July 31, 2021

“maailman” suosikit

Avignonin ”off” -festivaali jatkuu lauantaihin 31.7. Asti. Kuten kaikki kulttuuritapahtumat, tämäkin elävän viihteen kokoelma on keskiviikosta 21. heinäkuuta alistettu terveyskortin säännölle. Toivottavasti tämä uusi toimenpide ei lannista festivaalien kävijöitä, koska tämän runsaan kokouksen 116 paikassa on löydettävissä niin paljon kauniita luomuksia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Avignonissa ”off” -festivaali sopeutuu Covid-vastaisiin toimiin

Tässä vuoden 2021 julkaisussa on 1070 ehdotusta. Joten väistämättä on mahdotonta nähdä kaikkea. Mutta tässä on niiden viidentoista esityksen joukossa, jotka saimme löytää, “suosikkimme”, hyvin erilaisissa taiteellisissa rekistereissä.

Lue myös: Avignon “off” näyttää 1 070 esitystä
  • Ahmed Madanin “hehkut” – kiehtova virsi nuorille
«Hehkulamput», d'Ahmed Madani.

Kuinka menestys on tämä kolmas osa trilogiaa, jonka Ahmed Madani kuvittelee kertovan tarinan työväenluokan kaupunginosien nuorista! Galvanoiva, koskettava, hauska tässä tunteellisessa ja intiimissä aikakirjassa, jonka yhteinen säie on rakkaus, on yhdeksän näyttelijää, jotka luottavat toisiinsa ja kutsuvat muistonsa kommunikaatiovoimalla.

Heitä kutsutaan nimellä Philippe, Virgil, Merbouha, Julie, Marie, Izabela, Ibrahima, Aboubacar, Jordan ja kertovat toisilleen todellisuuden ja fiktion välillä vilpittömästi, joka koskettaa sydäntä ja jota ei voida unohtaa. Identiteetin etsiminen, seksuaalisuuden löytäminen, perinteiden painoarvo, miesten ja naisten välinen suhde ja tunteiden, kohtausten ja teemojen ohjaama hyväksyntä seuraavat toisiaan, ja yleisö on kiinni näistä todistuksista, joissa ylpeys sekoittuu, epäily ja toivo.

Ahmed Madanilla on lahja kerätä näiden nuorten sanat ja muuttaa niistä kiehtova ja upeasti lavastettu yleistarina. Jälkeen Valaistus

“Hehkulamput”, teksti ja lavastus Ahmed Madanilta Théâtre des Hallesissa Avignonissa 30. heinäkuuta klo 11 asti. Tauko tiistaisin. Sitten kiertueella 9. – 27. Marraskuuta Brysselissä 2. joulukuuta Béziersissä, 10. Sevranissa, 14. Val-de-Reuilissa, 16. Cachanissa jne. Näytelmän tekstin julkaisee Actes Sud -lehdet.

  • “Arkkien metamorfoosi”, kirjoittanut Marc Arnaud: pikari, tuhat mahdollisuutta
Marc Arnaud sisään

Se on tarina miehestä yksin kupin edessä siemennesteen keräyshuoneessa. Sairaanhoitaja on juuri selittänyt koko “protokollan” hänelle, hänen vaimonsa on leikkaussalissa munasarjojen lävistykseen, lyhyesti sanottuna hänelle ei ole muuta kuin. Kyllä, tässä se on, tämä hetki on niin proosalista, että lapsi voidaan tuottaa in vitro -hedelmöityksellä (IVF). Hämmästyttävästi tulkitussa soolossa Marc Arnaud paljastaa mielentilansa syntymässä olevana isänä ja soittaa kaikki hahmot, jotka on ristissä tämän seikkailun aikana, joka on sekä vakava että iloinen, intiimi ja runollinen.

Sinulla on 61,93% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyppää tälle sivustolle