August 1, 2021

Corona-tunnus: Rokotus ilman rekisteröintiä ostettaessa Rostockissa NDR.de – uutiset

Tila: 20.7.2021 07.27

NDR.de ilmoittaa live-tunnuksessa tänään – tiistaina 20. heinäkuuta 2021 – koronaviruspandemian seurauksista Ala-Saksiin, Schleswig-Holsteiniin, Mecklenburgiin –Länsi-Pommeri ja Hampuri. Eiliset tapahtumat näkyvät Maanantain blogi Lue.

Tärkeimmät tiedot lyhyesti:

 • Rokotus ilman rekisteröintiä alkaa Rostockin ostoskeskuksista
 • Ala-Sachsenin kriisiryhmä antaa tietoja valtion nykyisestä koronatilanteesta
 • Uusi koronaviruksen podcast kesäloma pyörii muunnelmien ympärillä
 • Vahvistetut uudet tartunnat pohjoisessa: 35 tuumaa Schleswig-Holstein, 125 tuumaa Ala-Saksi
 • 1193 uutta infektiota valtakunnallisesti – ilmaantuvuus nousee 10,9: ään

Taulukot ja grafiikat: Näin rokotuskampanja etenee pohjoisessa
Kartta: Uudet infektiot Pohjois-Saksan alueilla


07:26

Ilmaantuvuus Ala-Saksissa nousee 11,3: een

Ala-Saksissa on vielä 125 koronatapausta, jotka on vahvistettu laboratoriodiagnostiikalla on ilmiannettu. Robert Koch -instituutin mukaan valtakunnallisesti oli toinen kuolema. Seitsemän päivän ilmaantuvuus maan keskiarvossa on kasvanut jatkuvasti kahden ja puolen viikon ajan. Se on nyt mukana 11,3 tapausta 100 000 asukasta kohden (edellinen päivä: 10,3 tapausta) – ja siten yli kansallisen keskiarvon 10,9.


07:13 am

Rokotus alkaa Rostock-kauppakeskuksissa

Rostockissa ihmiset voivat rokottaa ostosten aikana lähipäivinä. Tätä tarkoitusta varten rokotusryhmät perustavat tänään ja ensi perjantaina Südstadt-Centeriin ja torstaina Warnowparkiin Lütten Klein -alueelle. Rekisteröintiä ei tarvita. Tavallisissa rokotuskeskuksissa tapaamiset ovat aina ilmaisia. Esimerkiksi kuluneen viikon aikana kaupunki antoi 3000 tapaamista saataville ilman rekisteröitymistä, mutta vain hyviä 400 niistä käytettiin.

lisäinformaatio

Rostockissa liikkuvat rokotusryhmät ovat perustaneet kaksi kauppakeskusta. Rokotukset ovat mahdollisia ilman rekisteröitymistä. lisää


07.05

Maailman lääkäriliiton puheenjohtaja varoittaa liian nopeasti löystymisestä

Infektioiden määrän lisääntyessä uudelleen Maailman lääkäriliiton puheenjohtaja Frank Ulrich Montgomery varoittaa liian nopeasti löystymisestä. “Jopa viime viikkojen pienemmät avaamisvaiheet ovat lisänneet esiintyvyysarvoja”, sanoi Montgomery Funke-mediaryhmän sanomalehdille. “Nyt yhteyksien rajoitusten yksinkertainen purkaminen ja” kaiken avaaminen “olisi erittäin vaarallista”, lääkäri selitti. “Jos teet niin, olet vaarassa päästä neljänteen aaltoon.”


06:44 am

Rokotuskampanja Hannin moskeijassa. Münden

Hannin mobiilikeskuksessa. Münden, moskeijayhdistys ja Göttingenin piiri tarjoavat rokotuksia koronavirusta vastaan ​​tiistaina. Piirin ilmoituksen mukaan islamilaisen uhrijuhlan juhlallisen rukouksen vieraat, mutta myös kaikki muut ihmiset, jotka haluavat rokottaa, uskosta ja uskonnosta riippumatta. Siksi ei ole tarpeen varata ajanvarausta. Piiri tarjoaa vähintään 200 rokoteannosta. Moskeijayhdistys mahdollistaa toiminnan tiloissaan ja tiedottaa jäsenilleen.


06:13

Tutkimustulos: Elinvauriot pitkäaikaisina koronan seurauksina

Ulmin yliopistollisen klinikan pitkäaikaisista sepelvaltimon seurauksista tehdyssä tutkimushankkeessa on toistaiseksi löydetty elinvaurioita noin viidellä potilaalla. ”Meillä on tähän mennessä ollut noin 250 potilasta. 20 prosentilla heistä on elinvaurioita ”, kertoi Ulmin yliopistollisen sairaalan pitkäaikaisista Covid-vaikutuksista keuhkoihin, sydämeen ja verisuoniin erikoistuneesta poliklinikasta vastaava vanhempi lääkäri Dominik Buckert. Suurin osa muista potilaista tuntuu vähemmän joustavalta kuin ennen tautia, Buckert sanoi. Lääkärit eivät löytäneet niistä elinten vaurioita. Suurin osa kuulemiseen tulevista ihmisistä on siis 40-50-vuotiaita. “Ja oikeastaan ​​suhteellisen terve, joten ilman aikaisempia kroonisia sairauksia”, sanoi vanhempi lääkäri. Elinvaurioiden kohdalla sisätautien Ulmin asiantuntijat seuraavat ensisijaisesti sydänlihaksen tulehdusta ja sen seurauksia. Näihin kuului sydämen vajaatoiminta ja sydämen rytmihäiriöt, Buckert sanoo.


Klo 05.56

Valtakunnallinen seitsemän päivän ilmaantuvuus kasvaa hieman 10,9: ään

Seitsemän päivän ilmaantuvuus on kasvanut jatkuvasti kahden viikon ajan. Robert Koch -instituutin (RKI) mukaan se on nyt 10,9 – edellisenä päivänä arvo oli 10,3 ja viimeisin matala 6. heinäkuuta oli 4,9. Näin ollen Saksan terveysviranomaiset ilmoittivat viimeksi RKI: lle yhden päivän aikana 1 183 uudesta korona-infektiosta. Viikko sitten arvo oli 646 infektiota. Uusien tietojen mukaan 34 kuolemantapausta kirjattiin ympäri Saksaa 24 tunnin kuluessa. Viikko sitten kuolleita oli 26.


05:55

Opiskelijoiden keskuudessa tarvitaan paljon psykologista neuvontaa

Masennus, syömishäiriöt, oppimisvaikeudet: pandemia on johtanut suuriin psykologisiin ja sosiaalisiin ongelmiin lapsilla ja nuorilla, kertoo koulupsykologi Regina Knape. Hän puhui opiskelijan palamisesta. Neuvottelutarve hänen valvomissaan kouluissa on kolme kertaa suurempi kuin ennen pandemiaa. Internet-riippuvuus on myös suuri ongelma digitaalisen opetuksen takia.

AUDIO: Pandemia: lisääntynyt psykososiaalisen tuen tarve lukioissa (3 min)


05:50

Ala-Saksi: Kriisitiimin lehdistötilaisuus suorana NDR.de -sivustolla

Ala-Saksin Coronan kriisiryhmä kommentoi tänään klo 13.00 alkaen maan nykyistä pandemiatilannetta. NDR.de lähettää suoraa lähetystä tavalliseen tapaan. Tapahtumat kasvavat jälleen hitaasti, ja maa kehottaa lapsia ja nuoria rokottamaan: Nämä ovat todennäköisesti kaksi lehdistötilaisuudessa esille tuotua aihetta. Maa on tarjonnut tuhansia rokoteannoksia erityiskampanjaan, joka alkoi viikonloppuna. Ne on suunniteltu erityisesti 12-vuotiaille lapsille. Kritiikki tulee muun muassa lastenlääkäreiltä. Kysymyksesi: Onko näiden rokotusten hyöty suurempi kuin riski?

lisäinformaatio

Claudia Schröder Ala-Saksin kriisiryhmästä valtion lehdistötilaisuudessa. © NDR

Tapahtumat, rokotuskampanja ja koronan säännöt: Kriisiryhmä puhuu tänään klo 13.00 alkaen. NDR.de lähettää suoraa lähetystä. Videon suoratoisto


Klo 05:45

35 uutta infektiota Schleswig-Holsteinissa

Seitsemän päivän ilmaantuvuus Schleswig-Holsteinissa on noussut 9,4: een. Edellisenä päivänä arvo oli 8,8. Valtion raportointitoimisto ilmoitti valtakunnallisesti 35 uudesta infektiosta. Viikko sitten raportoitiin 9 uutta infektiota, tuolloin ilmaantuvuus oli 4,0. Sars-CoV-2: n yhteydessä kuolleiden kokonaismäärä oli 1628. Kuolemaa ei ole enää perjantaista lähtien. Neumünsterin kaupunki johtaa edelleen seitsemän päivän ilmaantuvuutta 21,2: lla. Tätä seuraa Lyypekki (13,4) ja Stormarnin alue (13,1). Steinburgin alueella esiintyy edelleen pienin ilmaantuvuus 2,3.


Klo 05:45

Corona podcast: Tänään on kyse muunnelmista

NDR Info Podcast Coronavirus -päivitys pitää kesäloman heinä- ja elokuussa. Kahdeksassa kompaktissa erikoisjaksossa tiedetoimittaja Beke Schulmann ja virologi Sandra Ciesek laativat välitaseen: Mitä tiedämme Sars-CoV-2: sta – ja mitä ei? Tänään puhumme muunnelmista, miten ne syntyvät ja mitä meidän on pidettävä silmällä.

Das Coronavirus © CDC on Unsplash Kuva: CDC on Unsplash

AUDIO: Coronavirus Compact: Variantit (20 min)


Klo 05:42

Myös hyvin tietoinen NDR-uutiskirjeestä

NDR-uutiskirjeen avulla pysyt ajan tasalla myös näinä vaikeina aikoina. Yhdistämme päivän tärkeimmät tapahtumat ja selitämme uusia tieteellisiä löydöksiä. NDR-uutiskirje lähetetään joka iltapäivä maanantaista perjantaihin.

lisäinformaatio

Sähköinen kirjekuoren symboli. © panthermedia Kuva: Stuart Miles

Erityisesti koronapandemian aikana NDR.de on luotettava tietolähteesi. NDR-uutiskirje pitää sinut ajan tasalla pohjoisen tapahtumista. Lisää


Klo 05:38

Palvelu: Määritä asuinpaikkasi esiintyvyysarvo

Uusien korona-infektioiden seitsemän päivän ilmaantuvuus on liikkeellä myös Pohjois-Saksassa. Jos haluat tietää, mikä ilmaantuvuus on kaupungissa tai läänissä, kirjoita postinumero tänne:


Klo 05:35

NDR.de-livetunnus alkaa tiistaina

NDR.de toivottaa hyvää huomenta! Pidämme sinut ajan tasalla koronaviruspandemian vaikutuksista Pohjois-Saksassa tiistaina 20. heinäkuuta. Lomakkeesta löydät kaikki tärkeät uutiset ja myös NDR-radio- ja televisio-ohjelmien sisällön.

UKK, podcast ja tausta

Nuori naisen käsivarteen tarttuu kipsi. © Colourbox Kuva: Csaba Deli

Virologi Christian Drosten tarjoaa asiantuntijatietoja podcast Coronavirus -päivityksessä – yhdessä virologi Sandra Ciesekin kanssa. Tässä on yleiskatsaus kaikista jaksoista. lisää

Näkymä kiireisestä jalkakäytävästä katuruokaa. © kuvaallianssi Kuva: Jonas Walzberg

Ilmaantuvuusarvot Saksassa ovat viime aikoina nousseet jälleen. Pohjoiset maat ovat kuitenkin ottamassa lisätoimia kohti avaamista. lisää

Pudotus roikkuu neulan kärjestä. Sanan takana "rokotus". © kuvaliitto / Friso Gentsch / dpa Kuva: Friso Gentsch

Operaatio pohjoisen rokotuskeskuksissa, käytännöissä ja yrityksissä jatkuu. Prioriteetti perutaan. Kuinka rekisteröinti toimii? Yleiskatsaus. lisää

Kokoelma kuvista: Christian Drosten, pullo Cocid 19 -rokotetta, vanha nainen, jota testataan koronatestille. © kuvaliitto, colourbox Kuva: Michael Kappeler

Vuoden 2019 lopussa Kiinassa puhkeaa aiemmin tuntematon keuhkosairaus. Muutama viikko myöhemmin on ensimmäinen tapaus pohjoisessa. lisää

Laboratorioavustaja istuu mikroskoopilla pimeässä laboratoriossa © Colourbox

Koronapandemia on muuttanut massiivisesti jokapäiväistä elämää. Mitä muuta on otettava huomioon? Mitä tutkitaan? Kysymykset ja vastaukset. lisää

Koronavirusblogit lukemista varten

NDR-logo

.

Rakastin tätä