August 1, 2021

Saksalaiset paljastavat, että Mercado dos Lavradores myy väärennettyjä hedelmiä Madeiralla

Saksalaiset paljastavat, että Mercado dos Lavradores myy väärennettyjä hedelmiä Madeiralla

Huijarit panevat sokeria makuun annettaviin hedelmiin ja perivät sitten hinnat kahdeksan kertaa normaalia kalliimpaa.

Saksalainen ohjelma paljastaa huijauksia matkailukohteissa

Peter Giesel tunnetaan huijareiden paljastamisesta saksalaisten suosikkikohteissa. Tällä kertaa hänen aina epämiellyttävälle vierailulleen valittu paikka oli Funchal, jossa hän pääsi kuuluisaan Mercado dos Lavradoresiin ja tietysti paljasti uuden huijauksen.

Tämän maanantaina 19. heinäkuuta YouTubessa jaettu raportti on peräisin erilaisista valituksista, joita ohikulkijat, jotka ohittivat ohitse ja huomasivat juonteen, tekivät. Se koostui markkinoilla tarjottujen – keinotekoisesti makeutettujen – näytteiden muuttamisesta saadakseen ostajat maksamaan kohtuuttomat hinnat. Monet putosivat huijaukseen, hämmästyneenä hedelmien vertaansa vailla olevasta makeudesta.

Giesel antoi itsensä viedä pois. Hän maisteli uskomattoman makeaa ja ruokahalua, täytti pussin ja maksoi yli 85 euroa. Ongelma? Kun hän maisteli hedelmiä, maulla ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, mitä hän oli maistanut näytteessä. Hedelmät olivat vertaansa vailla happamampia.

Järjestelmän todistamiseksi Giesel teki kaksi asiaa. Ensimmäinen: Varmista, että matkailijoille annetut näytteet on todella väärennetty ottamalla verensokeritesti. Tulos oli valaiseva ja osoitti, että hedelmillä ei olisi mahdollista saada tätä sokeritasoa luonnollisella tavalla.

Lopuksi hinta. Giesel lähti markkinoilta, meni yhteiseen ruokakauppaan muutaman metrin päässä markkinoilta ja osti samanlaisen hedelmäpussin, josta hän maksoi enintään 10 euroa.

Madeiran “Diário de Notícias” -lehden mukaan kyseessä on huijaus, jonka taloudellisesta toiminnasta vastaava yksikkö, joka on vastuussa tällaisesta tarkastuksesta, tunnetaan jo hyvin. Hän jopa myöntää, että hän on jo saanut “useita valituksia, jotka liittyvät alueen markkinoiden ja messujen käytäntöön sokerin leikkaamisesta ja lisäämisestä kunnallisilla markkinoilla olevilla hedelmillä kulutettaviin hedelmiin”, lainaa ” Diário de Notícias ”.

lisää hyödyllisiä vihjeitä