint-Emilionin, ajettiin erittäin kuumalla säällä. (Kuva: Tim van Wichelen / POOL / EPA / MAXPPP)

”Lämmön kanssa se oli melko vaikeaa, luotti esimerkiksi Edward Theunsiin (Trek-Segafredo), pakeni 19: n aikanae askel. En ymmärrä sääntöä, jonka mukaan kontti on alle 20 kilometriä, etenkin tällä säällä ”. Viimeinen kerta, kun Libourne ja Saint-Émilion, voitti belgialainen Wout van Aert, leimasi myös erittäin voimakkaan kuumuuden. Loppuun asti mitään ei ole säästetty kuljettajille tämän Tour de France 2021 -tapahtuman aikana. Painos, jossa Tadej Pogacar oli jälleen kerran vahvin.lisäresurssit