August 4, 2021

Hupullinen komento avaa tulen Dr-Ayme-alueelle ja ampuu poliisin

Noin viisitoista aseistettua henkilöä avasi tulen Cavaillonissa lauantai-iltana. (kuvakaappaukset / DR)

Noin viisitoista aseistettua ja huppuista miestä räjähti lauantai-iltana Dr-Ayme -alueelle Cavailloniin (Vaucluse). He hyökkäsivät toiseen noin kymmenen hengen ryhmään ja avasivat tulen useita kertoja. Tekijät ampuivat myös poliisia pakenessaan. Kolme epäiltyä pidätettiin, ja heidät johdettiin tänä maanantai-iltana. Tarina.

Surrealistinen ja viileä kohtaus tänä lauantai-iltana Dr-Ayme -alueella Cavaillonissa, vaikka perheet ja lapset nauttivatkin tänä kesäiltana. Miehet, jotka ovat pukeutuneet täysin mustiin, huppuihin ja raskaasti aseistettuihin, laskeutuivat ulos noin 21.30 kahdella autolla. He tulivat hyökkäämään toiseen kymmenen nuoren miehen ryhmään. Jälkimmäinen olisi sidottu orjuuteen (muovipuristimet, toimittajan huomautus) ja sitten lyöty, kuvataan lähde, joka on lähellä tutkimusta. Jotkut myös ilmoitettiin hakattiin veitsillä.

Hyökkääjät avasivat tulen useita kertoja aiheuttamatta vammoja. Paniikissa olevat asukkaat ilmoittivat poliisille. Sosiaalisiin verkostoihin on lähetetty useita amatöörivideoita, voimme nähdä kommando, joidenkin jäsenistä on varustettu pitkä ase. On myös mahdollista kuulla useita laukauksia.

Poliisit, joihin kohdistuu ampuma

Se oli poliisin pelastusryhmä, joka saapui naapurustoon ensin. Aseelliset henkilöt palasivat sitten saapuneiden ajoneuvojen, Range-Rover-maastoauton ja Peugeot 208 -autojen luokse. Poliisi lähti etsimään heitä. Hieman kauempana, yksi matkustajista avasi tulen poliisin ajoneuvoon vähintään neljä kertaa saman lähteen mukaan. Onneksi virkamiesten auto ei törmännyt. Pakolaiset ovat kadonneet.

Range-Rover-maastoauto löydettiin tulessa noin klo 22.30 matkalla Sacristielle, Avignoniin. Keskiyön jälkeen se on Peugeot 208 – ilmoitettu varastetuksi – joka löydettiin hiiltyneeksi Châteauneuf-de-Gadagnen kaupungista.

Oikeus poliisi takavarikoitiin nopeasti tästä tutkimuksesta. Asiakirja-aineiston ensimmäiset osat osoittivat, että tosiseikkojen tapahtumahetkellä uhriryhmä oli kaupankäynnissä ja oli tullut hankkimaan huumausaineita. Paikalta löydettiin kymmenkunta 5,56 ja 9 mm kaliiperia, mutta vammoja ei ollut.

Uzi-konepistooli hylätty kadulla

Dr-Ayme-alueen rakennuksen juurelta poliisi löysi pian sen jälkeen hylätyn Uzi-tyyppisen puoliautomaattisen konekiväärin. Uudet haut johtivat virkamiehiin huoneistoon, jossa he pidättivät kolme epäiltyä. 16-, 19- ja 20-vuotiaat, ja kaikki poliisin tiedossa, heidät otettiin poliisin pidätykseen. Kolmikkoa syytetään osallistumisesta tähän hyvin valmistautuneelta näyttäneelle raidalle ja turvapaikan löytämiselle poliisin saapuessa. Etsinnän aikana takavarikoitiin käsiase, luodinkestävä liivi ja serflexit sekä veitsi, jota komento olisi käyttänyt.

Hieman myöhemmin poliisille ilmoitettiin, että 21-vuotias nuori mies oli sairaalassa ja kuului uhrien ryhmään. Kasvona haavoitettu ja puukotettu haava hänen elämänsä ei ole vaarassa. “Tämä kommando tuli Avignonin Saint-Chamandin alueelta, se ei ole enempää eikä vähemmän tosiseikkoja, jotka liittyvät huumekauppaan ja turvesotaan.”, yksityiskohdat poliisin lähteestä. Tarik M.: n (35) murhan jälkeen hän tapettiin noin 20 laukauksella hänen ollessa yksin autossaan viime huhtikuussa, “Ihmiskaupan harjoittajat yrittävät saada takaisin maata ja siksi kauppapisteet, jotka tämä verkon päällikkö käytti”, luistaa saman lähteen.

Kolme epäiltyä siirrettiin Avignonin tuomioistuimeen maanantai-iltana. Heidän osallisuuttaan etsitään. Oikeudellinen tutkinta aloitettiin myös “pahoinpidellystä väkivallasta, huumekaupasta, rikollisesta salaliitosta ja julkisen vallan hallussa olevan henkilön murhayrityksistä”.

“Lääkäri Aymen asuinpaikka on ristissä tarkistuspisteiden kanssa, joissa on raskaasti aseistettuja miehiä, jotka hallitsevat asuinpaikkaan tulevia ihmisiä”

Asukkaiden puolella se on täydellisin epäjärjestys. Viimeksi mainitut ovat päättäneet julkaista lehdistötiedotteen Dr-Aymen piirin tilanteesta, jota he kuvaavat pitkälti. ”Tämä on ennennäkemätön ilta lääkäri Aymen asuinpaikan asukkaille. Saavutettu väkivalta vastaa todellisen kaupunkisissisodan tasoa ”, sanotaan sosiaalisissa verkostoissa julkaistussa lausunnossa. Lauantai-illan tapahtumien aikana monet asukkaat ”Ota ilma rauhallisesti nauttiaksesi tuoreesta hetkestä. Asunnon keskusaukio tuo sitten yhteen pieniä lapsia vanhempiensa seurassa. Myös useita vanhuksia on läsnä ”.

”Yhtäkkiä yli tusina aseistettua miestä saapuu useilla ajoneuvoilla ja ampuu automaattiaseilla. Seurauksena on paniikki, jossa useat haavoittuvat ihmiset kompastuvat yrittäessään paeta alueelta ”, kerro paikallisille. “Lapset, vanhemmat ovat shokissa ja yrittävät palata kotiinsa mahdollisimman nopeasti suurikokoisten luotien suihkun alla”.

Sitten lehdistötiedotteessa kuvataan seuraavana päivänä syntynyt käsittämätön tilanne. ”Tänään sunnuntaina 18. heinäkuuta 2021 lääkäri Aymen asuinpaikka on ristissä tarkistuspisteen kanssa, jossa on raskaasti aseistettuja miehiä, jotka hallitsevat asuinpaikkaan tulevia ihmisiä. (…) Toisin sanoen, meillä on koko väestö Cavaillonissa, joka on panttivankina tänä sunnuntaina ”, voimme lukea. Sitten tulee todellinen avunhuuto: “Lääkäri Aymen asuinpaikan asukkaat kutsuvat julkisen turvallisuuden tehtävistä vastaavien laitosten johtajia ottamaan täysin vastuunsa turvallisuutemme takaamiseksi ja vapauttamaan meidät tästä panttivankien ottamisesta”.

Asukkaiden lehdistötiedote.Ota selvää täältä