July 28, 2021

Les Nuits Sonores on palannut ranskalaisen, naisellisen ja eklektisen ohjelman kanssa

Gabin Rivoiren erinomaisessa dokumenttielokuvassa Laurent Garnier: Ei levyä, esitellään esikatseluna maanantaina 19. heinäkuuta Lyonissa, päivä ennen 18: n ensimmäisiä konserttejae Nuits Sonores -festivaalin painoksessa, voimme kuulla tämän ranskalaisen DJ: n hahmon selittävän melkein lihallista fuusiota, joka voi yhdistää tekno-ässät ja tanssijat. Suhde, jota elokuvassa havainnollistetaan kollektiivisten ekstaasien kuvilla, jotka ovat yleisiä maailmassa ennen pandemiaa.

20. heinäkuuta Russo-Berliner Dasha Rushin tislattu hidas synteettinen magma näytti kohdistuvan pikemminkin aivoihin kuin suolistoon. Metafora pyörrestä, jonka kuvaaja on graafisen suunnittelijan Julius Horsthuisin fraktaaliteokset, heijastetaan 360 asteen videonäytön upottavaan laitteeseen, josta on näkymä yleisölle, joka on koottu yhteen entisten Fagor-Brandtin tehtaiden kahdesta salista, joista suurin on Nuits Sonores 2021: n kolme vastaanottopaikkaa. Sama aivotuntuma, hieman myöhemmin äänenveistäjän XL.IKS käyttämien rytmihäiriöiden kanssa. Jotkut taiteilijoista valittiin, kun ajattelimme, että meidän oli soitettava istuvan yleisön edessä », kertoo festivaalin ohjelmoija Pierre-Marie Oullion.

Aikana, jolloin elektroninen musiikki ja sen runsas yleisö näyttivät olevan yksi suurimmista uhreista ensimmäisille terveyskriteereille helmikuussa ilmoitettujen kesätapahtumien käynnistämiseksi, Lyonin tapahtuma päätti mukautua « mieluummin kuin kuvitella kolme vuotta ilman yhteyttä yleisöömme », vaatii Vincent Carrya, Nuits Sonoresin järjestävän järjestön Arty Fartyn presidenttiä. Hänen mielestään festivaalin identiteetti mahdollisti tämän mietiskelevämmän suuntautumisen. « Emme ole koskaan tyytyneet tämän musiikin tanssipuoleen ”, hän sanoi.

Yleensä toukokuussa suunniteltu Nuits Sonores muutti 19. heinäkuuta – 25. heinäkuuta, pysyessä mukana terveystason parantamisessa. Festivaali alkoi neljännekseen toiminnastaan ​​ja kapasiteetistaan ​​(5000 ihmisen mittari, seisomassa ja peittämättömänä 20 000 päivittäisen katsojan sijasta), ja se alkoi hitaasti viikon alussa – 3500 lippua myytiin avajaisillalle. aikoo myydä loppuun ensi torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Hyvä läsnäolo havaittiin myös Heat-sivustolla, heidän «Ruokakenttä» Confluencen alueelta, kutsumalla DJ: t klo 16–1, ja Sucressa, klubissa entisen sokeritehtaan katolla Saônen rannalla. ”Yleisömme on sitoutunut enemmän globaaliin projektiin kuin ohjelman isoihin nimiin », vakuuttaa Pierre-Marie Oullion.

Sinulla on jäljellä 40,69% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

upea sivusto