August 3, 2021

Yhdysvalloissa ensimmäinen vankeustuomio Capitolin hyökkääjälle

Washingtonin tuomioistuin tuomitsi maanantaista Floridan miehen maanantaina kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan osallistumisesta Capitolin murhanhimoiseen hyökkäykseen 6. tammikuuta. Paul Hodgkins, 38, oli tullut satojen muiden Donald Trumpin kannattajien kanssa kongressin paikalle, kun valitut virkamiehet todistivat demokraatti Joe Bidenin voiton presidentinvaaleissa, oikeusministeriö kertoi raportissa. tiedoksi.

Asiakirjoissa olevista valokuvista näkyy parrakas, pitkäkarvainen mies senaatin jaostossa, laskettelulasit kaulassaan ja suuri lippu entisen republikaanien presidentin nimissä. Pidätettynä 16. helmikuuta tuomitsemisen jälkeen hän oli tunnustanut syyllisyytensä virallisten menettelyjen estämisestä ja liittovaltion syyttäjä oli vaatinut 18 kuukauden vankeusrangaistusta.

Lue myös Yhdysvallat: erityiskomission perustaminen 6. tammikuuta tehtyyn hyökkäykseen hyväksyttiin

Oikeudellisten asiakirjojen mukaan Paul Hodgkins tuli Capitoliin reppuun, joka sisälsi mm. Suojalasit, köydet ja lateksikäsineet. Hän oli saavuttanut puolipyörän, jossa oli ottanut kuvan.

Yli 160 syytettä

Syyttäjä oli kuitenkin myöntänyt, ettei hän ollut “Ei henkilökohtaisesti osallistunut omaisuuden väkivaltaan tai tuhoutumiseen tai kannustanut siihen” ja että hänellä oli “Hyväksyi vastuunsa hyvin aikaisin”. Hän oli myös viettänyt alle puoli tuntia lainsäätäjän temppelissä Yhdysvalloissa.

Lue myös Donald Trump kohdisti uuden valituksen Capitol Hillin pahoinpitelystä

Tammikuun 6. päivästä lähtien yli 535 mielenosoittajaa on pidätetty eri puolilla maata osallistumisesta Yhdysvaltain kongressin pahoinpitelyyn, ja yli 165 henkilöä on syytetty. Ennen herra Hodgkinsia kaksi muuta ihmistä oli tuomittu vankilaan. Nainen oli tunnustanut syyllisyytensä ja saanut kesäkuussa kolmen vuoden ehdollisen rangaistuksen, ja miehelle annettiin kolme kuukautta syyllisyytensä tunnustamisen jälkeen, mutta kyseinen tuomio kattoi hänen tutkintavankeutensa.

Syyllisyysmenettelyt ovat normi Yhdysvalloissa, jossa suurin osa liittovaltion rikosoikeudellisista syytetoimista saatetaan päätökseen ilman oikeudenkäyntiä. Mutta Capitoliin tunkeutumista koskevissa asiakirjoissa, jotka ovat poliittisesti erittäin arkaluonteisia, syyttäjät näyttävät haluttomilta tarjota supistettuja rangaistuksia.

Maailma AFP: n kanssa

resurssi