August 1, 2021

Thierry Burkhard, legioonalainen armeijoiden kärjessä

Ranskan armeijat hankkivat 22. heinäkuuta uuden asevoimien esikunnan päällikön, ja kenraali Thierry Burkhardin (56) on virallisesti otettava tehtävänsä korvatakseen kenraali François Lecointren. , virassa vuodesta 2017. Kauan odotettu luovutus puolustuspiireissä, kun presidentin kampanja on tulossa ja maailmanlaajuinen strateginen kilpailu kiristyy edelleen kaikilla alueilla.

Jos kenraali Lecointren nimittäminen olisi ollut suurelta osin ratkaisu olosuhteisiin – hän oli joutunut ajautumaan armeijan päällikölle edeltäjänsä kenraalin Pierre de Villiersin erottua -, luovutus Thierry Burkhardin kanssa näyttää tällä kertaa seurausta huolellisesti kypsynyt valinta. Yhtä laajan yhteisymmärryksen hedelmä sotilaallisessa instituutiossa kuin Elysianin valitsema persoonallisuus, jolla on paperilla kaikki, mikä sopii esteettä Macronian poliittiseen ohjelmistoon.

Sotilaallisen meritokratian puhdas tuote

Silloin armeijan esikuntapäällikkö on puhdas sotilaallisen meritokratian tuote. Alunperin Dellestä, 5000 asukkaan kylästä Territoire de Belfortissa, ja suhteellisen vaatimattomasta taustasta – hänen isänsä oli erityisesti opettaja ammatillisessa lukiossa -, Thierry Burkhard kuitenkin jatkoi kuninkaallista tietä saavuttaakseen korkeimmat asemat. . Aloittaen tärkeimmistä yhdyskäytävistään: Saint-Cyr, Cadets of Free France -kampanja (1985-1988).

Thierry Burkhard valitsi sitten jalkaväen, ja legioonassa hän vietti suuren osan operatiivisesta urastaan. Erityisesti arvostetussa “2e REP ”kohdassa 2e ulkomainen laskuvarjojoukko, joka sijaitsee Calvissa Korsikalla. Hän oli erityisesti laskuvarjo-komento-osaston johtaja. Ja se on kahden kanssae REP, että se on ennustettu Guyanassa, entisessä Jugoslaviassa, Tšadissa tai Gabonissa. Tämän rykmentin kanssa hän osallistui myös aavikkomyrskyoperaatioon vuonna 1991 Irakin Persianlahden ensimmäisen sodan aikana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kenraali Lecointren mukaan “maailmanjärjestys heikkenee jatkuvasti”

Protestanttisesta kulttuurista Thierry Burkard on epäilemättä vahvistavien lähteiden perusteella armeijoiden ensimmäinen henkilöstöpäällikkö, joka ei kuulu katoliseen tunnustukseen laitoksessa, jossa usko ei ole marginaalinen aihe. Kenraalilla on kuitenkin tässä suhteessa, kuten hänen sosiaalisessa alkuperässään, ehdoton harkintavalta, kun otetaan huomioon, kuten monet armeijat, että sotilaalliset vaatteet ja arvot ovat ensisijaisia. Arvio tietystä joukosta keskustelukumppaneita kuvaa sitkeydestä, joka olisi päätynyt eroon.

Sinulla on 57,89% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

valitse sivusto