August 1, 2021

Tristan “T90” Berry, “Age of Empires II” -kilpailujen asiantuntija-analyytikko

Olemme 2000-luvun alussa. Kun yö tulee, Tristan luiskahtaa usein sängystä. Perheen kodin Pennsylvaniassa puolivalossa hän hiipii vanhemman veljensä makuuhuoneeseen. Tämä on kiinni häikäilemättömästä videopelipelistä, ja se tuskin huomaa sitä suurimman osan ajasta. Sitten, tuoden pienen päänsä tietokoneen näyttöön, Tristan löytää kiinnostuneena maailman linnoista, joissa on rikki seinät, joukot ratsastajia valmiina latautumaan, valloitetut maat ja metsät, joista kuoriutuu pimeää. väijytys … Maailma sadan taistelun kurissa, Microsoftin ikonisen strategiapelin maailma, Age of Empires II, julkaistu muutama vuosi aiemmin, vuonna 1999. Tristan Berry löytää paikkansa täällä, kiviseinien, kultakaivosten ja villisikojen välissä.

Amerikkalainen on nyt 28-vuotias ja hänestä on tullut kilpailupelien tunnetuin kommentaattori, pienen valtakuntansa mestari: vaatimaton yhteisö. Age of Empires II.

Vähemmän vaikuttava kuin Starcraft II, vähemmän suosittu kuin League of Legends, historia (sanan molemmissa merkityksissä) Age of Empires II Kaiken kaikkiaan siellä on satojatuhansia faneja edustava yhteisö: 210 000 heistä seuraa Tristania live-lähetysalustalla Twitch, 260 000 YouTubessa. Jos hän ei koskaan näytä kasvojaan otteluiden aikana, hänen pehmeä ja itsevarma ääni hurmaa hänet, nämä tuhannet harrastajat. Fanit, jotka eivät unohda Hidden Cupia, sen omituista konseptiturnausta, pidetään yhtenä vuoden jännittävimmistä hetkistä.

Pelaa turvana

Tristan Berry olisi kuitenkin voinut kaipaamaan tätä elämää. Luonnollisesti ujo ja kovaa yhteiskunnassa hän koki kouluvikoja nuoruutensa aikana. 20-vuotiaana amerikkalainen ottaa pelon hyvin merkittävän elämänsä edessä ja jättää yliopiston. “Minua käskettiin jatkamaan opintojani, mutta minulla oli tunne, että minulla ei ollut paikkaa siellä, hän sanoo puhelimitse talostaan ​​Floridasta. Löysin myynnistä outoa työtä, jota vihasin viidenkymmenen tunnin ajan viikossa, tietämättä mitä aion tehdä elämäni kanssa. Tänä vaikeina aikoina aloin uppoutua Age of Empires II. Se oli turvani. “

Unohtamaan ahdistuksensa muutamaksi tunniksi hän kehitti intohimon lapsuutensa peliin. Huolimatta seurueensa tai ystäviensä huomautuksista, jotka pitävät sitä muinaisena otsikkona, ikääntyvällä grafiikalla, rajoitetulla taktisella syvyydellä. ”Se on aina surullista, kertoo amerikkalainen, joka varmistaa: Age of Empires II on aivan uskomaton strategiapeli! “

Hän tutkii tuntikausia tämän monimutkaisemman pelin strategioita kuin miltä näyttää, katsellen toisten pelaamista Twitchissä, kuuntelemalla loistavien vanhinten neuvoja tai tietysti pelaamalla pelejä yksin. Mutta vähitellen hän tajuaa, että hän nauttii melkein enemmän nautintoa katsojana kuin pelaajana: hyvänä strategina hän soveltuu havaitsemaan taktisen neron pelaajista, joiden pelejä hän seuraa. Salanimellä T90 viitaten amerikkalaiseen kenkäbrändiin hän jakaa ajatustensa hedelmät suorana ja videona Twitch-kanavallaan.

Ottelu keskellä metsää

Mutta tie streaming-suoratoistomaailmassa ei ole helppoa. Varsinkin kun hänen suosikkipelinsä on 1990-luvun pidätys. Siksi Tristan Berry saarnasi pitkään autiomaassa. « Age of Empires II ei ollut kovin suosittu, yhteisö ei ollut kovin suuri ja tuskin kukaan tuli katsomaan virtojani ”, hän muistelee tietyllä melankolialla. Siihen päivään saakka, jolloin hän näkee neljä nimeä esiintymisensä “chat” -ikkunassa, jonka avulla katsojat voivat olla vuorovaikutuksessa videokuvaajan kanssa ja toistaiseksi toivottomasti tyhjinä. ”Yksi heistä oli Vicious Marauder: hänestä tuli stream-kumppanini ja yksi parhaista ystävistäni. “

Yhdessä he alkavat kommentoida muiden pelaajien pelejä, olivatpa he sitten nimettömiä tai harrastajaturnauksiin osallistuneita. Tristan Berry tuottaa YouTube-kanavallaan edelleen sisältöä, jonka haluaa viihdyttävän ja saatavan mahdollisimman monelle ihmiselle. Aina hyvin varautunut ja säännöllisten ahdistuskohtausten vaivaama hän kuitenkin hyväksyy filosofian kanssa, ettei yleisö räjähtä.

“Noin 2015, Age of Empires II oli enemmän tai vähemmän kuollut peli, hän selittää. Kunnes yhdellä videollani YouTube-kanavallani oli yli miljoona katselukertaa. ” Tällä osalla, joka tunnetaan nimellä “Forest Nothing” ja julkaistiin elokuussa 2016, on erityispiirre siitä, että se tapahtuu epätyypillisellä taistelukentällä: hyvin tiheässä metsässä, jossa voit edetä vain leikkaamalla puita. puita… ennen kuin hän pystyi leikkaamaan vastustajiensa lihaa. Tristan Berryn huvittuneiden analyysien esiin nostama video on viraalinen: ”Sieltä kaikki tapahtui. “

Muutaman kymmenen katsojaa on nyt satoja. Kolme kuukautta myöhemmin niitä on tuhat. Vuotta myöhemmin yli viisitoista tuhatta ihmistä seuraa häntä päivittäin. Vuoden lopussa Vuodesta 2017 ja oltuaan epäröinyt pitkään, jotta vanhemmat eivät huolehtisi, Tristan Berry päättää luopua satunnaisista töistään omistautuakseen kokonaan videoilleen ja kommentoidakseen yhteisökilpailuja. Mutta tulevaisuus tuo edelleen yllätyksiä hänelle.

Auttaa kohtalosta

Koska vuoden 2019 lopussa Microsoft julkaisee uuden, modernisoidun ja pölytyneen version nyt kaksikymmentä vuotta täyttäneestä pelistään. Monien amatööri- tai puoliammattilaispelaajien tilanne on muuttunut: Tämän uuden version avulla Microsoft tarjoaa avaimet käteen -teknisen ratkaisun verkkokilpailujen järjestämiseen.

Kaikki on väärin: muutama kuukausi myöhemmin Covid-19-pandemia pakottaa miljoonat pelaajat lukitsemaan itsensä koteihinsa ja kääntymään tietokoneidensa puoleen. Tammikuun ja huhtikuun 2020 välisenä aikana Age of Empires II nousee 21 000: sta 34 000: een aktiiviseen pelaajaan kuukaudessa, ja nousee edelleen tammikuuhun 2021 saakka ja saavuttaa huippunsa 38 000: lla. Tristan Berry hyötyy tästä meteorisesta suosion noususta.

“Menestyksen löytäminen verkosta vie paljon onnea, analysoi hänen ystävänsä ja suoratoistokumppaninsa, Dave, joka tunnettiin aiemmin nimellä Vicious Marauder. Mutta se vie myös paljon työtä. Monet ihmiset voivat ottaa tuon vähän onnea ja antaa sen mennä. Tristan ei koskaan lakannut toimimasta, vaikka se alkoi lähteä. Tämän menestyksen hän todella ansaitsee. “

Tietysti harrastajien yhteisöAge of Empires II ei ole mitään tekemistä sen kaltaisten esports-hirviöiden kanssa League of Legends tai Vastaisku. Huolimatta Microsoftin tai Red Bullin kaltaisten kumppanien satunnaisesta tuesta, suurin osa virallisista turnauksista on edelleen suurelta osin yhteisön rahoittama.

Pelataan hyvin, pelataan piilossa

Monien pienten tapahtumien joukossa, jotka erottavat A: n kilpailuelämänImperiumien II ge, erityisesti yksi houkuttelee yhä enemmän katsojia joka vuosi: Hidden Cup. Hämmästyttävän konseptin turnaus, jossa maailman 16 parasta pelaajaa kohtaavat toisiaan joukossa eliminoivia otteluita, jotka on peitetty keskiaikaisen lempinimen takana. Kukaan ei tiedä heidän identiteettinsä, muut pelaajat, katsojat tai edes järjestäjä ei lupaa meille Tristan Berryä – koska se on hänestä.

“Se on hauskinta turnauskonseptissa, siinä yritetään selvittää kuka kuka on, selittää intohimoisesti amerikkalainen streamer. Jokaisella pelaajalla on oma tapansa pelata, haluamansa strategiat. Se on hyvä tapa esitellä kaikkien kykyjä. “

Maaliskuun 2021 numeroon yli 65 000 ihmistä kokoontui seuraamaan kilpailun loppuvaiheita. Luku, joka tekee Hidden Cupista kilpailunAge of Empires II tähän mennessä suosituin peli ennen Red Bullin, Wololo IV: n ja sen 56 000 katsojan järjestämää turnausta.

Lue myös Videopelit: Yli kaksikymmentä vuotta julkaisunsa jälkeen Age of Empires II valloittaa e-urheilun

Huoneensa yksityisyydessä Floridasta, useita satoja kilometrejä syntymäpaikastaan ​​etelään, Tristan Berry on matkalla. Hänestä on myös tullut menestyksen malli edelleen rakentamattomassa ja hauraassa ympäristössä: Harvinaisia ​​on niitä, jotka onnistuvat ansaitsemaan elantonsa pelaamalla Age of Empires II.

Vielä nykyäänkin tämä ahdistunut, vähän eksynyt, pitää sitäAge of Empires II antoi elämänsä merkityksen. Se, joka on aina ollut huolissaan vanhempiensa pettymyksestä, saa nyt rohkaisunsa: takaisin perheen kotiin Pennsylvaniassa hänen isänsä selittää nyt ylpeänä, että hän napsauttaa kaikkia mainoksia suoratoiston aikana tukeakseen häntä. Hellä ja täysin tarpeeton ele, joka huvittaa Tristan Berryä yhtä paljon kuin pehmentää häntä.

katso