August 4, 2021

ensimmäinen urheilutapahtuma alkoi softballilla Fukushimassa

Kaksi päivää ennen virallista avajaistapahtumaa Tokion 2021 olympialaisten (OG) urheilutapahtumat alkoivat keskiviikkona 21. heinäkuuta Fukushimassa klo 9.00 (klo 2 Ranskassa) softball-ottelun, naisten version baseballista. Japanin ja Australian välillä.

Olympialaisten järjestäjät, jotka siirtyivät vuodeksi Covid-19-pandemian takia, halusivat merkitä tapahtuman symbolisesti aloittamalla pelinsä Fukushimassa, alueella, joka oli voimakkaan maanjäristyksen jälkeen maaliskuun 2011 ydinonnettomuuden tuhoama. 9.0 ja jättimäinen tsunami, joka aiheutti laitoksen kolmen reaktorin ytimien fuusion.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tokion olympialaiset testasivat Covid-19: tä viisi päivää ennen avajaisseremoniaa

“Jälleenrakennuspelit”

Tämä ensimmäinen kilpailupäivä antaa ylpeyden naisten tapahtumille kolmella softball-ottelulla, joita seuraa naisten jalkapalloturnauksen kuusi ensimmäistä peliä. Kun Covid-19: n aiheuttama kontaminaatio on uusiutunut, nämä “Jälleenrakennuspelit” kuitenkin kiistellä suljettujen ovien takana.

Siksi vain joukkueiden, esikuntien, virkamiesten ja tiedotusvälineiden edustalla olevalla stadionilla japanilaiset, jotka kruunattiin olympiavoittajiksi vuonna 2008 viimeisimmän kurinalaisuuden esiintymisen jälkeen olympialaisissa, aloittivat turnauksen ja olympialaiset Australiaa vastaan.

Ensimmäistä kertaa olympiaohjelmassa vuonna 1996 Atlantassa, yhdessä Japanin kurinalaisuuden kehdosta, softball on kirjoittanut pelien historiansa erittäin hienoilla viivoilla, jopa katkoviivoilla.

Lue myös Pariisin 2024 olympialaiset: kahdeksan uutta tapahtumaa ja tiukka pariteetti mies- ja naisurheilijoiden välillä

Vuosina 1996–2008 järjestetty olympialaja, softball, on yksi näiden olympialaisten viidestä lisäurheilulajista, jonka järjestäjätoimikunta on ehdottanut ja Kansainvälinen olympiakomitea hyväksynyt, sekä karate, kalliokiipeily, surffaus ja rullalautailu.

Lisäksi kurinalaisuutta ei juhlia Pariisissa kolmen vuoden kuluttua, mutta se toivoo silti olevan osa niiden onnekkaiden luetteloa, jotka valittiin Los Angelesiin vuonna 2028 softball- ja baseball-maassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tokion olympialaiset suljettujen ovien takana ja hätätilanteessa

Maailma AFP: n kanssa

Mene tähän