August 2, 2021

poliisikomissaari syytettiin – Fuzzy Skunk

Jaostokomissaari Grégoire Chassaing, joka vastasi poliisijärjestelmästä Steve Maia Caniçon Loiren kaatumisen aikana Nantesissa kesäkuussa 2019, syytettiin taposta Agence France-Pressen (AFP) saamien tietojen mukaan. mennessä Maailma.

Steve Maia Caniço, 24-vuotias koulun ulkopuolinen animaattori, oli kadonnut kiistanalaisen poliisioperaation jälkeen Loire-rannalla 21.-22. Kesäkuuta 2019 pidetyn elektro-illan aikana. Hänen ruumiinsa löydettiin upotettuna joesta yli kuukausi myöhemmin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Poliisioperaatio, sellaisena kuin se suoritettiin, oli hulluutta”: vuosi Steven kuoleman jälkeen hänen läheistensä katkeruus

Hänen puhelimensa lukemien analysointi antoi mahdollisuuden paikantaa hänen pudotuksensa Loiressa kello 04:33, “Joko kansallisen poliisin puuttumisen aikana” Quai Wilsonissa, jossa ilta käytiin, oli kesäkuun puolivälissä vapauttanut Rennesin syyttäjän.

Entinen prefekti Claude d’Harcourt ennen tutkintatuomaria

Gregoire Chassaing “Kiistää syytteensä perustelut ja ehdot, mutta hän ei halua kommentoida meneillään olevaa tutkimusta”, kommentoi AFP: lle lakimiehensä Louis Cailliezia.

Toiselle komissaarille Thierry Palermolle, joka oli yleisen turvallisuuden osastojohtaja tosiseikkojen tapahtumahetkellä, asetettiin todistajan asema, jota asiasta vastaava tutkintatuomari avustaa maanantaina pidetyn kuulemistilaisuuden lopussa Rennesin syyttäjän mukaan. Philippe Astruc.

Lue myös: Poliisikomissaari kentällä “puuttui tarkkanäköisyydestä”

“Se on suuri helpotus perheelle ja oikeudenmukaisuuden tunne, jota he ovat kipeästi tarvinneet kahden vuoden ajan”, reagoi perheen asianajaja Cécile de Oliveira. Kaksi vuotta Steven kuolemasta, “Oli aika tehdä erittäin teknistä ja monimutkaista asiantuntemusta”, muistutti asianajaja. Mutta, “Lapsille menettäneille tämä aika oli pitkä”, hän lisäsi.

Tässä tapauksessa tutkintatuomari kutsuu kuusi luonnollista henkilöä ja kaksi oikeushenkilöä syyskuun loppuun mennessä. Muut kutsutut henkilöt ovat Nantesin pormestari Johanna Rolland ja hänen entinen turvallisuusassistenttinsa Gilles Nicolas, entinen Loire-Atlantiquen prefekti Claude d’Harcourt (nykyään ministerin ulkomaalaisten pääosastossa) sisäasiainministeriö) sekä prefektin kabinetin johtaja tapahtumahetkellä. Nantesin kaupungintalo ja Nantes Métropole kutsutaan koolle myös oikeushenkilöinä.

Valikoimamme artikkeleita Steve Maia Caniçon kuolemasta

  • Tosiseikat. Yöllä 21.-22.6.2019 klo 4 poliisi meni Nantesin Quai Wilsoniin levittämään teknojuhlia. Yhteentörmäykset puhkesivat ja osallistujat sanoivat, että kyynelkaasupilvi sokaisti heidät; jotkut hämmentyneinä putosivat jokeen. Steve Maia Caniço, 24, oli kadonnut tuosta illasta lähtien, kunnes hänen ruumiinsa löydettiin 29. heinäkuuta.
  • Tutkinta. Tragedian jälkeen tutkimus on ollut erityisen hidasta. Hänen ystäviensä mobilisointi lisäsi tiedotusvälineiden näkyvyyttä ja painosti viranomaisia. Tutkimus lopulta hajautettiin syyskuussa Rennesissä kahden asiasta vastaavan Nantesin tutkintatuomarin pyynnöstä. Hänen puhelin ja todistaja ovat tutkimuksen viimeisimpien edistysaskeleiden ytimessä.
  • IGPN-raportti. Seuraavana päivänä ruumiin löytämisen jälkeen kansallisen poliisin yleinen tarkastuslaitos (IGPN) julkaisi raportin, jossa vahvistettiin, ettei “Suora yhteys poliisin puuttumisen ja Steve Maia Caniçon katoamisen välillä”. Poliisiin erikoistuneelle toimittajallemme se on tapa “Perustelkaa poliisin puuttuminen kritisoiden sen menetelmiä”. Syyskuussa hallinnon yleisen tarkastuksen raportissa arvioitiin, että paikan päällä olevalla poliisikomissaarilla “ei ollut tuomiota”.
  • Yksi sen jälkeen. “Poliisioperaatio, sellaisenaan, oli hulluutta” : vuosi hänen kuolemansa jälkeen hänen sukulaisensa ilmaisevat katkeruutensa.
  • Tapaus on esitetty videossa: Mitä tiedämme Steve Maia Caniçon kuolemasta Nantesissa.

Maailma AFP: n kanssa

lisäresurssit