August 2, 2021

Saksassa ja Belgiassa uhrien tunteet ja kunnioitus

Belgia, kuninkaansa tavoin, kyyneliin, kokoontui tiistaina 20. heinäkuuta kunnianosoituksena dramaattisten 14. ja 15. heinäkuuta tulvien uhreille, joiden ihmismäärä oli 200 kuollutta Euroopassa, valtaosa kirjattiin Saksassa, jossa liittokansleri Angela Merkel , samana päivänä, pahoitteli katastrofia “Kuviteltavissa oleva”.

“Tämä on tulva, joka on jo mielikuvituksemme ulkopuolella, kun näemme vaikutukset”, sanoi Mminä Merkel, joka tuli tukemaan katastrofien uhreja ja pelastajia Bad Münstereifelissä, Nordrhein-Westfalenissa. Jälleenrakennus tulee olemaan ”Pitkäaikainen työ (…). Emme unohda sinua milloin tahansa pian ”, lisäsi liittokansleri kävellessään tämän keskiaikaisen kaupungin mutaisilla kaduilla.

Tiistaina Saksan viranomaiset ilmoittivat uudesta 169 kuolonuhrista, mikä nostaa Euroopan kokonaismäärän 200: een, ottaen huomioon Belgiassa kirjatut 31 kuolemantapausta vielä alustavien lukujen mukaan. Kymmenet ihmiset ovat myös kadonneita molemmissa maissa – 53 “Puuttuu tai ei ole tavoitettavissa”, Belgian puolella.

Belgiassa, jossa maan itäpuoli ja Liègen alue kärsivät erityisen paljon, tiistapäiväksi oli julistettu kansallinen suru, joka on ennennäkemätön kunnianosoitus maaliskuussa 2016 tapahtuneiden jihadistien iskujen jälkeen Brysselissä.

Virallisten rakennusten liput olivat puolimastossa, ja minuutin hiljaisuus havaittiin koko maassa pian keskipäivän jälkeen, kun sireenit soivat monissa paloasemissa. Kunnianosoitus tulee kansallisen päivän aattona 21. heinäkuuta, jonka juhlat on osittain peruutettu koko maassa, myös Brysselissä.

Aaltojen viemät ruumiit

Tiistaina keskipäivällä kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde kokoontuivat maan itäosaan Verviersiin, joka on yksi eniten kärsineistä kunnista, pääministerin Alexander De Croon ja Vallonian poliitikkojen läsnä ollessa. .

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tulvat: Belgiassa valitut virkamiehet tuomitsevat pelastajien heikot resurssit

Suvereeni pyyhki kyyneleen tämän hiljaisuuden hetken aikana. Hänen tunteensa oli käsin kosketeltavissa, kun hän ja kuningatar puhuivat raskaana olevan naisen kanssa, joka kertoi kyyneliinsä nähdessään ruumiin pestä.

Liègen sisämaassa Vesdren laakso, Meuse-sivujoki, joka nousee sängystään sateiden ja padon kyllästymisen vaikutuksesta, keskittyy ainakin puoleen belgialaisista uhreista. Peratut talot, pinotut autot, oksat ja roskat kasaantuneet siltoja vasten: taantuma ja auringon paluu ovat paljastaneet “Uskomaton asetus”, Alexander De Croon sanoin kirjeessä kärsineille asukkaille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Liègessä tulvien jälkeen tuhoutunut, mutta yhtenäinen naapurusto

Tuki ja resurssit

Belgiassa, kuten Saksassa, johtajat lupasivat tukea ja resursseja pitkän jälleenrakennuksen aikana.

“Palauttaminen normaaliin työhön vaatii paljon työtä, ehkä kymmenen vuotta, mutta solidaarisuutta on ollut niin paljon, että pystymme tekemään ihmeitä”, sanoi Belgian ministeriön virkamies Jean-Pierre Minguet, joka luki runon Verviersin seremonian aikana. Kuningas Philippe puhui “Ihmiskunnan harppaus” mikä antaa väestön pysyä kiinni.

Euroopan komissio on “Väestön rinnalla heidän elämänsä ja kotinsa uudelleen rakentamiseksi”, twiitti presidentti Ursula von der Leyenin minuutin hiljaisuuden jälkeen Brysselissä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja belgialainen Charles Michel liittyi jäsenmaiden suurlähettiläisiin tämän kunnianosoituksen puolesta.

Merkel puolustaa varoitusjärjestelmää

Saksassa Mminä Merkel palasi tiistaina varoitusjärjestelmän väitettyjä rikkomuksia koskevaan kiistaan. Saksan meteorologinen palvelu ja liittovaltion väestön ja katastrofien ehkäisyn toimisto antoivat varoituksia, jotka sitten välitettiin piirille, hän selitti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saksassa kyselytunti tulvien jälkeen

Nämä jälkimmäiset “Sitten tee mitä pystyvät, mutta tietysti ei ole helppoa ajatusta, kun, kuten pormestari sanoo [de Bad Münstereifel], sinulla ei ole ollut tällaista tulvaa seitsemänsataa vuotta ”hän korosti. “Meillä on erittäin hyvä varoitusjärjestelmä”, hän vaati aiheuttaen muutaman pillin, joka tuli ihmisiltä, ​​jotka olivat tulleet kuuntelemaan häntä kadulla kaupungin historiallisessa keskustassa, mutalla.

Raportti: ”Menetimme kaiken. Mutta ainakin meillä on elämää jäljellä ”: Bad Neuenahr-Ahrweiler, tulvien tuhoama

Saksan pelastuspalvelun presidentti Armin Schuster, erityisesti kriitikoiden kohteena, oli vahvistanut, että hänen laitoksensa oli lähettänyt noin 150 hälytystä sovellusten ja tiedotusvälineiden välityksellä. Tulvat olivat kuitenkin aiheuttaneet huomattavia virtakatkoksia ja kaataneet tietoliikenneantennit estäen asukkaita saamasta hälytyksiä ajoissa. Kuten Schuster, liittokansleri kannatti sireenien käyttöä ylimääräisenä varoitustyökaluna. “Ehkä vanha hyvä merenneito on hyödyllisempi kuin luulimme”, sanoiko hän.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tulvat Euroopassa: “Kasvihuonekaasupäästöjemme vähentäminen on ehdottoman kiireellistä”

Maailma AFP: n kanssatoinen