August 2, 2021

Viime hetken | Ennakoiva pidätys insinöörille, jonka epäillään aiheuttaneen tuhoisia tulipaloja alueella

Oikeuslaitoksen poliisi pidätti eilen miehen, jota syytettiin Sertãn tulipaloiden aiheuttamisesta tänä sunnuntaina sekä Maçãon kunnan vuonna 2017 tuhoaneesta suuresta tulipalosta. yli kolme tuntia kuulusteluissa ja lopulta hänet vietiin vankilaan kyseisessä kaupungissa.

Nelson Afonso, 38, on sähköinsinööri ja asuu Mosteiro de S. Tiagossa Várzea de Cavaleirosin seurakunnassa Sertãssa. Hän on ainoa lapsi ja hänen isänsä on kuollut muutama vuosi sitten traktorionnettomuudessa. Kuulustelun lopussa tuomari ja hänen mukana olleet poliisit antoivat äitinsä ja setänsä hyvästellä häntä halauksella.

Vastaaja Nelson Afonso lähti Castelo Brancon tuomioistuimesta. Kuva: mediotejo.net

Sitten hän seurasi kiireisessä tahdissa lakimiehensä Luís Piresin, Castelo Brancosta, kanssa turvallisuusjoukkojen autoon, joka ottaisi hänet pidätetyksi, yrittäen paeta Castelo Brancon oikeustalon ulkopuolelle keskittyneiltä kansallisilta televisiokameroilta. Sinne kokoontuneista ihmisistä vain yksi huusi: “Sytyttäjä! Sytyttävä! “

Lakimies Luís Pires sanoi alussa, että hän taistelee “toimenpiteestä, joka ei riistä hänen vapautta, tietäen, että on olemassa riski”, ja takasi, että syytetty antaa lausuntoja.

Lopussa hän sanoi, ettei hän voinut kommentoida päätöstä tai oikeustapausta. Se paljasti vain, että “vastaaja esitti version tosiseikoista. Nyt prosessi jatkaa etenemistään ja oikeudenmukaisuus toteutuu varmasti ”.

Hänen mielestään ennaltaehkäisevän pidätyksen soveltamisessa vallitsi “ennen kaikkea tämän aiheuttama sosiaalinen hälytys”, mutta myös “rikollisen toiminnan jatkumisen vaara”, ja huomautti, että “tuomareita painostetaan soveltamaan ennaltaehkäisevää pidätystä tämän tyyppisissä rikoksissa ”.


Asianajaja Luís Pires puolustaa vastaajaa. Kuva: mediotejo.net

Oikeuslaitoksen poliisi pidätti tämän miehen maanantaina 19. heinäkuuta kolmen vuoden tutkinnan jälkeen, jolloin hänet syytettiin 16 suuresta tulipalosta Sertãssa, Oleiroksessa, Proença-a-Novassa ja Maçãossa.

Maçãossa vuonna 2017 tuhonnut suuri tulipalo kulti 33 tuhatta hehtaaria – se oli maakunta, jolla oli maan suurin palanut alue, kauheana vuonna, joka on kaikkien muistissa Pedrógão Grandessa tapahtuneiden kuolemien vuoksi.

Yksi oikeuslaitoksen poliisin tutkimista sytyttimistä. Laajuus: Legal

Oikeuslaitoksen poliisin Fernando Ramosin mukaan epäilty käytti ajastinta, joka oli ohjelmoitu tietylle tunnille tai päivälle (hänellä oli kyky ohjelmoida jopa 11 päivän poissaoloon), ja piirin sulkeminen sai valon hehkun hehkumaan , joka paljasti ja antoi mahdollisuuden sytyttää lähellä olevat palavat aineet.

Tällainen laite mahdollisti sen, että kirjoittaja voisi “olla töissä tai sosiaalisella tasolla eikä hänellä ole mitään tekemistä tulipalon alkamisajankohdan kanssa”, korosti PJ: n varakansallinen johtaja Carlos Farinha ja viittasi siihen, että tulipalot oli usein ohjelmoitu samaan aikaan sosiaalisempien tapahtumien kanssa, joilla on suurempi vaikutus – esimerkiksi vuonna 2020 tapahtunut tulipalo, joka tapahtui samaan aikaan kuin Festa do Maranho, Sertã.

Nelson Afonso odottaa oikeudenkäyntiä ennaltaehkäisevässä pidätyksessä. Laajuus: mediotejo.net

LIITTYVÄT UUTISET

Rikos | Sertãssa pidätettiin tuhopoltosta ja häntä epäillään myös Maçãoa vuonna 2017 tuhoisassa tulipalossa

Hän sai journalismin “pienen virheen”, kun hän aloitti 1980-luvun alussa säveltäjänä Tomarin painokoneessa. Hahmoittain, manuaalisesti tai vanhassa Linotype-muodossa, hän riviisi sanoja, jotka antoivat ruumiin sanomalehdille ja kirjoille. Siitä lähtien ja useissa projekteissa hän on aina ollut yhteydessä journalismiin, intohimoon, joka kulkee hänen suonissaan.

.

verkkosivusto