August 2, 2021

Kiinassa lähes 200 000 Zhengzhoun asukasta evakuoitiin tulvien jälkeen

Kaksitoista ihmistä kuoli metron tulvissa Keski-Kiinan Zhengzhoun kaupungissa, viranomaisten mukaan keskiviikkona (21. heinäkuuta), kun kuvia matkustajista, joiden kaula oli vedessä kaulaan asti, julkaistiin verkossa Internetissä. vaunu.

Lähes 200 000 Zhengzhou-asukasta on evakuoitu Kiinan keskusta-metropolia kohdanneiden tulvien jälkeen, kaupungin virkamiehet sanoivat keskiviikkona. Armeija kutsuttiin vahvistamaan tiheästi asutun Henanin maakunnan pääkaupunkia Zhengzhoua, joka sai melkein vastaavan vuoden sateen kolmessa päivässä.

Metropolis asetettiin punaiseen hälytykseen

Kaupunki “Kokenut joukon harvinaisia ​​ja väkivaltaisia ​​ukkosmyrskyjä, jotka aiheuttivat veden kertymistä Zhengzhou-metroon”Kunnan virkamiehet sanoivat Weibo-lehden sosiaalisessa mediassa julkaisemassa, että viisi muuta ihmistä loukkaantui. Metropoli asetettiin punahälytykseen tiistaina. Tämä on korkein säähälytystaso Kiinassa.

Kansallinen CCTV-televisio näytti kaupunkikatuja upotettuna valtavaan mutaiseen vesivirtaan, kun polvimaisen veden saaneet asukkaat työnsivät ajoneuvojaan tulvien valtimoiden läpi. Kansanlehden, hallitsevan kommunistisen puolueen elimen, mukaan huono sää aiheutti talojen romahtamisen.

Zhengzhoussa, Henanin maakunnassa, Kiinassa, 20. heinäkuuta 2021.

Mutta juuri metrolla tilanne näytti dramaattisimmalta. Sosiaalisen median videoissa, joiden aitoutta ei ole varmistettu, näkyivät matkustajat vaunussa, roikkuvat kahvoista, kun vesi hyökkää heidän harteilleen, ja muut seisovat istuimilla. Julkisen television CCTV: n lähettämissä kuvissa näkyy, että vesi tulvi aseman autioalustalle.

Eräs matkustaja kertoi Weibossa, että pelastajat olivat avanneet hänen autonsa katon salliakseen matkustajien evakuoinnin yksi kerrallaan. Muiden kuvien mukaan matkustaja istui vaunun katolla puoliksi tunneliin upotettuna.

“Erittäin vakava tilanne”

Presidentti Xi Jinping pyysi mobilisointia huonojen sääolosuhteiden vallitessa. ”Patot ovat romahtaneet aiheuttaen vakavia vammoja, kuolemia ja vahinkoja. Tulvarintatilanne on erittäin vakava ”, hän sanoi kansallisen television ilmoittamien kommenttien mukaan.

Zhengzhoussa, Henanin maakunnassa, Kiinassa, 20. heinäkuuta 2021.

Myös Henanissa, lähellä entistä Luoyangin pääkaupunkia, armeija ilmoitti, että pato uhkaa romahtaa, kun rakenteessa oli havaittu 20 metrin rikkominen. Zhuozhoun länsipuolella sijaitsevan Luoyangin kaupungin asukasluku on noin 7 miljoonaa. Yihetan pado “Voi antaa periksi milloin tahansa”, varoitti armeijaa.

Muiden alueen vesiväylien varrella olevat sotilaat vahvistavat pankkeja hiekkasäkkeillä.

Kiinan viranomaisten mukaan alueen sateet olivat ennätykselliset, sillä sääilmiöt koottiin 60 vuotta sitten. Zhengzhoun kaupungissa satoi vastaava vuosi sateita kolmessa päivässä samojen lähteiden mukaan.

Kiinassa tulvat tulivat säännöllisesti Kiinaan, ja vuonna 1998 etelässä sijaitsevassa Jangtse-alueella kuoli useita tuhansia ihmisiä. Sekä Zhengzhou että Luoyang ovat lähellä Keltaista jokea, jonka tulvat ovat olleet usein kohtalokkaita Kiinan historiassa.

Maailma AFP: n kanssa

lisätietoja