July 31, 2021

Pedro Castillo voittaa virallisesti Perun presidentinvaalit

Vaaliviranomainen julisti Perun presidentinvaalien voittajaksi radikaalin vasemmiston ehdokkaan Pedro Castillon maanantaina 19. heinäkuuta yli kuukauden kuluttua toisesta kierroksesta, joka sai hänet ehdokasta vastaan. Keiko Fujimori. “Julistan tasavallan presidentti José Pedro Castillo Terrones”, sanoi kansallisen vaalilautakunnan (JNE) presidentti Jorge Luis Salas lyhyessä virtuaaliseremoniaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Peru: maa, jossa ei ole presidenttiä kuukauden kuluttua vaaleista

Valitusten käsittelystä vastaava vaaliviranomainen vahvisti siten kansallisen vaaliprosessin (ONPE) useita viikkoja sitten toimittamat tulokset. 100%: n äänestyslaskun lopussa ONPE oli antanut 51-vuotiaalle Pedro Castillolle voittajan 50,12%: lla äänistä, vastaan ​​49,87%: n äänistä kilpailijalleen, 46-vuotiaalle Keiko Fujimorille. JNE: n vahvistamien tulosten mukaan herra Castillo voittaa 44 263 äänellä edellisen presidentin Alberto Fujimorin (hallitsijana vuosina 1990–2000) tyttären.

Keiko Fujimori noudattaa défaite

Perun presidenttiehdokas Keiko Fujimori myöntää tappion lehdistötilaisuudessa puolueensa päämajassa Limassa 19. heinäkuuta 2021.

Pian ennen lopputuloksen julkistamista Mr.minä Fujimori, joka oli vihjaillut heinäkuun alussa, että hän ei tunnusta kilpailijansa voittoa, teki suunnilleen lehdistötilaisuudessa. “Ilmoitan tänään, että täyttämällä sitoumukseni, sitoutumiseni kaikkiin perulaisiin, (…) kohti kansainvälistä yhteisöä, tunnustan tulokset, koska juuri ne vaativat lakia ja perustuslakia, jotka olen vannonut puolustavani. “, hän sanoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Peru: Pedro Castillo presidentinvaalien kärjessä

“Kehotan perulaisia ​​olemaan antamatta periksi ja panemaan täytäntöön demokraattinen puolustus” herra Castillon hallituksen tapauksessa väitti myös Keiko Fujimori, johon kohdistui tutkinta väitetyistä lahjuksista presidenttikampanjoidensa aikana vuosina 2011 ja 2016, jolloin hän epäonnistui toisella kierroksella. Hän on jo suorittanut 16 kuukautta ennaltaehkäisevää pidätystä ja häntä on vankeudessa 30 vuotta.

Amerikan valtioiden järjestön, Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin tarkkailuvaltuuskunnan mukaan äänestys Perussa oli ollut vapaata ja avointa. Herra Castillo astuu virkaan 28. heinäkuuta, päivänä, jona väliaikaisen presidentin Francisco Sagastin toimikausi päättyy.

Maailma AFP: n kanssa

valitse tämä sivusto