July 28, 2021

LIVE – Seuraa Jeff Bezosia nousemalla Blue Origin -raketille

14:35

Neljä astronauttia ovat nyt kapselilla

Kiipeämisen jälkeen kantoraketin kanteen, päähänsä kierretty cowboy-hattu Jeff Bezos ja hänen matkatoverinsa ovat asettuneet paikoilleen kapselin kyytiin, joka vie heidät avaruuden rajalle.

14:25

Miehistö on ampumispisteessä

Neljä matkustajaa ovat nyt ampumapisteessä, valmiina nousemaan New Shepardin kantorakettiin.

14:16

Kuinka paljon sinun on maksettava, jotta sinulla on varaa lippu avaruuteen?

Richard Bransonin jälkeen on Jeff Bezosin vuoro lähteä Blue Origin -raketilla. Avaruusmatkailu on hyvin ja todella käynnistetty, mutta sitä ei voida maksaa vuosien ajan. 100 000 eurosta useisiin miljooniin katsaus tämän artikkelin nykyiseen tarjoukseen.

13:50

“Avaruus kävelee rikkaiden puolesta?” Bezos vastaa kritiikkiin

CNN: n haastattelussa Amazonin perustaja kertoi kuulleensa kritiikkiä miljardööreille, jotka maksavat pakopaikasta avaruuteen eivätkä korjaa maallisia ongelmia.

“Tiedät, meillä on paljon ongelmia täällä ja nyt maan päällä, ja meidän on työskenneltävä sen kanssa”, hän selittää. “Mutta meidän on aina katsottava tulevaisuuteen. Olemme aina tehneet sen lajina, sivilisaationa. Meidän on tehtävä molemmat. ”

Lue koko artikkeli täältä.

12:41

Jeff Bezos, pienestä kirjakaupasta avaruuden valloitukseen

Planeetan rikkain mies lentää 57-vuotiaana maapallon yli muutaman minuutin. Projekti, johon hän käytti miljardeja dollareita verkkokauppaan kertyneiden rahojen ansiosta. Palaa artikkelimme ylimääräiseen kurssiin.

Jeff Bezos (vasemmalla vuonna 1997, oikealla vuonna 2015 Blue Origin -raketin edessä) © Getty / AFP

12:03

Kuinka lento tapahtuu?

Toisin kuin Virgin Galacticin tekniikka, Jeff Bezos lentää perinteisessä kantoraketissa, New Shepard, saavuttaakseen avaruuden rajat 100 km: n korkeudessa. Muutaman minuutin kuluttua nollapainosta raketti laskeutuu laskeutumaan maapallolle samalla kun kapselia jarrutetaan laskuvarjoilla. Lento kestää 11 minuuttia verrattuna Virgin Galacticin 90 minuuttiin.

Sinisen alkuperän varkausSinisen alkuperän varkaus
Le vol de Sininen alkuperä © Cléa PÉCULIER © 2019 AFP

12:01

Keitä lennon matkustajat ovat?

Jeff Bezosin rinnalla tällä täysin itsenäisellä lennolla ovat hänen veljensä Mark sekä ilmailun edelläkävijä Wally Funk, 82, ja Blue Originin ensimmäinen maksava asiakas, 18-vuotias hollantilainen Oliver Daemen. Viimeksi mainitusta tulee vastaavasti historian vanhin ja nuorin astronautti.

11:59

Richard Branson tarttui vauhtiin

Jeff Bezos ilmoitti ensimmäisen suborbitaalisen lennon päivämäärän 5. toukokuuta. Mutta toinen varakas yrittäjä, Richard Branson, ohitti miljardöörin. Viimeksi mainittu lensi onnistuneesti Virgin Galacticin 11. heinäkuuta kehittämällä rakettikoneellaan. “Se ei ole kilpailu”, Bezos kertoi CNBC: lle. “Kyse on tien rakentamisesta avaruuteen, jotta tulevat sukupolvet voivat tehdä siellä uskomattomia asioita.”

11:42

Tervetuloa livenä

Välitön lentoonlähtö! Amazonin perustaja Jeff Bezos lentää New Shepard -raketilla tänään tiistaina klo 15.00 Ranskan aikaa Blue Origin -yhtiön ensimmäiselle miehitetylle lennolle. Kohdetila on rajoitettu kolmen muun matkustajan kanssa 11 minuutin lennolle.

upea viesti lukea