August 2, 2021

Venäjä paljastaa uuden Checkmate-hävittäjälentokoneen

Venäjä paljastaa uuden “Checkmate” Stealth Fighter Plane -koneen 0:44

Moskova (CNN) – Venäjän presidentti Vladimir Putin näki tiistaina esikatselun uudesta viidennen sukupolven yksimoottorisesta kevyestä hävittäjistä Moskovan ulkopuolella järjestetyssä näyttelyssä.

Venäläiset lentokonevalmistajat julkistivat Zhukovskissa sijaitsevan kansainvälisen ilmailu- ja avaruussalongin MAKS-2021 68-vuotiaalle johtajalle varhaishävittäjän “Checkmate” -nimisen prototyypin ennen virallista paljastustaan ​​myöhemmin päivällä. Rostec, valtion sotilasjätti, joka on vastuussa venäläisen teknologian viennistä.

Rostecin pomo Sergey Chemezov ja United Aircraft Corporationin (UAC) toimitusjohtaja Yury Slyusar esittivät hävittäjän Putinille Sukhoi-yhtiön näyttelysalissa.

Hävittäjän prototyyppi on ainutlaatuinen, eikä sitä ole kehitetty aiemmin Venäjällä valtion UAC: n esityksen mukaan.

UAC: n lehdistötiedotteen mukaan hävittäjä “yhdistää innovatiivisia ratkaisuja ja tekniikoita” ja sillä on “heikko näkyvyys ja korkea lentoteho”.

Yhtiön johtaja Slyusar mainitsi lentokoneen ominaisuuksia myös Venäjän valtion televisiossa kuvaillen lentokonetta “ainutlaatuisena” ja lisäsi, että niiden taistelusäde on 1500 kilometriä, suurin työntövoima-painosuhde. , lyhennetty lentoonlähtö ja lasku, yli seitsemän tonnia taistelukykyä, mikä on ehdoton ennätys tämän luokan lentokoneille. “

Sen ensimmäinen lento on odotettavissa vuonna 2023, Venäjän valtion tiedotusvälineet kertoivat vedoten esitykseen, joka näytettiin Venäjän presidentille.

UAC odottaa myös uuden yksimoottorisen hävittäjän toimitusten alkavan vuonna 2026.

Tuntia aiemmin Putin ylisti Venäjän ilmailuteollisuutta puheessa lentonäyttelyn avajaisissa.

“Se, mitä näemme tänään Žukovskilla, osoittaa selvästi, että Venäjän ilmailulla on suuri kehitysmahdollisuus, ja ilmailuteollisuutemme jatkaa uusien kilpailukykyisten lentokoneiden luomista”, hän sanoi.

Moskovan Primakovin maailmantalouden ja kansainvälisten suhteiden instituutin (IMEMO RAS) kansainvälisen turvallisuuden keskuksen tutkija Dmitry Stefanovich kertoi CNN: lle, että Sukhoi-hävittäjä keskittyy todennäköisesti vientiin ja sotilastekniseen yhteistyöhön muiden kanssa. maat.

“Tämä on vallankumouksellinen tarjonta markkinoilla”, Stefanovich sanoi. – Venäjä on jo kauan testannut yksimoottorisia hävittäjiä. Pitkästä aikaa ei ole ollut uusia venäläisiä kevyitä taistelulentokoneita. Eikä viides sukupolvi sinänsä. “

Maat kuten Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Argentiina, Vietnam ja Intia voivat olla ensimmäiset jonossa allekirjoittamaan sopimuksia Venäjän kanssa uudesta koneesta Stefanovichin mukaan.

Maanantaina Venäjän puolustusministeriö ilmoitti testanneensa Tsirkonin hyperäänisen ohjuksensa amiraali Grigorovichin fregatista Valkoisella merellä, osumalla yli 200 mailin päässä olevaan Barentsinmeren maikohteeseen.

“Tämä ei ole sattumaa”, Stefanovich sanoi. “Venäjä osoittaa käytännössä, että se on edelleen erittäin vakava voima kehittyneiden ohjusjärjestelmien kehittämisessä ja tuotannossa.”

Katso tätä sivustoa