July 28, 2021

“Bares for Rares in Castle”: Ehdokas muuttaa kirpputori-löydöstä omaisuuden

Se kannatti. ”Bares for Rares” -linnan versiossa ehdokas tuo löydön kirpputoreilta Horst Lichterille. Tuolloin Sabine Riemer maksoi vain viisi euroa ilmeisesti vanhasta juomasäiliöstä. Keskiviikkoiltana hän sai selville, että hinta oli selvästi alle todellisen arvon. Hyvin pitkälle.

Kritiikki

/ Christian Vock

“Mikä tuo on, potti?” ”Bares for Rares” -jälleenmyyjä Walter “Waldi” Lehnertz pitää tervetulleena harvinaisuutta, jonka hänen kollegansa Wolfgang Pauritsch on juuri paljastanut yhdellä tavallisista iskulauseistaan. “A Kovsh”, kertoo jälleenmyyjä Fabian Kahl, ja kun Wolfgang Pauritsch arvioi teoksen alustavasti, ”Bares for Rares” -jälleenmyyjille koituu, että heidän edessään on jotain aivan erityistä.

Se, että “potti” pääsi jopa ZDF-jälleenmyyjille, johtuu Sabine Riemeristä ja myös hieman sattumalta, kuten aiemmin kertoi Horst Lichter, joka tällä kertaa vastaanottaa vieraat Johannisbergin linnassa Rheingaussa: “Olemme kirpputoreiden kävijöitä , mieheni ja minä. Olen jo lopettanut ja luulen: Kävele taas käytävää pitkin ja sitten nainen purki pakkauksen ja sitten tämä kulho tuli esiin. Sitten kysyin häneltä, mitä hän haluaisi. “

Ilmeisesti nainen oli vaatimaton kirpputoreilla, mutta luultavasti vain ei tiennyt, mitä hän tarjosi myyntiin. Joka tapauksessa Sabine Riemer maksoi siitä naurettavan hinnan: viisi euroa. Kuinka naurettavia nämä viisi euroa todella olivat, käy selväksi vasta, kun asiantuntija Heide Rezepa-Zabel tutkii kirpputorituotetta ”Bares für Rares” -yrityksessä.

“Löydät tällaisen teoksen Moskovan Kremlistä tai Eremitaašista”

“Se on hopeaa”, selittää Rezepa-Zabel ja lisää, “ja kuten näette, kappaleen sisäpuoli on kullattu”. Pelkästään aineellisen arvon tulisi siis ylittää selvästi viisi euroa, mutta asiantuntijan tulisi antaa vielä enemmän tempausta. Koska se, mitä hän pitää käsissään, on oikeastaan ​​perinteinen venäläinen juomakauha, niin sanottu Kovsh tai Kowsch. Mutta tässä tapauksessa ei vain kukaan: “Tämä on keisarillisen tuomioistuimen kunnialahja”, Rezepa-Zabel selittää.

Joten astiaa ei käytetty juomiseen, se annettiin palkinnoksi. Sabine Riemerin Kovshin tapauksessa tämä palkinto ei kuitenkaan tullut keneltä tahansa, kuten Rezepa-Zabel selittää: “Katharina Suuri oli antanut tämän teoksen”. Mutta se ei ole kaikki. Rezepa-Zabel toteaa, että kyseessä on “erittäin taiteellinen teos”, jonka leimaavat muut laatua arvioineet viranomaiset.

Ja ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, on myös suuri Katharina vihkiytynyt Don-kasakoiden kapteenille ulkopuolelta. “Löydät tällaisen teoksen Moskovan Kremlistä tai Eremitaašista”, sanoo Rezepa-Zabel vuoden 1763 harvinaisuuden lopussa, jonka kunnon hän kuvailee “täydelliseksi”. Joten sinun pitäisi pystyä saamaan yli viisi euroa jälleenmyyjiltä.

“Bares for Rares”: Venäjän Kovshin ”historiallinen hinta”

Ilmeisesti Sabine Riemer on jo ajatellut sitä, koska kun Horst Lichter tulee esiin pakollisen kysymyksen, jonka hän kuvittelee jälleenmyyntiarvoksi, 61-vuotias vastasi luottavaisesti: “Ajattelin näin: 15 000 euroa.” Rezepa-Zabelilla on myös jotain sanottavaa tästä: “Kun otetaan huomioon todella mielenkiintoinen vuosi 1763, erittäin upea sisustus, minun on nimettävä paljon korkeampi markkinahinta. Se on 40 000 – 60 000 euroa. “

Tietysti tämä varmistaa aluksi, että Sabine Riemerin posket ovat paksut, varsinkin kun asiantuntija Rezepa-Zabel lisää: “Tämä on ehdottomasti varovainen hinta.” Kun tämä hintalappu on hihassaan ja jälleenmyyjäkortti kädessä, Riemer menee nyt jälleenmyyjien luokse katsomaan, ovatko he halukkaita maksamaan tällaista hintaa.

Mutta se ei aluksi näytä siltä ja se tuo meidät takaisin Walter “Waldi” Lehnertzin ja hänen “potin” sanontaansa. Kun kappaleen keskeiset tiedot on selvitetty, jälleenmyyjä Daniel Meyerillä on ennakko-ajatus: “Ehkä meidän on tarjottava historiallinen hinta tänään.” Siitä huolimatta Meyer aloittaa varovaisesti: “5000 euroa minulle.”

“Bares for Rares”: Kun käynti kirpputoreilla on todella sen arvoista


Horst Lichter toivotti myös julkkisvieraan tervetulleeksi XXL-ohjelmaan.

© ZDF / Sascha Baumann

Tietenkin tämä on lähtötason hinta, joka nousee nopeasti ja korkeammaksi, mutta se nousee vasta, kun Riemer mainitsee asiantuntija-arvion. Daniel Meyer tarjoaa lopulta 29 000 euroa ja toivoo, että Sabine Riemer lyö. Taloudenhoitaja sinetöi sopimuksen “Kyllä, teemme sen sitten”. Riemerin tulisi ensin tehdä viiden euron muuttaminen 29 000 euroksi.

Juuri tätä ehdokkaat kokeilivat keskiviikkoiltana, mutta kukaan ei ole tullut lähelle tällaisia ​​hintakorkeuksia. Esimerkiksi posliinikotka, kullatut matkaruokasetti, pienoiskoossa oleva poliisiauto tai ompelukotelo vaihtoivat kättä. Julkkikset kokeilivat myös käsiään Horst Lichterissä. Jörg Pilawa myi myös vanhan perhekartan huomattavasti odotettua enemmän rahaa, mutta sai Sabine Riemeriltä vain murto-osan summasta, 6 680 euroa.

Mutta toisin kuin useimmat ”Bares for Rares” -ehdokkaat, Jörg Pilawa haluaa lahjoittaa summan hyvään tarkoitukseen. Nämä ovat kuitenkin juuri tarinoita, joiden avulla ”Bares für Rares” on kehittynyt yhdeksi menestyksekkäimmistä iltapäiväesityksistä Saksan televisiossa viimeisten kahdeksan vuoden aikana. Unelmansa tulla miljonääriksi paitsi astianpesukoneena myös kirpputoreilla vierailevana.

Bares harvinaisille, XXL, Horst Lichter, ZDF, romu, antiikki, Jörg Pilawa

“Sanoisin, että se oli kaikkien aikojen parhaiten sijoitetut viisi euroa”, iloitsi “Bares für Rares” -esittäjä Horst Lichter. Koska XXL-painoksessa Schloss Johannisbergissä Rheingaussa on Katariinan Suuren kunnialahja, joka myytiin edullisesti kirpputoreilla.

.

Hyppää tänne