August 1, 2021

Emmanuel Macron kutsuu koolle “poikkeuksellisen” puolustusneuvoston

Presidentti Emmanuel Macronin on määrä kokoontua torstaina 22. heinäkuuta aamulla puolustusneuvosto “Poikkeuksellisen omistettu Pegasus-tapaukselle ja kyberturvallisuudelle”, ilmoitti hallituksen tiedottaja Gabriel Attal.

“Tasavallan presidentti seuraa tätä asiakirjaa mahdollisimman tarkasti ja suhtautuu asiaan erittäin vakavasti”hän korosti France Interiä ja muistutti, että Ranska jatkoi tutkimuksiaan Pegasus-ohjelmistoa koskevien paljastusten johdosta. Maailma, johtamana Kielletyt tarinat.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Project Pegasus”: Emmanuel Macronin matkapuhelin Marokon etsimessä

Marokko kiistää

Marokon tiedustelupalvelut ilmoittivat käyttäneensä israelilaisia ​​vakoiluohjelmia hakkeroimaan tai yrittämään hakkeroida ranskalaisten poliitikkojen ja toimittajien puhelimia. Yksi Emmanuel Macronin numeroista kuului Pegasus-ohjelmiston mahdollisten kohteiden joukkoon.

Pääministeri Jean Castex sanoi keskiviikkona hallituksella “Tilasi kokonaisen sarjan tutkimuksia” valaisemaan Pegasuksen tapausta. Marokko, joka kieltää israelilaisen NSO-yrityksen ohjelmistojen käytön vakoilutarkoituksiin, on luvannut omalta osaltaan tutkia “Perusteettomat syytökset”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Project Pegasus”: Ranskan poliitikkojen suuttumus ja huolet

Le Monde AFP: n ja Reutersin kanssaVoit kokeilla tätä