August 1, 2021

Togo seuraa huolestuneena terroririskiä rajoillaan

Jos haluat pysyä ajan tasalla afrikkalaisista uutisista, tilaa “Monde Afrique” -uutiskirje tältä linkiltä. Löydä joka lauantai klo 6 viikko ajankohtaisista tapahtumista ja keskusteluista, joita Monde Afrique -lehden toimittaja käsittelee.

Yöllä unisten Lomén ja sen kookospalmujen rannoilla, horisontti kimaltelee tuhannella valolla, joka on olemassaolevan rantaviiva. Ne ovat ankkurissa olevien säiliöalusten, irtolastialusten tai muiden konttialusten mastojen, perän tai sivujen valot. Togon pääkaupungin satama, joka kaikille laivanvarustajille tunnetaan luonnostaan ​​syvistä vesistään, on vain joidenkin näiden alusten kohde. Loput, suurin osa heistä, ovat ankkuroituneet sinne suojaan ei myrskyjen, vaan merirosvojen, lähinnä nigerialaisten, takia. Tutkat ja kansallisen laivaston neljä partioveneitä pitävät heitä kurissa 75 kilometrin päässä Togon rannikosta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Sahelin kahdeksan vuoden sodan erittäin epävarmat tulokset

Se on pieni osa pohjoista Guineanlahden noin 5700 kilometrin rantaviivasta. Mutta turvapaikka kaikille näille miehistöille, jotka joskus odottavat päiviä vihreää valoa Lagosin, Cotonoun tai Accran satamaviranomaisilta purkamaan lastinsa sinne. Togon viranomaisten kiinnittämä huomiota merirajansa turvaamiseen on merkittävä argumentti, suhteellinen etu alueellisessa kauppakilpailussa.

Se on myös oikeutettu kysymys kansallisesta turvallisuudesta. Yhdistyneiden Kansakuntien Länsi-Afrikan ja Sahelin-toimiston johtajan Mahamat Saleh Annadifin mukaan “Tertaktien aiheuttamat turvallisuushaasteet Liptako-Gourmassa [zone aux frontières du Mali, du Niger et du Burkina Faso] ja Chad-järven altaassa sekä Guineanlahden rannikolla tapahtuvan rikollisuuden vuoksi on lähestyttävä alueellisesta näkökulmasta, koska merestä tulevan ja Sahelista tulevan uhan välisen liitoksen riski on todellinen ” .

“Mahdollinen kohde”

Loméssa tätä mahdollisuutta ei unohdeta. Vaikka luottaa turvalliseen lähteeseen, ”Tämä risteys, johon liittyy rikollisryhmien yhteisiä etuja [les pirates] ja islamistiset ideologit eivät ole ilmeisiä ”. “Lomé on 700 kilometrin päässä Cinkassésta [ville frontalière du Burkina Faso], muistuttaa tämän lähteen, mutta olemme valppaana ”. Tähän mennessä maa on säästynyt aseellisten ryhmien hyökkäyksiltä. Mutta hän seuraa huolellisesti naapurustoa.

Sinulla on jäljellä 69,81% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

oma sivusto