July 28, 2021

avajaistilaisuudesta vastaava henkilö potkut

Uusi alku Tokion olympialaisten järjestäjien keskuudessa. Avajaistilaisuudesta vastaava henkilö erotettiin virastaan ​​yli kaksikymmentä vuotta sitten tapahtuneen juutalaisen holokaustin takia, tapahtumasta vastaavat ilmoittivat torstaina 22. heinäkuuta.

“Opimme sen aikaisemman taiteellisen esityksen aikana”, Kentaro Kobayashi “Oli käyttänyt pilkkaa kieltä traagisesta historiallisesta tosiasiasta”Järjestelykomitean presidentti Seiko Hashimoto kertoi toimittajille. ” Järjestäjätoimikunta on päättänyt poistaa Kobayashin virastaan. “

Hänen syrjäyttämisen seuraukset perjantai-illan avajaisseremoniaan olivat edelleen epävarmat. “Ajattelemme edelleen, miten voimme varmistaa seremonia huomenna”, uskoi Mminä Hashimoto täsmentäen haluavansa tehdä johtopäätöksiä “Niin nopeasti kuin mahdollista”.

Kuvaettu vuonna 1998

Komedia-luonnoksessa, joka esitettiin videolla vuonna 1998, herra Kobayashi ja toinen koomikko esiintyivät kuuluisana japanilaisen lasten televisio-ohjelman isäntänä. Teeskentellen kuvittelevansa DIY-toimintaa, jossa olisi kysymys pienten paperinukkien luomisesta ja asentamisesta, herra Kobayashi oli kertonut kumppanilleen: “Viimeisen kerran sanoit pelataan holokaustia»aiheuttaen yleisön naurua. Sitten duo vitsaili kuvittelemalla näyttelyn tuottajan vihaa tämän viittauksen vuoksi holokaustiin.

Mikä luonnos, “Se, että olin kirjoittanut, sisälsi äärimmäisen sopimattomia rivejä”, anteeksi lausunnossaan Kobayashi, Japanin viihdemaailman persoonallisuus. “Se palaa aikaan, jolloin en voinut saada ihmisiä nauramaan haluamallani tavalla, ja luulen, että yritin saada ihmisten huomion ajattelemattomalla tavalla. “

Simon-Wiesenthalin keskus antisemitismin ja rasismin torjumiseksi tuomitsi keskiviikkona lausunnossaan herra Kobayashin aiemmat huomautukset, joissa tuomittiin hänen “Haitalliset ja antisemitistiset vitsit”. “Kenelläkään ei ole luovuutta, on oikeutta pilkata kansanmurhan uhreja [commis par les] natsit », kirjoitti organisaatio arvioimalla sitä “Tämän henkilön yhdistäminen Tokion peleihin loukkaa kuuden miljoonan juutalaisen muistoa ja pilkkaa julmasti paralympialaisia”. Muissa kappaleissa herra Kobayashi vitsaili myös vammaisista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tokion olympialaiset testasivat Covid-19: tä viisi päivää ennen avajaisseremoniaa

Sarjaiset eroamiset

Tämä irtisanominen tapahtuu vain muutama päivä sen jälkeen, kun Keigo Oyamada, säveltäjä yhdestä avajaisseremonian musiikkiteemasta, on lähtenyt. Japanilainen taiteilija, joka tunnetaan salanimellä Cornelius, oli kiinnitetty vanhoihin haastatteluihin, joita hän antoi 1990-luvulla. Niissä hän kertoi kevyesti kuinka vainoi vammaisia ​​luokkatovereita nuoruudessaan.

Lue myös Tokion 2021 olympialaiset: kiinni menneisyyteen, yksi avajaisseremonian säveltäjistä eroaa

Maaliskuussa myös toinen pelien avajais- ja päätösjuhlien taiteellinen johtaja Hiroshi Sasaki oli eronnut, koska hän oli ehdottanut sisäisesti pukeutua sikaksi japanilaiseksi näyttelijäksi ja oletettujen käyrien sosiaalisten verkostojen tähdeksi Naomi Watanabe. Helmikuussa olympialaisten presidentti ja Japanin entinen pääministeri Yoshiro Mori joutuivat eroamaan seksististen huomautusten johdosta, mikä herätti maailmanlaajuista vastahakoisuutta.

Nämä kasaantuvat skandaalit ovat entisestään pilanneet Tokion olympialaisten kuvaa, joka on jo epäsuosittu suurella osalla Japanin väestöä, joka pelkää tapahtuman pahentavan maan terveyskriisiä.

Pandemian edessä olevien rajoitusten ja melkein kaikkien olympiakisojen päätettyjen suljettujen ovien takia tuskin 950 VIP-katsojaa odotetaan osallistuvan perjantaiseen avajaisiin Tokion uudella olympiastadionilla.

Lue myös Seksistisistä huomautuksista kritisoitu Yoshiro Mori päätyy jättämään Tokion olympialaisten järjestelykomitean puheenjohtajuuden

Maailma AFP: n kanssa

seuraava sivu