August 2, 2021

Harvey Weinstein ei ole syyllinen seksuaaliseen väkivaltaan ja raiskauksiin Los Angelesissa

Entinen elokuvantuottaja Harvey Weinstein ei tunnustanut syyttömyyttään keskiviikkona 21. heinäkuuta Los Angelesin tuomioistuimessa yhdestätoista syytteestä viiden naisen seksuaalisesta väkivallasta ja raiskauksesta Kaliforniassa. Tuomari Sergio Tapia nauhoitti lausunnon sen jälkeen, kun asianajaja puhui syytetyn puolesta, läsnä oikeussalissa pyörätuolissa ja yllään ruskea haalari.

Harvey Weinstein – jonka kaatumista pidetään #metoo -liikkeen merkittävänä voittona – on palvellut 23 vuoden vankeusrangaistusta seksuaalisesta väkivallasta ja raiskauksista New Yorkissa vuodesta 2020 lähtien. Hänet siirrettiin tiistaina Los Angelesiin, kaupunkiin, jossa hänellä oli kerran suuri vaikutusvalta vastata uusiin syytöksiin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuodeksi vankeuteen ukkosrangaistuksella

Sadan neljänkymmenen vuoden vankeusrangaistus

Kaliforniassa Harvey Weinsteinia syytetään erityisesti siitä, että hän raiskasi naispuolisen italialaisen mallin Beverly Hills -hotellissa helmikuussa 2013 ja sitten seksuaalisesti pahoinpitelevän näyttelijä Lauren Youngin kanssa toisen hotellin kylpyhuoneessa. . New Yorkin tuomion lisäksi häntä uhkaa sata neljäkymmentä vuotta vankeutta. “Jokainen, joka käyttää hyväkseen valtaansa ja vaikutusvaltaansa hyökätä muita vastaan, saatetaan oikeuden eteen”, Los Angelesin asianajaja George Gascon sanoi.

Lue myös Yhdysvaltain oikeus hyväksyy korvaussopimuksen 37 väitetystä Harvey Weinsteinin uhrista

Herra Weinstein on puolestaan ​​aina kiistänyt tosiasiat New Yorkissa ja Los Angelesissa, väittäen, että hänen syyttäjänsä olivat suostumukseltaan. Huhtikuun alussa hän valitti virallisesti New Yorkissa raiskauksesta ja seksuaalisesta väkivallasta antamastaan ​​tuomiosta, joka annettiin maaliskuussa 2020 räikeän oikeudenkäynnin jälkeen.

Yhteensä lähes 90 naista on syyttänyt Harvey Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä tai pahoinpitelystä. Seuraava istunto on tarkoitus pitää 29. heinäkuuta.

Lue tarina: Harvey Weinsteinin vakaumus, #metoo-aikakauden ensimmäinen menestys

Maailma AFP: n kanssa

Katso näitä tyyppejä!.!.! wikipedia viittaus