August 3, 2021

Tutkimus aloitettiin kuoleman uhkaamisen jälkeen terveystodistusta tukeville varajäsenille

Heitä uhkaillaan heidän tuestaan ​​valtion rokotustoimenpiteille ja terveyskortin perustamiselle. Pariisin syyttäjänvirasto ilmoitti aloittaneensa tiistaina 20. heinäkuuta tutkimuksen “Kuolemanuhat julkisiin toimistoihin sijoitettuihin henkilöihin”, jonka edustajat saivat viikon ajan.

Kansalliskokouksen puheenjohtaja Richard Ferrand ilmoitti torstaina ilmoittaneensa syyttäjälle näistä yrityksistä pelotella parlamentin jäseniä, joista osa on itse tehnyt valituksen, sanoi syyttäjä. Tutkimukset uskottiin prikaatille henkilöihin kohdistuvien rikosten tukahduttamiseksi (BRDP).

Lue toimituksemme: Terveyskriisi: kaikkien sitoutuminen, avainkysymys

“Kansalliskokouksen puheenjohtaja toteaa, että useat varahenkilöt ovat joutuneet kuolemanuhkien kohteeksi, koska he tukevat esitettyä rokotestrategiaa” Presidentti Emmanuel Macron ilmoitti torstaina 12. heinäkuuta lehdistötiedotteessa presidentti Emmanuel Macronin torjumiseksi Covid-19-epidemian elpymistä. “Ei voida sietää, että kansakunnan edustajaan voidaan kohdistaa pelotteluyrityksiä, joiden tarkoituksena on estää harjoitusta” hänen valitsemastaan ​​mandaatista, jatkaa lehdistötiedotetta toivoen sen “Näiden antidemokraattisten toimien kirjoittajat vastaavat oikeuteen”.

“Se on todellisia luoteja, jotka aiot ottaa”

Lehdistötiedotteessa ei ilmoitettu uhkattujen parlamentin jäsenten nimiä, heidän lukumäärää eikä tarkempia tietoja näistä uhista ja niiden alkuperästä. Mutta Hérault Patrick Vignalin (La République en Marche, LRM) varajohtaja kertoi Agence France-Presse -yhtiölle, että häntä uhkasi sähköpostitse henkilö, joka esitti “Sotilaallinen” ja väittäen haluavansa sen “Kohde”.

“Itse aseistettuna, en epäröisi tehdä mitä hyvän kansakunnan puolustajan on tehtävä lopettaakseen nämä lait, koska meillä ei olisi muita ratkaisuja, jos tämä jatkuu”, kirjoittaa viestin tuntematon kirjoittaja, joka väittää muodostaneensa “Luettelo monista varajäsenistä” ja uhkaa “Laita hinta” Emmanuel Macronin pää ja useita ministereitä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: äärioikeisto tarttuu terveyskortin haasteeseen

Useat muut LRM: n varajäsenet, erityisesti Patricia Mirallès (Hérault), Alexandre Freschi (Lot-et-Garonne) ja Jean-Marc Zulesi (Bouches-du-Rhône), ovat julkaisseet joitain vastaanotettuja viestejä. “Sanoa (sic) muiden varajäsenten tehtävänä on äänestää hyvin, koska tästä lähtien aiot ottaa todellisia luoteja (olen aseistettu), ole varovainen minne menet. Et koskaan ruiskuta meille rokotetta ”, korostaa herra lainaa viestiäminä Mirallès, joka arvioi tämän uhkan, joka ei“Älä pelkää”, “Hyvin häiritsevä”.

“Kaikki tämä tarkoittaa haurasta tasavaltaa”, totesi varapuheenjohtaja Bruno Questel (LRM), joka on myös uhkien vastaanottaja. Tämä edellyttää näyttämistä “Pedagogiikka” kohti useimpia rokotteiden tulenkestäviä aineita, mutta hän katsoo, että “Vähemmistö”, se voi olla “Hukkaan vaivaa”.

Sisäasiainministeri Gerald Darmanin kirjoitti perjantai-iltana prefekteille ja poliisille pyytääkseen heitä vahvistamaan valittuja virkamiehiä koskevia suojatoimenpiteitä rokotteiden vastaisten mobilisaatioiden yhteydessä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Terveyslupa: miksi johtaja on laskenut tavoitteitaan

Ministeri vaati “Vahvista valvontaa parlamentaarikkojen toimistojen ja heidän kotiensa ympärillä tarvittaessa” tai ottaa yhteyttä parlamentin jäseniin ja valittuihin virkamiehiin “Muistuta heitä toimista, joita on noudatettava tapahtuman sattuessa”.

Aikaisemmat jännitteet

Tuona perjantaina noin viisitoista rokotteiden vastaista mielenosoittajaa oli tunkeutunut kansalliskokouksen puheenjohtajan Richard Ferrandin (LRM) toimistoon Châteaulinissa (Finistère) ennen kuin santarmien partio oli pannut heidät lennolle.

Lue myös Epäilykset: valitus jätettiin rokotuskeskuksen kohdennetun virtakatkoksen jälkeen

Isèressä ja Pyrénées-Atlantiquesissa rokotuskeskukset räjäytettiin ja sytytettiin tuleen viikonloppuna. Lauantaina lähes 114 000 ihmistä, mukaan lukien 18 000 Pariisissa, osoittivat mielenosoituksia koko Ranskassa viimeaikaisia ​​hallituksen toimenpiteitä vastaan ​​kritisoiden terveysluvan jatkamista, velvollisuutta rokottaa hoitajia tai “Terveysdiktatuuri”.

Jotkut näistä mielenosoittajista käyttivät keltaista tähteä ja herättivät yleistä suuttumusta. Myös Bas-Rhinin varapuheenjohtaja (entinen LRM) Martine Wonner oli herättänyt enemmistön kauhun kannustamalla lauantaina mielenosoittajia “Tee paikka parlamentaarikoille” ja “Hyökkää heidän toimistoihinsa sanomaan, ettet ole samaa mieltä”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: jännitteet terveyslaskun ympärillä

Maailma AFP: n kanssa

siirry blogiini