July 28, 2021

poliisikomissaari syytettiin “taposta”

Steve Maia Caniço, 24-vuotiaan koulun ulkopuolisen animaattorin, joka kuoli Loiressa vuoden 2019 Nantes-musiikkifestivaalin yön aikana, “puhui”. Rennesin lokakuussa 2020 suorittama asiantuntija-arviointi tuomari David Bénichou antoi keskeisiä tietoja: Maia Caniço putosi jokeen lauantaina 22. kesäkuuta 2019 varhain aamulla kello 4.33. “Kansallisen poliisin puuttumisen aikana” orkestroitu levittämään Quai Wilsoniin asennettu tekno-ilta, joka oli kiistanalainen operaatio “Vastakkainasettelun useissa vaiheissa välillä 4:24 ja 4:52”, kuten kesäkuussa todettiin, Rennesin syyttäjä Philippe Astruc.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Poliisioperaatio, sellaisena kuin se suoritettiin, oli hulluutta”: vuosi Steven kuoleman jälkeen hänen läheistensä katkeruus

Nämä johtopäätökset heikentävät kansallisen poliisin yleisen tarkastuksen (IGPN) 16. heinäkuuta 2019 antamaa raporttia, jossa ilmoitettiin viimeisen puhelinkeskustelun laukaisemisesta Maia Caniçon puhelimitse klo 3.16. Näiden elementtien vahvuudesta Bénichou syytti tiistaina 13. heinäkuuta komissaari Grégoire Chassaingia – joka vastasi poliisijärjestelmästä tragedian yönä – “Tappaminen”.

Jaoston komissaarin ensimmäinen esiintymiskysely keskeytettiin: tuomarin edessä poliisi “Heidän hiljaisuusoikeutensa käyttö”, samaistua Maailman lähde, joka on lähellä tapausta. Herra Chassaing, joka kutsutaan uudelleen tuomarin toimistoon syyskuussa, “Kiistää syytteensä perustelut ja ehdot, mutta hän ei halua kommentoida meneillään olevaa tutkimusta”, hänen asianajajansa, Louis Cailliez, kertoi Agence France-Presse (AFP).

“Tutki vastuun ketjua”

Thierry Palermo, tosiasioiden aikaan yleisen turvallisuuden osastojohtaja, kuulusteltiin myös yli viiden tunnin ajan maanantaina 19. heinäkuuta. Tämän kuulemistilaisuuden ja “Asianomaisen antamien selitysten valossa” kuten tapauksen läheinen kertoi, tuomari ei “Ei pidetä sitä, että vakavia tai yhteneviä tekijöitä perusteltiin [le] hänet tutkittavaksi ja hän päätti sen vuoksi asettaa hänet avustetun todistajan asemaan.

Nantesin kaupungin ja Nantes Métropolen edustajilla, kahdessa yhteisössä, joihin menettely on kohdistettu oikeushenkilöinä, on tapaaminen tutkintatuomarin kanssa viikon loppuun mennessä sekä prefektin toimiston johtajana virkaan tullessa. faktat. Kaikkien näiden toimijoiden on selitettävä itsensä tapahtuman valmistelusta ja osapuolten suunnasta suojaamattomalle sivustolle.

Sinulla on 59,39% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

heidän verkkosivustonsa