August 3, 2021

Ilmastolaki, joillekin “riittämätön”, toisille “perusteellinen ekologinen muutos”

Lopun taputus kuulosti tiistaina 20. heinäkuuta iltapäivän lopussa, jolloin varajäsenet muutama tunti senaattoreiden jälkeen hyväksyivät (233 äänellä vastaan ​​35) ilmasto- ja sietokykyluonnoksen, joka syntyi yhteisestä valiokunta, joka pidettiin 12. heinäkuuta ja joka tehtiin kahden jaoston välisellä sopimuksella lopullisesta tekstistä.

Huomattava työ, joka päättyy sen jälkeen, kun parlamentaarikot ovat tutkineet satoja tunteja, hyväksymällä yli tuhat tarkistusta, joista 311 artikkelia on peräisin kansallisen edustajakokouksen ensimmäisestä äänestämästä versiosta, 33% tarkistuksen versiosta. Senaatti ja 22% hallituksen ehdottamasta alkuperäisestä versiosta.

Raportti : “Laki ei ole tehtävänsä mukainen”: Pariisissa tai Lyonissa ilmaston mielenosoittajat olivat pettyneitä parlamentaarisen keskustelun avaamisen aattona

Jos tekstiä ei toimiteta perustuslakineuvostolle, laki julistetaan tulevina viikkoina ja ensimmäiset toimenpiteet sille, mitä ekologisen siirtymäministeri Barbara Pompili kutsui “Ranskan yhteiskunnan syvällinen ekologinen muutos”, “Viiden vuoden kauden suurin ekologinen laki”, pitäisi puuttua asiaan nopeasti. Tällainen, etenemme ministeriössä, “Tästä vuodesta alkaen viikoittaiset kasvisruokavalikot kouluruokaloissa, kauppakeskusten päättyminen luonnon- tai maatalousalueilla, ympäristökasvatus kouluissa tai jopa pormestareille annettu valta valvoa ikkunoiden mainosnäyttöjä”

Mutta uusi laki, jonka pitäisi sallia Ranskan muun muassa vähentää kasvihuonekaasupäästöjään 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä (vuoteen 1990 verrattuna), ei ole kaikkien ilmastospesialistien mielestä riittävä, etenkään uuden Eurooppalainen tavoite vähentää vähintään 55 prosenttia.

“Presidentin pettämisen muoto”

Normand Grégoire Fraty kuitenkin sanoi itselleen “Ylpeä osallistumisesta ilmastokokouksen seikkailuihin” . “Saavutimme suuria asioita, työnnimme Macronia ekologiaan pidemmälle kuin hän alun perin kuvitteli. On varmasti joitain puuttuvia, turhauttavia asioita, mutta myös hienoja voittoja ”, hän tuomitsee.

Analyysi: Ilmoituslasku, tiliä ei ole siellä

Ympäristöä puolustavat tai ilmastorintamalla sitoutuneet järjestöt, jotka ovat tukeneet ilmastosopimuksen ehdotuksia, ovat selvästi kriittisempiä. Muutama tusina aktivistia oli muuttanut lähellä kansalliskokousta samaan aikaan, kun lakiehdotus äänestettiin.

Julistettavan julisteen edessä “Viiden vuoden termi menetetty ilmastolle”, he ilmaisivat vihansa. “Kun tarkastelemme yksityiskohtaisesti, mikään yleissopimuksen toimenpiteistä ei ole kirjoitettu lakiin, kuten alun perin ajateltiin, kaikki on höylätty”, sanoo Céleste Duriez, Climate Action Networkista. “Kasvissyöjämenu viikossa ruokaloissa on hyvä, mutta se ei rakenteellisesti hillitse kasvihuonekaasupäästöjä”, lisää maan ystävät Manon Castagné.

Sinulla on 38,49% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tällä verkkosivustolla