August 2, 2021

Angela Merkel on edelleen vastahakoinen, mutta BILD sanoo: HALUAMME SMS-hälytyksen nyt! – Sisäpolitiikka

Kun on kyse elämästä ja kuolemasta, Saksan on varoitettava kansalaisiaan. Lähetä tekstiviesti suoraan matkapuhelimeesi.

Tiistaina aamulla liikenneministeri Andreas Scheuer (46, CSU) kysyi BILD Live -palvelusta: “Kannatan sitä, että lähetämme nämä push-viestit kansalaisille myös matkapuhelinoperaattoreiden kautta.”

Mutta liittokansleri Angela Merkel (67, CDU) on edelleen vastahakoinen. BILD: n kysyessä, aikooko hän kampanjoida kansalaisten varoittamiseksi tulevaisuudessa varoitus-tekstiviestillä, hän sanoi, että pian keskustellaan siitä, voisiko tämä ottaa käyttöön “lisäksi”.

MUTTA: “Meillä on älypuhelimessasi olevia sovelluksia, esimerkiksi NINA. Niillä on se etu, että niitä voidaan silti käyttää, jos sinulla on WLAN omassa asunnossasi. ”Toisaalta tekstiviesti-ilmoitukset eivät ole mahdollisia” jos matkapuhelinverkko on epäonnistunut ”.


Saksassa on tällä hetkellä useita varoitussovelluksia, mutta ei varoitusviestejäKuva: BILD

▶ ︎ Mutta tätä väitettä ei voida hyväksyä.

Kansalaisia ​​on varoitettava vaarasta ENNEN matkapuhelinverkon vikaantumista, ENNEN kuin vuorovesi tuhoaa infrastruktuurin. Viranomaiset olivat olleet tietoisia tuhoisan tulvan vaarasta, joka riehui Nordrhein-Westfalenissa ja Rheinland-Pfalzissa yöllä keskiviikosta torstaihin.

Tätä kriisialueilta kärsivät sanovat varoitusviestistä

Pia Trarbach (60) Bad Neuenahrista: “On pelottavaa, että luonnonkatastrofi voi tapahtua niin nopeasti. Mielestäni on tärkeää saada varoitus tekstiviestillä ”Kuva: Peter Mueller


Eduard Zock (30) Bad Neuenahrista:

Eduard Zock (30) Bad Neuenahrista: “Kannatan täysin mahdollisen tekniikan käyttöä”Kuva: Peter Mueller


Kotouttamisavustaja Christina Jansen (30) Lochista: “Haluaisin saada tällaisen varoitusviestin tulevaisuudessa.  Se vain tuo aikaa

Kotouttamisavustaja Christina Jansen (30) Lochista: “Haluaisin saada tällaisen varoitusviestin tulevaisuudessa. Se vain tuo aikaa “Kuva: Peter Mueller


Heinz-PeterHeck (58) Lochista: “Varoitusviesti olisi hyvä.  Minun on kuitenkin sanottava rehellisesti, että myöskään siitä ei olisi ollut paljon apua

Heinz-PeterHeck (58) Lochista: “Varoitusviesti olisi hyvä. Minun on kuitenkin sanottava rehellisesti, että myöskään siitä ei olisi ollut paljon apuaKuva: Peter Mueller

Tämä on “Cell Broadcast”

Toisin kuin tekstiviestit, jotka lähetetään tiettyyn numeroon, Cell Broadcast lähettää kaikki valitun lähetystornin matkapuhelimet. Tietosuoja taattaisiin myös tässä.

▶ ︎ Cell Broadcast on matkapuhelinpalvelu. Sitä voidaan käyttää tekstiviestimaisten viestien lähettämiseen kaikille matkapuhelimille, jotka on kirjautuneena tiettyyn radiosoluun. Toisin kuin tekstiviestit, verkko-operaattorit eivät tarvitse tässä vastaanottajan matkapuhelinnumeroa.

Voit ilmoittaa asiasta helposti kaikille asiakkaille, jotka ovat tietyllä alueella radiomaston ympärillä. Solulähetystä ei tällä hetkellä käytetä Saksassa. Maat, kuten Japani, Kanada, Hollanti, Israel tai Yhdysvallat, käyttävät tekniikkaa hätäviestien lähettämiseen. Näitä ovat varoitukset äärimmäisistä sääolosuhteista tai luonnonkatastrofeista.

On sitäkin käsittämätöntä, miksi järjestelmää ei ole käytetty pitkään aikaan. Vodafonen edustaja BILD: ssä: “Tietysti asennamme tekniikan, jos viranomaiset antavat meille käskyn. Toistaiseksi ei ole ollut tällaista järjestystä. “

Suunnanmuutos on nyt tehtävä, minkä myös tärkeät Bundestagin jäsenet vaativat.

FDP: n parlamentaarisen ryhmän varapuheenjohtaja Stephan Thomae (53) BILD: lle: “Tarvitsemme passiivisen pelastuspalvelujärjestelmän, joka varoittaa myös lataamatta aktiivisesti sovellusta.” Solulähetys on sopiva, koska henkilötietoja ei käsitellä ja järjestelmää voidaan käyttää nopeasti, teknisesti ja laillisesti. “Valitettavasti on tullut selväksi, kuinka välttämätön tällainen varoitusjärjestelmä on.”

Unionin parlamentaarisen ryhmän varapuheenjohtaja Thorsten Frei (47): “Vastaavalla liittovaltion sopimuksella solujen lähettäminen olisi mahdollista myös Saksassa.”

BILD mainitsee kolme syytä, miksi tarvitsemme hengenpelastavia katastrofivaroituksia matkapuhelimella.

► Muut maat näyttävät tietä. Yhdysvallat, Kanada, Japani, Israel, Alankomaat ja Uusi-Seelanti lähettävät lyhytsanomia kaikille tietyn solun matkapuhelinkäyttäjille (matkapuhelulähetys), jos he ovat vaarassa.

► Lähes jokaisella kansalaisella on matkapuhelin. Erityisesti iäkkäille ihmisille on hankalaa ja monimutkaista rekisteröityä varoitusviesteihin tai jopa ladata sovellus. Tämä ei tavoita väestöjoukkoja – vain yhdellä kymmenestä saksalaisesta on tällä hetkellä liittovaltion pelastuspalvelu- ja katastrofiaputoimiston (BBK) NINA-sovellus. Muun muassa valtion suojelusta eniten riippuvaiset eläkeläiset unohdetaan!

► Katastrofeissa on noudatettava seuraavaa: elämän suojelu on tärkeämpää kuin tietosuoja. Ei voi olla, että ihmisiä ei varoiteta eikä he pääsisi turvallisuuteen. Se ON teknisesti mahdollista. Voimme kyllä, meillä on siihen varaa. Nyt on löydettävä poliittinen tahto – ennen kuin kuolemantapauksia on vielä enemmän.

.

vierailusivusto