August 3, 2021

Meksiko mursi Gignacin ja Thauvinin Ranskan jalkapalloturnauksen avajaisissa

Liian naiivisti puolustuksetta, ilman vertailuarvoja tai yhteistä kokemusta, Ranskan olympialaisten jalkapallojoukkue voitti torstaina 22. heinäkuuta Tokiossa turnauksen avajaisissa erittäin selvästi ja loogisesti Meksikon (4-1).

Koe ottelu uudelleen: debyyttinsä jalkapalloturnauksessa Ranska putoaa voimakkaasti Meksikoa vastaan

Tämä ryhmä, joka oli rakennettu tuskasta ammattilaisseurojen vastustuksesta päästäkseen pelaajansa menemään näihin olympialaisiin, jotka järjestettiin heidän valmistellessaan tulevalle kaudelle, ei ollut valmis kohtaamaan houkuttelevaa Meksikon joukkuetta. Ja huolimatta vahvistettujen pelaajien, kuten maailmanmestari Florian Thauvin, André-Pierre Gignac tai Teji Savanier, läsnäolosta kentällä.

Vastustettuaan taukoon asti Ranska lopulta murtui toisen jakson alussa täysin tyhjällä stadionilla terveystilanteen vuoksi. Meksikon erittäin lahjakas tähti Diego Lainez hämmästytti ensin Anthony Cacia heijastuksillaan ja koukkuillaan ennen kuin pani pallon Alexis Vegan päähän (1-0, 47e). Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Modibo Sagnanin virhe, joka kärsi koko pelin, antoi Sebastian Cordovalle mahdollisuuden määrätä seuraamukset uudestaan ​​bluesin “karkeasti” (2-0, 55e).

Olympiakulttuuri

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tokion olympialaiset: organisaatio, jota valvotaan tiukasti

Ranska onnistuu edelleen reagoimaan kiitos Randall Kolo Muanin, joka tuli juuri peliin. Le Fée laukaisi perusteellisesti Gignacin toteuttaman rangaistuksen (2-1, 69e). Mutta meksikolainen ylivoima oli ilmeinen, ja sen vahvisti kolmas maali, jonka allekirjoitti Uriel Antuna (3-1, 80e), joka myös tappoi Cacin, ennen kuin hän voitti Paul Bernardonin. Sitten lisäaikaan Eduardo Aguirre lisäsi pisteet vaarallisella Bardin etenevällä syötöllä (4-1, 91e).

Meksiko oli olympiakulttuurillaan, joka voitti sen kultaa Lontoon olympialaisissa 2012, ja toisiaan tuntevilla pelaajilla, epäilemättä bluesin pelattavin vastustaja. Mutta Sylvain Ripollin joukkue näytti silti olevan kaukana merkistä, ja sen seuraavat kilpailijat, Etelä-Afrikka, sunnuntai 25. heinäkuuta Saitamassa, ja erityisesti Japani, keskiviikko Yokohamassa, ovat erittäin vakavia esteitä tielle puolivälieriin. Vain ryhmän kaksi ensimmäistä joukkuetta voivat edelleen haaveilla kultamitalista.

Lue myös Tokion 2021 olympialaiset: tapahtumakalenteri, tulokset, mitalitaulukko

Maailma AFP: n kanssa

lisälukema