July 28, 2021

4 viikon trendi: sää 22. elokuuta asti

Kautta Regis CREPET, meteorologi

Joka torstai 4 viikon sääennuste päivitetään. Jälkimmäinen, joka kattaa loppukesän kesälomasta, esittää todennäköisimmän sääskenaarion seuraaville neljälle viikolle 22. elokuuta asti.

Vaikka kesän alkua leimasi hyvin kapriisit sääolosuhteet, joissa usein satoi ja ukkosmyrskyjä liittyi useiden “kylmien tippojen” kulkemiseen, kaunis kesäsää on vihdoin onnistunut asettumaan muutamaksi päiväksi tällä viikolla. Kuten pitkään ilmoitettiin, tämä kaunis aurinkoisen ja kuuman säänjakso ei lupa kestämään, koska epävakaampi sää on nousemassa heinäkuun loppuun ja elokuun alkuun.

Viikko 26. heinäkuuta – 1. elokuuta : raivausten, sadekuurojen ja ukkosmyrskyjen välillä

Siksi se on epävakaamman sään paluu usein muuttuvalla taivaalla, vuorotellen selkeyttymisjaksojen ja pilvisten kulkujen välillä, joskus mukana on suihkua, jopa ukkosta. Huomaa, että Välimeren rannikko näyttää kerran uhkaavan nämä myrskyisät suihkut. Lämpötilat nousevat alaspäin pysyessään melko lähellä kausiluonteisia normeja.

Viikko 2. – 8. elokuuta : sateinen-myrskyinen käytävä

Jatkuva sää on melko häiriintynyt ja epävakaa sateiden tai ukkosmyrskyjen myötä monilla alueilla. Joskus kehittyy muutama kuiva ja selkeää loitsuaika, mutta ne eivät koskaan ole kestäviä. Lämpötilojen sanotaan olevan melko vaihtelevia, mutta usein hieman alle kausiluonteisten normien.

Viikko 9.-15.8 : edelleen epävakaa pohjoisessa, parempi etelässä

Sää pysyisi epävakaalla pohjoisella puoliskolla, ja suihkut ja lämpötilat olivat edelleen liian kohtuulliset kaudelle. Etelässä korkea paine voi jälleen paisua ja tuoda miellyttävämpää säätä kauniilla aurinkoisilla kausilla.

Viikko 16.-22.8 : ajan parantaminen voittaa pohjoisen puoliskon

Korkea paine voi vallita koko maata runsaalla auringonpaisteella ja jyrkästi nousevilla lämpötiloilla, jotka ylittävät vuodenaikojen normit.

Tiivistettynä, Tämän kesän odotetaan olevan epätyypillinen lyhyiden, hyvien sääolosuhteiden ja usein epävakaiden sääolosuhteiden, joissa esiintyy suihkuja ja ukkosta. Ei pitkäkestoista lämpöä, toisin kuin viime kesät.

Heinäkuun ensimmäisen puoliskon jälkeen, kun alijäämä on hieman yli 1 ° C, tämän heinäkuun pitäisi päättyä normaalille alueelle tai lievällä ylijäämällä ottaen huomioon tämän viikon voimakkaan lämpötilan nousun. Mitä tulee sateeseen, voimme jo sanoa, että se kastuu paljon odotettua enemmän. Alun perin otetaan huomioon kuukauden alun rankat sateet monilla alueilla ja tulevat uudet sateet. Kaakkoisosaa uhkaa kuitenkin jatkuva kuivuus ja merkittävä tulipaloriski.

Lue myös

Kesän alkupuolen säätasapaino: ennätyssateet, voimakkaat ukkosmyrskyt, vaihtelevat lämpötilat

Kausittainen ennuste loppukesästä ja alkusyksystä

sivustolinkki