August 4, 2021

Marokko hyökkää “Kielletyt tarinat” ja Amnesty International vastaan ​​kunnianloukkauksen vuoksi

Vapina ravisteli edelleen joitain osavaltioita torstaina 22. heinäkuuta seitsemäntoista toimittajan muodostaman yhteenliittymän Pegasus-ohjelmistoa koskevien paljastusten jälkeen. Maailma. Vakoiluohjelmien käytöstä syytetty Marokko päätti haastaa Amnesty Internationalin kunnianloukkauksen ja Kielletyt tarinat, kaksi yhdistystä, jotka ovat paljastaneet tämän israelilaisen yrityksen NSO Groupin suunnitteleman ohjelmiston asiakkaita Pariisin rikostuomioistuimessa.

Valtionpäämies Emmanuel Macron puolestaan ​​kokosi Pegasus-asiaan ja kyberturvallisuuteen omistetun poikkeuksellisen puolustusneuvoston. Israelin parlamentti on perustanut tutkintalautakunnan, kun taas Unkarissa Budapestin syyttäjänvirasto on aloittanut tutkinnan “Luottamuksellisten tietojen mahdollinen luvaton kerääminen”.

Lue myös “Pegasus-projekti”: NSO-konsernin ja Marokon kieltäytyessä ”Le Monde” säilyttää tietonsa
  • Marokko hyökkää ”Kiellettyihin tarinoihin” ja Amnesty Internationaliin

Marokon kuningaskunta ja sen Ranskassa toimiva suurlähettiläs Chakib Benmoussa syytettiin Pegasus-vakoojaohjelmiston käytöstä ja päättivät haastaa Amnesty Internationalin kunnianloukkauksen ja Kielletyt tarinat Pariisin rikostuomioistuimessa hänen asianajajansa, Olivier Baratelli ilmoitti torstaina. Ensimmäinen menettelytapaaminen on suunniteltu 8. lokakuuta, mutta oikeudenkäynnin ei odoteta tapahtuvan noin kahden vuoden ajan.

“Marokon valtio aikoo heti tarttua Ranskan oikeuslaitokseen, koska se haluaa kaiken valon heijastuvan näiden kahden organisaation vääriin väitteisiin, jotka esittävät elementtejä ilman pienintäkään konkreettista ja osoitettua todistetta”, syyttää M.e Baratelli, pahoittelee a “Kokeilu tiedotusvälineistä, perusteeton ja näkyvästi luotu tyhjästä horjuttamaan Marokon ja Ranskan välistä syvää diplomaattista suhdetta”. Sherifian valtakunta “Aikooko olla antamatta rankaisematta viime päivien aikana levitettyjä useita valheita ja valeuutisia”.

Rabat uhkasi keskiviikkona“Valitse oikeudellinen prosessi Marokossa ja kansainvälisesti kaikkia osapuolia vastaan, jotka ottavat vastaan ​​nämä harhaanjohtavat väitteet”. Samanaikaisesti Marokon syyttäjänvirasto ilmoitti keskiviikkona “Oikeudellisen tutkimuksen aloittaminen näistä vääristä väitteistä ja syytöksistä”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Pegasus-projekti”: Marokossa verkkovakoilu ulottuu kuningas Mohammed VI: n perheeseen ja seurueeseen
  • Emmanuel Macron kutsuu koolle “poikkeuksellisen” puolustusneuvoston

Ranskassa Emmanuel Macron kokoontui torstai-aamuna poikkeuksellisen puolustusneuvoston, joka omisti Pegasus-tapauksen ja kyberturvallisuuden. Tässä kokouksessa on “Sallittu pysähdyspaikka” tutkimuksista, jotka koskivat Emmanuel Macronin puhelinten läsnäoloa vakoiluohjelmien mahdollisten kohteiden joukossa, BFM-TV: ssä haastatellun hallituksen edustajan Gabriel Attalin mukaan.

“Useita turvallisuusprotokollia on mukautettu, etenkin tasavallan presidentin ympärillä. Lisäksi kansallinen tietojärjestelmien turvallisuusvirasto on alkanut tarjota teknistä tukea ihmisille, joille hyökkäys on saattanut kohdistaa ”, hän lisäsi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Project Pegasus”: Emmanuel Macronin matkapuhelin Marokon etsimessä

“Tasavallan presidentti seuraa tätä asiakirjaa mahdollisimman tarkasti ja suhtautuu asiaan erittäin vakavasti”, korosti aamulla herra Attal France Interista. Pegasusta koskevassa tutkimuksessa kävi ilmi, että joukko valtionpäämiehiä oli luettelossa, jonka Marokon valtion turvallisuuspalvelu valitsi potentiaaliselle hakkeroinnille. “Tämä on tapaus, joka on erittäin vakava, jos paljastettu on vahvistettu ja todistettu”hän toisti.

”Puhelimet [du président] vaihdetaan säännöllisesti. Suojaa on useita suojausasetuksia, joita muutetaan hyvin säännöllisesti. Suojauksia on tehty ”, vakuutti tiedottaja, kysyi mahdollisesta laiminlyönnistä valtion huipulla. Gabriel Attal vahvisti myös, että se oli välttämätöntä “Suojaa muita [personnes visées], julkinen ja taloudellinen sektori ” maan muistuttaessa, että a “100 miljoonaa euroa” oli käynnistetty vuosi sitten “Sairaaloidemme varustaminen ja paikallisyhteisöjen auttaminen” käsitellä kyberhyökkäyksiä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Pegasus-projekti”: Edouard Philippe, ministerit ja valitut virkamiehet kaikilta Marokon tiedustelulistan osapuolilta
  • Israel aloittaa parlamentaarisen tutkimuksen

Israelin parlamentti on perustanut komission tutkimaan väitteitä, joissa Pegasus-vakoojaohjelmaa on käytetty “Väärinkäyttö” eräät valtiot vakoilevat persoonallisuuksia, israelilainen varajäsen ilmoitti torstaina.

“Puolustus on nimittänyt komission, joka koostuu useista ryhmistä”Israelin parlamentin ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnan päällikkö Ram Ben-Barak kertoi sotaradiolle. “Tutkimuksen lopussa (…) arvioimme, onko meidän tehtävä korjauksia”lisäsi islamilaisen ulkomaisen tiedustelupalvelun Mossadin entinen varajohtaja.

Israelin kyberturvallisuusyrityksen NSO suunnittelema Pegasus-ohjelmisto on keskellä maailmanlaajuista vakoojaskandaalia, joka on saanut kansalaisjärjestöt Toimittajat ilman rajoja vaatimaan myynnin keskeyttämistä ja erityisesti Saksan liittokansleri Angela Merkel pyytämään lisää rajoituksia näiden järjestelmien myynnille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Project Pegasus”: NSO-ryhmä Israelin ”pehmeän voiman” ytimessä
  • Unkarissa oikeuslaitos käynnistää tutkimuksen useiden valitusten jälkeen

Useiden valitusten jälkeen Budapestin syyttäjänvirasto ilmoitti torstaina aloittavansa tutkinnan “Luottamuksellisten tietojen mahdollinen luvaton kerääminen”. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää tosiasiat ja selvittää, onko rikos ja jos on, mikä on tapahtunut, hän sanoi.

Tämä tapaus herättää paljon tunteita tässä Keski-Euroopan maassa, jota kansainväliset järjestöt syyttävät säännöllisesti oikeusvaltion heikentämisestä sen jälkeen, kun suverenistinen Viktor Orban palasi valtaan vuonna 2010. Liberaali oppositio, toimittajien edustajat ja lakimiehet ovat vaatineet riippumattomuutta tutkinta.

Hallitus puolestaan ​​tuomitsi edustajansa Zoltan Kovacsin välityksellä “Vasemmistomedian ryhmä” lausuminen “Perusteettomat väitteet”, “Muu lehdistö nielaisi”, WHO “Seuraa karjaa”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Rabatista Budapestiin paljastukset Pegasuksen käytöstä Euroopassa aiheuttavat iskuja
  • Angela Merkel kehottaa lisäämään vakoiluohjelmien myyntiä

Saksan liittokansleri Angela Merkel pyysi torstaina lisää rajoituksia Pegasus-tyyppisten vakoiluohjelmien myynnille. ” On tärkeää “ että tällainen ohjelmisto “Älä tule vääriin käsiin” ja “Meidän ei pitäisi myydä tätä ohjelmistoa maihin, joissa toiminnan seuranta [d’écoute] oikeudenmukaisuus ei ehkä ole taattu ”sanoi Mminä Merkel.

Myös YK: n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet vaati parempaa “Määräykset” valvontatekniikat ja niiden siirto, a ” kiireellisesti “ varmistaa heidän “Tiukka valvonta ja valtuutus”.

Kuuntele myös Pegasus: puhelinvakoiluja koskevan maailmanlaajuisen tutkimuksen ytimessä

Le Monde AFP: n ja Reutersin kanssa

selaa näitä kavereita