August 2, 2021

Koronavirus: kenelle rokote on vasta-aiheinen?

Olivier Véran ilmoitti tiistaina hyvin rajoitetusta luettelosta rokotteen lääketieteellisistä vasta-aiheista. Erityisesti terveysministeri tarkensi, että raskaana olevat naiset voidaan rokottaa Covid-19: tä vastaan ​​raskauden ensimmäiseltä kolmannekselta lähtien.

Nämä naiset odottivat innolla tietoja raskauden alkuvaiheessa. Mutta Olivier Véran on kategorinen, lukuun ottamatta kolmea tilannetta, “jotka saattavat koskea muutama sata ranskalaista, ei ole vasta-aihetta lähettäjän RNA-rokotteelle” Covidia vastaan, “mukaan lukien raskaus (ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana)”, hän ilmoitti kuulustelun aikana istunto hallitukselle kansalliskokouksessa.

Luettelo kolmesta lääketieteellisestä vasta-aiheesta laadittiin kansallisen lääketurvallisuusviraston (ANSM), Alain Fischerin rokotusstrategiaa käsittelevän komitean ja tieteellisen neuvoston neuvojen jälkeen, Olivier Véran selitti.

“PIMS-oireyhtymä”

Ensimmäinen on “PIMS-oireyhtymä” tai lasten monijärjestelmäinen tulehduksellinen oireyhtymä, ”erittäin harvinainen” komplikaatio, joka on vaikuttanut joihinkin lapsiin ja nuoriin koronavirustartunnan jälkeen.

Reaktiot ensimmäisen injektion jälkeen

Toinen koskee “reaktioita, kuten sydänlihastulehdus, sydänpussitulehdus ja vaikea hepatiitti, jotka vaativat sairaalahoitoa ja ensimmäisen mRNA-rokotteen injektion jälkeen”, ministeri jatkoi.

Allergiat mihin tahansa rokotteen komponenttiin

Viimeinen koskee ihmisiä, jotka ovat allergisia yhdelle rokotteen komponentista, PEG2000: lle tai polyetyleeniglykolille, tilanne, jonka “on koskettava noin 10 tapausta maassamme”, hän vakuutti.

Kumpikaan raskaus, “eikä aiemmin ollut allergia antibiootille tai mehiläisen pistoille”, eivät ole vasta-aiheita rokotuksille, ministeri lisäsi. “Tämän vuoksi asianmukaiset lääketieteelliset kelpoisuustodistukset voidaan tunnustaa vasta-aiheiksi eikä yksinkertaisen lääketieteellisen tai farmaseuttisen lausunnon perusteella, jolla on allerginen historia”, hän vaati.

Covid-19-rokotetta ei tällä hetkellä suositella raskauden alkuvaiheessa oleville naisille tietojen puutteen vuoksi, mutta erityistä riskiä ei ole havaittu niillä, jotka ovat kuitenkin saaneet rokoteannoksen tänä aikana, varsinkin kun he eivät vielä saaneet tietävät, että he olivat raskaana.

Keskiviikkona edustajakokouksen on keskusteltava lakiehdotuksesta, jossa velvoitetaan rokottamaan Covidia vastaan ​​hoitajille ja haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten kanssa tekemisissä oleville henkilöille ja mitkä olosuhteet tulevat moniin paikkoihin esityksen yhteydessä. terveystodistus, joka osoittaa täydellisen rokotuksen, äskettäisen infektion tai negatiivisen testin.

tarkista blogini