August 3, 2021

juhlallinen varoitus lännestä Kiinaan

Yhdysvallat ja sen liittolaiset syyttivät koordinoidussa varoituksessa Kiinaa toiminnasta maanantaina 19. heinäkuuta. “Haitallinen” kyberavaruudessa. . Aloite nimeäminen ja häpeä Ennennäkemätön “tuomitseminen ja tuomitseminen” Pekingiä vastaan, Washingtonin turvallisuustutkimuskeskuksen strategisten ja kansainvälisten tutkimusten keskuksen (CSIS) teknologiaspetsialistin Jim Lewisin mukaan. Tähän asti Yhdysvallat oli hyökännyt mieluummin Venäjään.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eurooppa ja Yhdysvallat tuomitsevat Venäjän verkkosodan yhdellä äänellä

Yhdysvallat, Euroopan unioni, Iso-Britannia, Australia, Uusi-Seelanti, Kanada ja Japani syyttivät samanaikaisissa lausunnoissa Kiinaa yhteistyöstä verkkorikollisten kanssa länsimaisten yritysten hakkeroimiseksi. Nato liittyi varautuneemmin ottamalla huomioon liittoutuneiden lausunnot ja vahvistaen sen “Solidaarisuus” heidän kanssaan ” torjua “ kyberuhat kaikissa rekistereissään. “Kehotamme kaikkia valtioita, Kiina mukaan lukien, noudattamaan kansainvälisiä velvoitteitaan, myös kyberavaruudessa”, sanoi transatlanttinen järjestö.

Kiinalla on « vastuuton, häiritsevä ja epävakaa käyttäytyminen kyberavaruudessa, mikä on suuri uhka taloudelle ja turvallisuudelle » Yhdysvaltojen ja sen kumppaneiden kanssa, sanoi ulkoministeri Antony Blinken. Hänen brittiläinen kollegansa Dominic Raab lisäsi: « Kiinan hallituksen on lopetettava systemaattinen kyberabotaasi ja vastattava, jos se ei tee sitä. » Eurooppalaisen diplomatian päällikön Josep Borrellin hakkerit käyttivät Kiinaa tarkoituksiin « henkisen omaisuuden varkaudet ja vakoilu » – uhkaavat turvallisuutta ja « merkittäviä taloudellisia menetyksiä laitoksille ja yrityksille » Euroopan unionin.

Liittoutuneet syyttivät Kiinaa hakkeroinnista Microsoftin Exchange-viestipalvelussa. Tämä vaikutti maaliskuussa yli 30000 amerikkalaiseen organisaatioon – pienyrityksiin, pankkeihin, hallituksiin, sähköyhtiöihin, paikallisiin yhteisöihin – ja yli 150 000 palvelimeen ympäri maailmaa. Hakkerit olivat havainneet puutteen Microsoftin ohjelmistossa, jota käytetään laajasti liike-elämässä. Seattlen yritys oli ottanut mukaan hakkeriryhmän, joka liittyi Kiinan hallitukseen nimeltä ”Hafnium”, näyttelijä « erittäin ammattitaitoinen ja hienostunut », tietokonejätin sanoin.

Sinulla on 53,72% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

sivusto täällä