August 1, 2021

Viisi oikeistolaista kilpailijaa vuodelle 2022 suostuu harkitsemaan “yhtä ehdokkuutta”

Viisi potentiaalista oikeistolaista ehdokasta presidentinvaaleihin sopivat tiistaina 20. heinäkuuta Pariisissa Les Républicains -puolueen (LR) suojeluksessa pidetyssä kokouksessa “Yksi hakemus” Vuonna 2022, vaikka teeskentelijä ilmoitti jo poissa olleen entisen LR: n Xavier Bertrandin, kieltäytyy tässä vaiheessa osallistumasta esivalintaan.

”Tämä ensimmäinen kokous on osoitus yhtenäisyydestä ja uskollisuudesta. Jokainen sen osallistuja on sitoutunut kunnioittamaan yhteistä sääntöä kollektiivisessa lähestymistavassa, joka sallii kokoamisen yhden ehdokkaan ympärille. “, sanoi lausunnossaan kokouksen järjestäjät, LR: n presidentti Christian Jacob, senaatin puheenjohtaja Gérard Larcher ja Antibesin pormestari Jean Leonetti, jotka vastaavat lähetystyöstä. “Kokoonpanoprosessi” mahdollisista ehdokkaista vuonna 2022.

“Voitto on käsillä, ja äänestäjämme eivät antaisi meille anteeksi jakautumista”, korosti lehdistön edessä Jacob, joka tapaa keskiviikkona aamulla senaatissa Xavier Bertrandin MM: n kanssa. Larcher ja Leonetti. “Meillä on Ranskan joukkue. Herra Macron pelkistetään salametsästykseen, koska hän ei kykene kokoamaan yhteen ja «Mminä Le Pen puhuu kansallisen yhtenäisyyden hallituksesta, koska se ei kykene asettamaan kolme miestä, jotka näyttävät ministereiltä “, hän väitti muistellen puolueensa voittoja kunnallis- ja aluevaaleissa.

Mahdolliset ehdokkaat (Michel Barnier, Philippe Juvin, Valérie Pécresse, Bruno Retailleau, Laurent Wauquiez) peitettiin kaksi tuntia kestäneen kokouksen lopussa Opéra Garnier -hotellin lähellä sijaitsevassa hotellissa ryhmäkuvan poseeraamisen jälkeen, kaukana kamerat. “Ystävyyttä oli paljon enemmän kuin jännitystä tai katkeruutta” tässä kokouksessa toivotti tervetulleeksi herra Leonetti.

Määräajaksi 25. syyskuuta

Sovelluksen periaatteen lisäksi «Ainutlaatuinen», oikeista vastaavilla on “Luonut alustan” herra Jacobin mukaan mahdollinen esivalinta ja tämä huolimatta hänen vastahakoisuudestaan ​​tähän prosessiin on synonyymi “Kone menettää”.

Puolue on asettanut 25. syyskuuta määräajaksi mahdollisten ehdokkaiden pääsemiseksi sopimukseen. Jos tämä optimistinen hypoteesi ei toteudu, kongressi päättää tie-break-prosessin syksyllä huolimatta johdon haluttomuudesta ensisijaiseen ryhmään.

Tämä valintaprosessi, josta militantit äänestävät kongressin aikana, tulee olemaan “Sitten sitoutunut ja avoin kaikille aktivisteille ja myötätuntoisille oikeistolle ja keskustalle”. Jokaiselta hakijalta pyydetään 250 sponsorointia – puolet siitä, mitä vaaditaan Elysee-palatsin ehdokkaalle – todetaan julkilausumassa.

Garenne-Colombesin (Hauts-de-Seine) pormestari Philippe Juvin toivotti kokouksen lopussa, että Xavier Bertrand, joka on jo julistanut itsensä Elysee-ehdokkaaksi, “Osallistu kilpailuun”. “Hänen lahjakkuudestaan ​​ja päättäväisyydestään huolimatta [Xavier Bertrand] eivät myöskään voi voittaa yksin ”, sanoi herra Leonetti.

“Tarvitsemme yhden ehdokkaan, ei yksittäisen ehdokkaan”, sanoi ennen kokousta entinen Brexit-neuvottelija Michel Barnier. Valérie Pécresse, jolle ensisijainen “Hyvin auki” pysy täällä “Ainoa demokraattinen ratkaisu”, on jo luvannut tehdä ”Kuulla [sa] ääni kesän aikana. “Naisten hetki on tullut”, hän sanoi Provence heinäkuun alussa.

Lue haastattelu: Bruno Retailleau: “Kouluvuoden alkaessa oikealla oleva ala-aste on peruuttamaton prosessi”

Ratsastaja yksin

Xavier Bertrand aikoo puolestaan ​​esiintyä poliittisen perheensä yhdistäjänä vaarassa joutua eroon entisen puolueensa kanssa. “Minulla on erityinen vastuu, minun tehtäväni on johtaa tätä kokoontumista (…), mutta pysyä linjalla, joka on minun”, hän sanoi äskettäin. Tällä hetkellä hän näyttää parhaiten sijoittuneensa 18 prosentilla äänestystarkoituksista 4. heinäkuuta julkaistun kyselyn mukaan. Valérie Pécresse vastaan ​​14 prosenttia ja Laurent Wauquiez 13 prosenttia. Hän jää Emmanuel Macronin (24%) ja Marine Le Penin (26%) taakse.

Lue salauksen purku: Les Républicainsissa hermosota alkaa etusivun ympärillä

Mutta tämä yksinäinen ratsastaja tekee oikean rypistyksen. “Providential mies tai nainen, jota jotkut toivovat, ei asettanut itseään”, vahvisti Valérie Pécresse, Laurent Wauquiez ja Bruno Retailleau sekä Hervé Morin (Les Centristes) eräässä Figaro julkaistiin 5. heinäkuuta. Kaikki neljä vaativat esivalinnan järjestämistä ” niin pian kuin mahdollista “.

“Kukaan niistä, jotka haluavat tämän poliittisen perheen tuen, ei toipuisi osallistumatta olemisesta, olemisesta tämän kollektiivisen pelin ulkopuolella”, varoitti herra Barnieria samalla sävyllä maanantaina. Toivotan hänelle “Löydä menetelmä” koska “Esikatselut eivät ole ainoa ratkaisu”. ”Toivon, että voimme tulla toimeen ilman sitä välisen kollektiivisen työn ansiosta. Löydät joukkueen johtajan menemättä välttämättä riitojen, jakautumisten, yhden huolehtimisen kausiin, kuten menneisyyden esivaalit olivatkin ”., väittää Jacques Chiracin entinen ministeri.

LR: n johto on hyvin haluttomia järjestämään esivalintaa, jonka se uskoo olevan synonyymi “Kone menettää”elvyttämällä tallit ja kaunaa. Entisen ministerin Jean-François Copén ensisijainen tehtävä on “Ansa” ja “Vaarallinen idea” WHO “Hyödyttäisi automaattisesti Laurent Wauquiezia”, hän kertoi JDD 11. heinäkuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aluevaalit 2021: vahvistettu oikeus asettaa kurssin presidentinvaaleille

Maailma AFP: n kanssa

hänen