August 1, 2021

Berliinin uusi Volkspalast juhli ja hyökkäsi heti! – BZ Berliini

19 vuotta Bundestagin uudelleenrakentamispäätöksen jälkeen ensimmäiset kävijät saavat nyt tulla. Mutta juhlatilaisuudessa järjestettiin myös mielenosoituksia.

Esittäjät Martina Hafner ja Dirk Krampitz

Sadat katsojat asettivat Boulevard Unter den Lindenin riviin, monet kysyivät lipuista uuteen Humboldt-foorumiin.

19 vuotta sen jälkeen, kun Bundestag päätti rakentaa Berliinin palatsin 4. heinäkuuta 2002, se avattiin ulkona.

Uusi ihmisten palatsi kaupungin sydämessä! Tiistaina 16.30 alkaen jokainen voi nyt mennä 680 miljoonan euron rakennukseen, ensimmäiset 100 päivää ilmaisella sisäänpääsyllä, mutta Coronan vuoksi lähtöajat on varattava.

Viimeinkin avattu eilen kahdeksan vuoden rakentamisen jälkeen: Humboldt-foorumi (Kuva: PAUL ZINKEN / AFP)
Kassakoneet ja neuvontapisteet sijaitsevat aulassa kupolin alla (Kuva: Stefanie Herbst)
Kassakoneet ja neuvontapisteet sijaitsevat aulassa kupolin alla (Kuva: Stefanie Herbst)

Värikkäillä lipuilla koristeltu talon etupiha suljettiin avajaisseremoniaa varten ja pylväs perustettiin. Linnaarkkitehti Franco Stella (78) oli läsnä, samoin kuin suojelija ja jälleenrakentajasponsori Wilhelm von Boddien (79), joka oli kerännyt yli 100 miljoonaa euroa lahjoituksia linnalle.

Ennen juhlipuheita kadun toisella puolella kävi kuitenkin kovia protesteja Lustgartenilta. Joukko aktivisteja mielenosoitti siirtomaa-taidenäyttelyä ja lauloi: “Repäise se alas ja käännä se ylösalaisin”.

Berliinin toimitusjohtaja Michael Müller (SPD), kulttuuriministeri Monika Grütters (CDU) ja kulttuurin senaattori Klaus Lederer (vasemmalla) (Kuva: Stefanie Herbst)
Berliinin toimitusjohtaja Michael Müller (SPD), kulttuuriministeri Monika Grütters (CDU) ja kulttuurin senaattori Klaus Lederer (vasemmalla) (Kuva: Stefanie Herbst)
Lustgartenissa jotkut aktivistit protestoivat ja vaativat linnan hajottamista, koska se heikensi kolonialismia (Kuva: PAUL ZINKEN / AFP)
Lustgartenissa jotkut aktivistit protestoivat ja vaativat linnan hajottamista, koska se heikensi kolonialismia (Kuva: PAUL ZINKEN / AFP)

Kukaan ei kuitenkaan estänyt sitä. Seremonia alkoi, ja se oli melko epätavallinen. Kaiuttimista kuului kovaa pesupäätä, ja puoli tusinaa kirkkaanvärisillä T-paitoisilla ihmisillä alkoi heiluttaa luuta. Pääjohtaja Hartmut Dorgerloh (59) kertoi oudon baletin merkityksestä: “Luuta symboloi uuden talon vihkimistä ja että me hoidamme tämän paikan.”

Avajaisseremoniaan se pyyhittiin ensin. Luuta symboloi uuden talon vihkimistä (Kuva: PAUL ZINKEN / AFP)
Avajaisseremoniaan se pyyhittiin ensin. Luuta symboloi uuden talon vihkimistä (Kuva: PAUL ZINKEN / AFP)
Oliver tyttöystävänsä Lisan (molemmat 30, Treptow) kanssa: “Voin liput. Berliinin syntyperäisenä minua kiinnosti enemmän Berliinin näyttely kuin rakennus. Mutta nyt kun olen täällä, luulen: se on tullut hyvin. Toisaalta: Se oli todella paljon rahaa ...
Oliver tyttöystävänsä Lisan (molemmat 30, Treptow) kanssa: “Voin liput. Berliinin syntyperäisenä minua kiinnosti enemmän Berliinin näyttely kuin rakennus. Mutta nyt kun olen täällä, luulen: se on tullut hyvin. Toisaalta: Se oli todella paljon rahaa … ”(Kuva: Stefanie Herbst)

Lisäksi gong kuulosti rauhan merkkinä ja kutsun, Dorgerlohin mukaan, iski Tarek Ibrahim (42), jolla on työntekijä numero yksi, koska hän aloitti ensimmäisenä työntekijänä Humboldt-foorumilla viisi vuotta sitten.


myös lukea

►Viimeinkin avoin kaikille! BZ opastaa sinut uuden kaupungin palatsin läpi

►Berliinin Humboldt-foorumi avataan tiistaina kuudella näyttelyllä


Dorgerloh sisällytti aktivistien mielenosoitukset tervetulleisiin sanoihinsa: “Vastakkaiset äänet tekevät selväksi, että Humboldt-foorumista tulee sosiaalisten keskustelujen paikka ja se voi käynnistää perustavanlaatuiset muutosprosessit.”

André (47) ja Matilda Moritz (5, Häät) istuvat lentosimulaattorin edessä lasten museossa
André (47) ja Matilda Moritz (5, Häät) istuvat lentosimulaattorin edessä lasten museossa “Ota paikka”: “Ajoin täällä vuosia ja olin utelias. Siksi tulin tänne Matildan kanssa. “Matilda:” Isä, lopeta puhuminen, meidän on lennettävä. “(Kuva: Stefanie Herbst)

Kulttuurivaltioministeri Monika Grütters (59) lisäsi myös: “Tietysti Saksan siirtomaahistorian sovinnolla on pian myös keskeinen rooli”, ja huomautti, että Humboldt-foorumista voi tulla tarvittavien muutosten liikkeellepaneva voima.

Gerd Engels (67, eläkeläinen, Münster) tarkastelee tarkasti aulan kivikoristeita kiikareilla: ”Asun nyt Münsterissä, mutta olen asunut pitkään Berliinissä. Minusta projekti on erittäin jännittävä. Ja koska sattui olemaan Berliinissä, ei ollut epäilystäkään siitä, että minä tietysti katselisin sitä. ”(Kuva: Stefanie Herbst)
Gerd Engels (67, eläkeläinen, Münster) tarkastelee tarkasti aulan kivikoristeita kiikareilla: ”Asun nyt Münsterissä, mutta olen asunut pitkään Berliinissä. Minusta projekti on erittäin jännittävä. Ja koska sattui olemaan Berliinissä, ei ollut epäilystäkään siitä, että minä tietysti katselisin sitä. ”(Kuva: Stefanie Herbst)

Berliinin hallituksen pormestari Michael Müller (56) vahvisti, että talo oli siellä juuri tällaisia ​​keskusteluja varten, ja tiivisti: “Humboldt-foorumi on korvaamaton lahja kaupunkiseudullemme.” kiitti häntä lämpimästi.

Waltraut Glashagen (Reinickendorf): “Hemmottelen muistoja täällä ja olen tehnyt itsestäni erityisen tyylikkään. Kasvoin Mulackstrassella, ja kävelin lapsena usein linnan raunioiden ohitse. Myöhemmin voit pitää hyvän juhlan tasavallan palatsissa. ”(Kuva: Stefanie Herbst)
Waltraut Glashagen (Reinickendorf): “Hemmottelen muistoja täällä ja olen tehnyt itsestäni erityisen tyylikkään. Kasvoin Mulackstrassella, ja kävelin lapsena usein linnan raunioiden ohitse. Myöhemmin voit pitää hyvän juhlan tasavallan palatsissa. ”(Kuva: Stefanie Herbst)

Boddien sanoi BZ: lle, kun Schlüterhofin yritys paahti avaamista: “Olen tänään erittäin onnellinen, voit istua täällä illalla kuin piazettalla lämpimässä kesävalossa, meillä ei ole ollut sitä Berliinissä.”

Monika ja Heinz Pfitzinger (molemmat 85, Renickendorf) ovat paahtaneet kuohuviinillä: ”Olemme molemmat todellisia berliiniläisiä ja olemme kiinnostuneita siitä, mitä kaupungissa tapahtuu. Ja kun saimme liput, oli selvää, että katsomme tänään näyttelyitä, mutta ennen kaikkea arkkitehtuuria. ”(Kuva: Stefanie Herbst)
Monika ja Heinz Pfitzinger (molemmat 85, Renickendorf) ovat paahtaneet kuohuviinillä: ”Olemme molemmat todellisia berliiniläisiä ja olemme kiinnostuneita siitä, mitä kaupungissa tapahtuu. Ja kun saimme liput, oli selvää, että katsomme tänään näyttelyitä, mutta ennen kaikkea arkkitehtuuria. ”(Kuva: Stefanie Herbst)

.

lue tämä artikkeli