July 31, 2021

Pariisin syyttäjänvirasto aloittaa tutkimuksen Mediapartin toimittajien vakoilusta

Pariisin syyttäjänvirasto aloitti tiistaina 20. heinäkuuta tutkimuksen kahden toimittajan puhelimien vakoilusta Mediapart Marokon tiedustelupalvelu käyttäen israelilaista Pegasus-ohjelmistoa. ”Lénaïg Bredouxin ja Edwy Plenelin matkapuhelinnumerot [cofondateur du site] ovat kymmenen tuhannen joukossa, joihin Marokon salaiset palvelut ovat kohdentaneet israelilaisen NSO-yrityksen vakoiluohjelmia ”, kirjoitti Mediapart maanantaina julkaistussa artikkelissa.

Tämä tutkimus aloitettiin pitkälle luettelolle kymmenestä rikoksesta, mukaan lukien ” yksityisyyden loukkaus “, “Kirjeenvaihdon sieppaus”, “Vilpillinen pääsy” tietokonejärjestelmään ja ” salaliitto “. Se seuraa sivuston maanantaina tekemää valitusta Mediapart, johon on lisättävä samanlainen valitus Ketju ankka.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Marokko ei päästä irti toimittajista Rabatista Pariisiin

Tutkimus kohdistuu myös muihin tietojärjestelmärikkomuksiin, kuten tietojen vilpilliseen syöttämiseen, poimimiseen ja siirtämiseen, jotka voidaan mahdollisesti syyttää Pegasuksen käyttäjistä.

Se koskee myös “Laitteiden hankinta ja hallussapito” hyökkäysten salliminen tietojärjestelmää vastaan ​​sekä “Tiedonsiirtolaitteen tarjous ja myynti ilman lupaa”, jotka tällä kertaa mahdollisesti kohdistuvat ohjelmiston markkinointiin ja mukana oleviin välittäjiin. Tutkimukset uskottiin keskusvirastolle tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvän rikollisuuden torjunnasta, syyttäjän mukaan.

180 toimittajaa vakoili

Pegasus-ohjelmisto voi imeä puhelimen kaiken sisällön ilmoittamatta omistajalle, että siihen on murtauduttu. Sen avulla voit hakea viestejä, valokuvia, yhteystietoja ja jopa kuunnella omistajan puheluita. Pegasuksen on suunnitellut israelilainen yritys NSO Group, joka myy sitä yksinomaan valtioille.

Konsortio, jossa on 17 kansainvälistä tiedotusvälinettä – mukaan lukien Maailma – koordinoi YK: n ryhmä Kielletyt tarinat pystyi kuulemaan Amnesty Internationalin asiantuntijoiden tuella luettelon yli 50 000 puhelinnumerosta, jotka on valittu Pegasuksen mahdollisiksi kohteiksi vuodesta 2016 kymmenen valtion puolesta. Konsortion tutkimuksen mukaan Pegasus-ohjelmisto olisi mahdollistanut vakoilun vähintään 180 toimittajan, 600 poliitikon, 85 ihmisoikeusaktivistin tai jopa 65 yritysjohtajan lukumäärästä eri maista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Rabatista Budapestiin paljastukset Pegasuksen käytöstä Euroopassa aiheuttavat iskuja

Useat tiedotusvälineet, mukaan lukien Maailma, Huoltaja ja Washington Post ja useat ranskalaiset toimittajat ja tiedotusvälineiden pomot ovat muiden uhrien joukossa Pegasuksen kohdeluettelossa. Ketjutettu ankkaHäntä olisi kohdennettu erityisesti entisen yhteistyökumppaninsa Dominique Simonnotin kautta, joka on nyt vapaudenriistopaikkojen päävalvoja ja joka ilmoitti myös siirtävänsä oikeuden eteen.

Ilmoitukset herättivät ihmisoikeusjärjestöjen, tiedotusvälineiden ja poliittisten johtajien suuttumusta ympäri maailmaa. NSO, jota syytetään säännöllisesti autoritaaristen järjestelmien pelaamisesta, vakuuttaa, että sen ohjelmistoa käytetään vain tietojen hankkimiseen rikollisia tai terroristiverkostoja vastaan.

Löydät kaikki artikkelimme Pegasus-projektista

Maailma

tutkia tätä sivustoa