August 1, 2021

Haitin uusi pääministeri virallisesti virkaan

Haitin uusi pääministeri aloitti virallisesti tiistaina 20. heinäkuuta kaaoksen partaalla olevassa maassa, Ariel Henry lupasi palauttaa järjestyksen järjestääkseen väestön ja kansainvälisen yhteisön vaatimat vaalit. 71-vuotias entinen neurokirurgi on seitsemäs ja viimeinen pääministeri, jonka nimitti presidentti Jovenel Moïse, jonka aseellinen kommando murhasi 7. heinäkuuta.

”Yksi tärkeimmistä tehtävistäni on vakuuttaa ihmisille, että teemme kaikkemme järjestyksen ja turvallisuuden palauttamiseksi. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, jonka tasavallan presidentti halusi minun käsittelevän, koska hän ymmärsi, että se oli välttämätön askel, jos halusimme menestyä hänen toisessa huolenaiheessaan, joka on ‘uskottavan, rehellisen, avoimen organisaation järjestäminen. ja osallistavat vaalit ”, sanoi herra Henry.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Haiti: Port-au-Princessä “kaaos on täydellinen, jengit ovat kaikkialla, ylivarustettuina ja hallitsematon väkivalta”

Juhlallinen kunnianosoitus presidentti Moïselle

Hänen hallituksensa asettamista Port-au-Prince-juhlallisuuksiin juhlisti seremonia presidentti Moïselle juhlallinen kunnianosoitus koreografioiden, puheiden ja musiikkiorkesterin muodossa lavalla, jota ympäröivät valkoisia kukkakimppuja, ja jonka ylitti jättiläinen. murhatun valtionpäämiehen muotokuva.

Uusi hallitus, jonka kokoonpano julkaistiin maanantaina Haitin tasavallan virallisessa lehdessä, koostuu 18 ministeristä, joista viisi on naisia. Pääministerin viran lisäksi Ariel Henry toimii sosiaali- ja työministerinä.

Varapääministeri Claude Joseph (vas.) Ja pääministeri nimeävät Ariel Henryn (oikealla) La Primature -seremoniaan Ha-Port-au-Princessä 20. heinäkuuta 2021.

Claude Joseph, joka toimi pääministerinä presidentin salamurhassa ja osoitti myöhemmin halua säilyttää valta, on ulko- ja uskonnonministeriön alainen.

MM-ottelu. Joseph ja Henry ottamaan toimeenpanovallan johto pysähtyivät viime viikonloppuna lopulta eri maiden, kuten Ranskan ja Yhdysvaltojen, suurlähettiläiden sekä Yhdysvaltain suurlähettiläiden yhteisen painostuksen jälkeen. Amerikan valtioiden järjestö (OAS) ja YK.

Lue toimitustiedot: Washington kohtasi jälleen Haitin kaaoksen

Työskentele kohti “yksimielisyyttä”

Ariel Henry, joka on toiminut useita kertoja ministerinä, on sitoutunut työskentelemään ” yhteisymmärrys “ köyhyydestä, epävarmuudesta ja korruptiosta kärsivässä Karibian maassa, joka vaatii kansallista yhtenäisyyttä hillitsemään hänen kuvaamaansa toisessa edellisenä päivänä pidetyssä puheessa “Kilpailu kuiluun”.

“Haitin kriisin on löydettävä ratkaisu haitilaisilta”, hän iski tiistaina. ”Kaikki on neuvoteltavissa, paitsi demokratia, vaalit ja oikeusvaltio. “” Pyydän Haitin kansaa jatkamaan poliittisen kypsyytensä osoittamista pitämällä rauhallinen ja rauhallinen ilmasto koko maassa “, hän kysyi myös tässä virkaanastujaispuheessa.

Jovenel Moïsen murhasta, jonka kansallisia hautajaisia ​​vietetään perjantaina, Henry sanoi haluavansa “Esimerkilliset ja varoittavat rangaistukset” tekijöille maassa, jossa politiikka on usein tuottanut osansa väkivallasta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti Jovenel Moïsen murha upottaa Haitin kaaokseen

Niiden, jotka ovat palanneet tähän barbaariseen käytäntöön, on maksettava pakettinsa. Kyllä … kaikki syylliset, tekijät ja sponsorit on tunnistettava ja saatettava Haitin oikeuden eteen. “, sanoi uusi pääministeri.

Ariel Henry kiitti lopulta kansainvälistä yhteisöä Haitin kansalaisille tarjotuista anti-Covid-rokotteista, joiden ensimmäiset erät saapuivat vasta 14. heinäkuuta maahan, jossa oli erittäin epävarma terveysinfrastruktuuri.

Maailma AFP: n kanssa

kokeile tätä sivustoa