July 28, 2021

Oikea luo perustan ensisijaiselle ryhmälle, mutta ei sulje oven Xavier Bertrandille

He olivat ajatelleet tätä kokousta yhtenäisyyden symbolina. Kokoontuminen oikeistohenkilöiden välillä, jotka haluavat päättää poliittisen perheensä ehdokkaan nimitystavasta vuoden 2022 presidentinvaaleihin.

Laurent Wauquiez, Auvergne-Rhône-Alpesin alueen presidentti (Les Républicains, LR), Valérie Pécresse (Libres!), Ile-de-Francen johdolla, Bruno Retailleau, LR: n senaattoreiden johtaja, Philippe Juvin, La Garennes-Colombesin (Hauts-de-Seine) pormestari sekä entinen komission jäsen Michel Barnier tapasivat tiistaina 20. heinäkuuta Pariisin Kimpton Saint-Honoré -hotellin ikkunattomassa huoneessa keskustelemaan presidentinvaaleista. , johon kaikki saattavat haluta osallistua. Kokouksen jälkeen otettiin jopa perhekuva.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aluevaalit 2021: vahvistettu oikeus asettaa kurssin presidentinvaaleille

Tästä huolimatta televisiot eivät voineet ottaa huomioon, koska päähenkilöt kehräsivät hyvin nopeasti, ennen kuin läsnä olevat kamerat kuvasivat niitä. Kuin kuva tästä ohikiitävästä kokoontumisesta, joka on aina vaikea saavuttaa oikealla.

Heidän kanssaan olivat LR: n pomo Christian Jacob, senaatin puheenjohtaja Gérard Larcher ja Antibesin (Alpes-Maritimes) pormestari Jean Leonetti, jotka pystyivät raportoimaan kokouksesta. Viimeksi mainittu oli tyytyväinen nimeämisprosessin organisoinnin pohtimiseen “Kauniista kokouksesta, joka osoitti vastuun, joka meillä kaikilla on”. “Kukaan pöydän ympärillä ei halua pelata yksittäistä korttia, häviävää korttia”, hän lisäsi.

Selvittämätön yhtälö

Jos he halusivat järjestää tämän tapahtuman, se johtuu siitä, että asiat eivät ole helppoja oikealla puolella. Yhdeksän kuukauden presidentinvaaleissa LR: llä ei ole ehdokkaita eikä nimitysmenetelmiä. Mahdolliset kosijat? Puolueesta ei puutu. Todistaa varakkaiden bulevardien des Capucines, tiistai. Mutta niihin, jotka tulivat keskustelemaan pöydän ympärillä, meidän on lisättävä suuri poissaoleva: Xavier Bertrand, Hauts-de-France -alueen presidentti. Hän sanoi sen ja toisti sen: ei tule osallistua mihin tahansa puolueen järjestämään valintaprosessiin nimittää mestarinsa vuodelle 2022. Entinen työministeri haluaa mennä sinne hinnalla millä hyvänsä, mieluiten poliittisen perheensä kanssa, ehdokasta vastaan. hänet nimitetään tarvittaessa esivalinnan päättyessä.

Lue salauksen purku: Les Républicainsissa hermosota alkaa etusivun ympärillä

Merkki päättäväisyydestään Bertrand tapaa Christian Jacobin, Gérard Larcherin ja Jean Léonettin, mutta yksin, kaukana muista kosijoista keskiviikkona aamulla senaatissa. Tyydyttäkää kaikki, löytäkää yksi ehdokas, jonka takana koko oikeistopoliittinen perhe voisi yhdistyä: tämä on erottamaton yhtälö, jonka kolme poliitikoa yrittävät ratkaista. Haaste.

Sinulla on 52,34% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

etsi lisää