August 2, 2021

Amazonin perustaja Jeff Bezos menee avaruuteen tänään. seuraa tätä

Taistelu avaruusmatkailun johdosta planeetan suuret miljardöörit panostavat yrityksiin, jotka pystyvät näyttämään maaplaneetan vain hyvin harvoille ulottuvilta, avaruudesta. Kun Elon Musk oli lyönyt vetoa SpaceX: stä ja sillä on jo useita avaruusaluksia maailmankaikkeuden tutkimiseen, oli Virgin Brownonin, Richardin omistajan, vuoro nousta suborbitaaliseen avaruuteen. Kunnianhimoisempi hän haluaa olla Jeff Bezos ja mennä hieman pidemmälle.

Maailman rikkaimman ihmisen on lähdettävä maasta ensimmäisen kerran tiistaina. Mukaansa hän ottaa opiskelijan ja ilmailun edelläkävijän, josta tulee nuorin ja vanhin ihminen avaruudessa. Katso matka livenä täältä.

Jeff Bezos, maailman rikkain mies, menee avaruuteen tänään

Blue Origin -lento, amerikkalaisen magnaatin vuonna 2000 perustama yhtiö, jolla myös hänen veljensä Mark seuraa, lähtee Texasista klo 14.00 (Lissabonin aikaa).

Joten jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Jeff ja Mark Bezos, 18-vuotias hollantilainen Oliver Daemen ja 82-vuotias entinen yhdysvaltalainen kuljettaja Wally Funk, näkevät maapallon ikkunasta ja elävät mikropainossa kolme tai neljä minuuttia ennen paluuta maapallolle Texasin autiomaalle kymmenen minuuttia lentoonlähdön jälkeen.

Tätä päivämäärää ei valittu satunnaisesti. Bezos valitsi 20. heinäkuuta 2021, koska oli 52 vuotta siitä, kun amerikkalaiset ja kaksi ensimmäistä ihmistä saapuivat Kuun pinnalle.

Seuraa matkaa suorana:

Uudet Shepard-kapselimiehet tekevät historiaa

Miehistö tekee historiaa. Kuten mainittiin, Wally Funk, 82, täyttää unelmansa mennä avaruuteen, kun hänet hylättiin 1960-luvulla astronauttiohjelman vuoksi, koska hän on nainen.

Oliver Daemenin tapauksessa, jonka monimiljonääri-isä antoi hänelle paikkansa matkalle toisen ehdokkaan vetäytymisen jälkeen, joka oli maksanut 23,7 miljoonaa euroa huutokaupassa myydystä lipusta, hän on kiehtonut avaruudesta, Kuusta ja raketeista, 4-vuotias ja hänellä on yksityinen lentolupa.

New Shepard -raketti, jonka päälle on kiinnitetty kapseli, jota seuraavat neljä avaruusturistia seuraavat, on itsenäinen ja saavuttaa 106 kilometrin korkeuden, kiihtyy avaruuteen kolminkertaisella äänenopeudella. Kun kapseli irtoaa, New Shepard laskeutuu pystysuoraan Texasiin.

Minuuttia myöhemmin miehistö saapuu kapseliin, joka on varustettu laskuvarjolla, joka suorittaa hallitun lennon laskeutumalla maahan.

hyödyllisiä vihjeitä