July 23, 2021

Internetin häiriöt maailmanlaajuisesti: BILD vaikuttaa myös – Akamai on korjannut vikoja Elämä ja tieto

Noin klo 18 lukemattomat verkkosivustot olivat ympäri maailmaa! Pelkästään Saksassa BILD: n lisäksi sivustot, kuten Bunte, Stern, Steam tai DHL, olivat joko poissa käytöstä tai toimivat vain rajoitetusti. Noin 40 minuuttia ensimmäisten vikojen jälkeen ensimmäiset verkkosivustot, kuten bild.de, olivat jälleen käytettävissä.

Klo 18.30 ruotsalainen Pingdom -valvontafoorumi ilmoitti yli 30000 sivulta ympäri maailmaa. Mukaan lukien brittiläisen pankin HSBC, toimituspalvelu UPS ja amerikkalainen lentoyhtiö Delta Air Lines. Noin kello 19.00 oli vielä noin 22 000.

Yli 30000 verkkosivustoa maailmanlaajuisesti ei ollut käytettävissä klo 18.30

Kuva: Solarwind

Amerikkalainen palveluntarjoaja Akamai (325 000 palvelinta 135 maassa) ilmoitti, että sillä oli ongelmia verkkotunnusjärjestelmäänsä (DNS). Tämä järjestelmä on kuin verkkosivujen puhelinluettelo, jonka kautta selain etsii oikean IP-osoitteen surffatessaan verkossa muodostaakseen yhteyden verkkosivustoon. Jos tämä puhelinluettelo epäonnistuu, yhteys ei myöskään toimi.

Akamai on korjannut vikoja

Akamai on sittemmin ilmoittanut, että ongelma on ratkaistu. Klo 18.47 postitetussa twiitissä yhtiö totesi: “Olemme toteuttaneet ratkaisun ongelmaan. Nykyisten havaintojemme perusteella palvelut ovat palanneet normaaliksi. Seuraamme edelleen varmistaaksemme, että virhe on korjattu kokonaan. “

Täältä löydät Twitter-sisältöä

Tarvitsemme suostumuksesi voidaksemme olla vuorovaikutuksessa Twitterin tai muiden sosiaalisten verkostojen sisällön kanssa tai näyttää niitä.

aktivoi sosiaaliset verkostot

Myös Yhtiön tilasivustolla DNS-palvelut todetaan toimivan uudelleen.

Sisään toinen twiitti Akamai selittää myös, että epäonnistuminen ei ollut verkkohyökkäys.

.

Täällä