August 3, 2021

Kuusi kansalaisjärjestöä käynnistää ryhmäkannan “fasies-tarkastuksia” vastaan

Ensimmäistä kertaa Ranskassa tehdään valtioneuvostossa “ryhmätoiminta”, jolla yritetään pakottaa viranomaiset lopettamaan “facies-tarkastukset”, todellinen poliisivoimille osoitetun kritiikin todellinen paise. . yleisesti ja erityisesti kansalliselle poliisille.

Kuusi kansalaisjärjestöä (Amnesty International, Open Justice Initiative Society, Human Rights Watch, Pazapas Belleville, Yhteisötalo solidaarisuuden kehittämiseksi ja Monitieteinen oikeudenmukaisuus syrjinnän vastainen tasa-arvoverkosto) ovat tämän menettelyn takana, joka otettiin käyttöön vuoden 2016 lailla nimeltä “XXI: n oikeuslaitoksen nykyaikaistamisestae vuosisata “, jonka tarkoituksena on pakottaa viranomaiset ” lopettaa “ Missä ”Lopeta” a “Rikkominen”, eli hallinnollisen laitteen toimintahäiriö. Tässä tapauksessa valvonnan jatkumisen katsotaan olevan syrjivää.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Facies-myrkkyjen myrkkyä vastaan ​​hallituksen on käytettävä oikeaa vastalääkettä”

Esitys, jonka on jättänyt Mr.se on Antoine Lyon-Caen, Slim Benachour ja Alexandra Denis kuuden yhdistyksen puolesta – 265 sivun kokonaisuus, joka sisältää oikeudellisia argumentteja, todistuksia, oikeuksien puolustajan kantoja tai tuomioistuimen päätöksiä – suosittelee myös järjestelmän perustamista. valvonnan jäljitettävyys tai kontrolloiduille henkilöille tarjottu mahdollisuus ilmoittaa alkuperänsä, jonka ainoa tarkoitus on tuottaa nimettömiä tietoja ja siten mahdollistaa ilmiön analysointi.

Vaihtoehtoisen poliisiliiton pääsihteerin Denis Jacobin mukaan poikkeama, joka voisi johtaa“Etninen tiedosto”. Minullee Lyon-Caen, “Tämä uusi työkalu tarjoaa päinvastoin tehokkaan keinon pakottaa valtio toimimaan”, vaikka “Laillinen polku tämän saavuttamiseksi on vielä tuntematon”, menettely on edelleen ennennäkemätön.

Ravista virallista keskustelua

Tämä toinen vaihe tulee nimellä Valtion käytettävissä oleva lakisääteinen neljän kuukauden määräaika keskustelujen aloittamiselle pyynnön esittäneiden yhdistysten kanssa, koska 27. tammikuuta saatu virallinen ilmoitus, on suurelta osin kulunut.

Suurin kiinnostus prosessiin, maan korkeimmassa hallinto-oikeudessa toteutetut toimet eivät vaadi kunkin uhrin tunnistamista – este tosiseikkojen irtisanomiselle – eivätkä enää kyseenalaista vain tiettyjen poliisien asenteita. tietyn kiistanalaisen operaation yhteydessä, mutta itse valtion organisaatio henkilöllisyystarkastuksissa. Se voi myös häiritä tähän mennessä perustettua virallista keskustelua: koska Ranskassa kiellettyjen, valvottujen henkilöiden alkuperää koskevia tilastoja ei ole, on mahdotonta todistaa minkäänlaista syrjintää.

Sinulla on 71,7% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

resurssi