August 2, 2021

Algarve ylläpitää 14 kuntaa suurella tai erittäin suurella riskillä, mutta on uutisia

Algarvessa on 14 suurta tai erittäin suurta riskiä olevaa kuntaa, jotka ovat tiukempien sääntöjen alaisia, mutta viime viikolta on uutisia: Alcoutim saapuu, Monchique lähtee ja kaikki muut ovat yhdessä korkeimman riskin erässä, kun loppuu ilmoittaa ministeri Mariana Vieira da Silvan.

Uutta on myös Aljezurin merkitseminen hälytyskunnissa olevaan kuntaluetteloon, toisin sanoen johon on olemassa rajoituksia, jos tilanne ei parane.

Algarven alueellisen terveyshallinnon keräämien Covid-19: n ilmaantuvuutta koskevien päivittäisten tietojen mukaan Aljezurilla oli 20 päivänä 20 tapausta 268 tapausta / 100 tuhatta asukasta, mikä ylitti pienitiheyksisten kuntien 240 rajan. Mutta koska se tapahtuu vasta ensimmäisellä viikolla, se oli vain valppaana.

Juuri näiden ARS Algarven tietojen perusteella Monchiquen pormestari oli viime viikolla protestoinut hänen neuvostonsa sisällyttämisestä rajoitusten piiriin kuuluviin, korostaen, että tämä kunta ei koskaan ollut yli 240 tapausta 100 000 asukasta kohti, este josta sitä pidettäisiin suurena riskinä. Ja vaikka niin olisi tapahtunut, se olisi ensimmäinen viikko, joten korkeintaan se olisi pitänyt sijoittaa valppaiden neuvostojen luetteloon.

Pormestari oli jopa pitänyt tätä matalatiheyksisen neuvostonsa sisällyttämistä “räikeänä virheenä” ja vaati sen poistamista … mutta se tapahtui vasta nyt, kun Monchiquen esiintyvyysaste on 181/100 000 asukasta.

Neuvostojen (monet) merkinnät ja poistumiset korkean ja erittäin korkean riskin luettelosta olivat ainoa tämän päivän ministerineuvoston uutuus epäluottamuksen suhteen, sillä kuten valtion- ja puheenjohtajaministeri korosti, tällä viikolla ei ollut muutokset sääntöihin.

“Hallituksen päätökset tulevista säännöistä tehdään tiistain kokouksen jälkeen Infarmedin kanssa, eikä sitä ole mitään järkeä ennakoida”, sanoi Mariana Vieira da Silva.

– Koska rokotustodistus oli saatavilla, olemme käyttäneet sitä erilaisissa toiminnoissa. Odotetaan evoluutiota. Hallitus on aina sanonut, että kun suuri osa väestöstä rokotetaan kahdella annoksella, politiikka muuttuu. Olemme lähestymässä sitä hetkeä », hän lisäsi.

Siten velvoite esittää rokotustodistus tai negatiivinen testi Covid-19: lle syömään ravintolassa viikonloppuisin, samoin kuin pakollinen ulkonaliikkumiskielto kello 23.00. Tämä sääntö pätee 14 riskineuvostoon.

Suuririskisissä kunnissa etätyö on pakollista aina, kun aktiviteetit sallivat, ja ravintolat, kahvilat ja konditoriat voivat toimia klo 22.30 asti (sisällä, enintään 6 hengelle, ja terassilla, 10).

Kulttuurinäytökset ovat avoinna klo 22.30 asti ja kaikki kaupat voivat olla avoinna klo 21.00 asti. Häät ja kasteet saavat antaa 50% kapasiteetista.

Erittäin riskialttiissa kunnissa sen lisäksi, että etätyö on pakollista, ravintoloissa, kahviloissa ja konditorioissa voi olla vain kuusi henkilöä terassilla ja neljä sisällä.

Supermarketit ja vähittäiskaupat ovat avoinna viikonloppuna klo 21 asti ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 19 asti.

Muiden kuin elintarvikealan myymälöiden osalta ne voivat avata viikon aikana klo 21.00 asti ja lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 15.30 asti.

Kuntien esiintyvyydestä 21. heinäkuuta alkaen saatujen tietojen perusteella tehtiin muutoksia kuntien puhdistamiseen jokaisessa puhdistamisvaiheessa:

– Kuten korkean riskin toimenpiteet hakea Águedan, Alcobaçan, Alcoutim, Amarante, Anadia, Arruda dos Vinhos, Avis, Barcelos, Bombarral, Braga, Cadaval, Caldas da Rainha, Cantanhede, Cartaxo, Castelo de Paiva, Castro Marim, Chaves, Coimbra, Constance, Elvas, Estarreja, Fafe, Felgueiras, Figueira da Foz, Guarda, Guimarães, Leiria, Marco de Canaveses, Marinha Grande, Mogadouro, Montemor-o-Novo, Montemor-o-Velho, Murtosa, Óbidos, Ourém, Ovar, Paços de Ferreira, Paredes de Coura, Penafiel, Porto de Mós, Rio Maior, Salvaterra de Magos, Santa Maria da Feira, Santarém, Santiago do Cacém, São João da Madeira, Serpa, Torres Vedras, Trofa, Valpaços, Viana do Castelo, Vila do Conde, Vila Real, Vila Viçosa ja Vizela.

– Kuten erittäin korkean riskin toimenpiteet hakea Albergaria-a-Velhan kuntia, Albufeira, Alcochete, Alenquer, Aljustrel, Almada, Amadora, Arraiolos, Aveiro, Azambuja, Barreiro, Batalha, Benavente, Cascais, Espinho, Faro, Gondomar, Ílhavo, Laguuni, Lagos, Lisboa, Loulé, Loures, Lourinhã, Lousada, Mafra, Maia, Matosinhos, Mira, Moita, Montijo, Nazaré, Odivelas, Oeiras, Olhão, Oliveira do Bairro, Palmela, Paredes, Pedrógão Grande, Peniche, Portimão, Porto, Póvoa de Varzim, Santo Tirso, São Brás de Alportel, Seixal, Sesimbra, Setúbal, Silves, Sines, Sintra, Sobral de Monte Agraço, Tavira, Avoin, Valongo, Vila do Bispo, Vila Franca de Xira, Vila Nova de Famalicão, Vila Nova de Gaia, Vila Real de Santo António ja Viseu.

tule hälytykseen – kuntien kunnat Aljezur, Almeirim, Almodôvar, Amares, Beja, Bragança, Celorico de Basto, Cinfães, Kuuba, Entroncamento, Esposende, Évora, Freixo de Espada à Cinta, Mealhada, Miranda do Douro, Mirandela, Montalegre, Moura, Odemira, Oliveira de , Ponte de Lima, Póvoa de Lanhoso, Resende, São João da Pesqueira, Tomar, Torres Novas, Vale de Cambra, Vila Pouca de Aguiar.

siirry tähän sivustoon