August 2, 2021

10 minuuttia Jeff Bezosille: magnata on jo ollut avaruudessa ja takana ja on turvallinen ja hyvä. Katso laskeutumishetki ja ensimmäiset valokuvat

Kymmenen vuoden valmistautumisen ja 15 koelennon jälkeen ”New Shepard” -raketin ensimatka vei monimiljonääri kaupan verkossa Jeff Bezos ja kolme muuta ihmistä Kármán-linjalle, maapallon ilmakehän ja ulkoavaruuden rajalle, 100 kilometrin päässä maan pinnasta. Yksi tällainen henkilö oli legendaarinen 82-vuotias lentäjä Wally Funk, joka oli yli kuuden vuosikymmenen ajan odottanut hetkeä, jonka NASA oli kieltänyt häneltä, joka avasi koulutuksen naislentäjille vasta 1970-luvun lopulla. De Bezos, Mark, liittyi myös matkaan, samoin kuin 18-vuotias hollantilainen Oliver Daemen, nyt nuorin avaruuteen menevä henkilö.

O sukkula lähti hieman myöhässä, mutta muutama minuutti kello 9.00 jälkeen Teksasissa, klo 14.00 Manner-Portugalissa, kuulosti lähtölaskenta, jota kaikki olivat odottaneet. Silta, joka antoi neljän matkustajan päästä ajoneuvoon, siirtyi pois, sytytyspalo ilmestyi raketin alle ja moottori käynnistyi.

Kolme kertaa äänen nopeudella matkustava “siviilihenkilöstö” pääsi painovoiman loppuun, vapautti vyönsä ja pystyi kellumaan painottomana noin kolmen minuutin ajan katsellen maata ylhäältä istuen nopeasti alas paluuta maan päälle.

Blue Originin sukkula avaruuteen. Jeff Bezosin yritys perustettiin ajatuksella “normalisoida” avaruusmatkoja, mutta useimmille ihmisille se on silti erittäin kallista monien vuosien ajan.

anadolu-toimisto / getty-kuvat

Koko ajoneuvo, joka vei neljä ihmistä avaruuteen 20. heinäkuuta lentäjättömällä avaruuslennolla

anadolu-toimisto / getty-kuvat

Matkustajakapselin avaruuteen kuljettanut käyttövoima-auto palasi maahan heti erottamisen tapahtuessa, ja neljä alkoivat laskeutumista pian sen jälkeen. Kuusi laskuvarjoa vaimentaa tukikohdan lähellä laskeutuneen kapselin putoamisen teknisen ryhmän ja matkustajien yleiseen euforiaan. “Se on kaikkien aikojen paras päivä”, sanoi Amazonin perustaja Bezos itse halatessaan muutamia ihmisiä, jotka pystyivät odottamaan neljän astronautin paluuta.

Kapselin lasku, jossa Jeff Bezos meni avaruuteen

Kapselin lasku, jossa Jeff Bezos meni avaruuteen

anadolu-toimisto / getty-kuvat

Heti kun hän lähti kapselista, Wally Funk avasi kätensä, hymyili ja halasi ihmisiä, jotka odottivat häntä. Aluksella Blue Originin suoran YouTube-lähetyksen aikana kuultiin useita matkustajien ihailua ja yllätyksiä. Tämä on ensimmäinen suborbitaalinen lento ihmisten kanssa, mutta ilman ohjaajaa kaikki tehtiin maasta, insinöörien ohjaamana ohjelmisto yritykseltä.

Kaiken euforian keskellä ei ollut pulaa ihmisistä, etenkin sosiaalisissa verkostoissa, jotka päättivät käyttää tätä Bezosin kuuluisuuden hetkeä – toista, jossa koko maailma puhuu hänestä – keskittymään eräiden ihmisten pahimpaan käyttäytymiseen. yritys, joka teki hänestä maailman rikkaimman miehen, jolla oli tarpeeksi rahaa viiden minuutin viettämiseen avaruudessa.

Monet muistelivat joidenkin Amazonin työntekijöiden valituksia, joiden mukaan heidän oli pakko virtsata pulloon heidän antamiensa pienien taukojen takia (jotka Amazon lopulta vahvisti) ja että Bezos maksaa vuosipalkkansa 11 sekunnissa. vähiten palkattu työntekijä.

lue artikkeli